Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Utcára nyílik a zaciajtó...

2008.06.02. 08:10 :: Hobbiszakács

Stockholmban jársz a hétvégén? Nincs ötleted, hová menj szórakozni? Próbáld ki a Stampent.

 
 
A Stampen a stockholmi jazzrajongók klubja. Az évek folyamán számos olyan híresség fellépett a parányi színpadon mint Marty Feldman, Woody Allen (klarinét) és Dizzie Gillespie. A hangulatos terem mennyezetéről lógó ősrégi bicikli, a lábbal hajtható szánkó, a kitömött sasok és sólymok, és a hangszerek Alice Csodaországát juttatják az ember eszébe. Állítólag abból az időből származnak, amikor zálogház, azaz "stampen" működött  a háromemeletes lakóház földszintjén. Amikor az 1968-ban bezárt, akkor megalakult a Stampen jazz-klub.

 

A Stampen a Királyi palotától alig kétszáz méterre, a stockholmi Óvárosnak a Lovagok palotája felé eső részén van. Tíz éve minden szombat délután népszerű „blues jam” szessziókat tartanak. A belépés ingyenes, el lehet vegyülni a söröspoharat szorongató, ütemesen ringatózó hallgatóságban.

 

A rendezők a profi zenészeket amatőrökkel „egyensúlyozva” biztosítják a szórakoztatás színvonalát. A rendezvény nagy népszerűségnek örvend a fiatal, fellépésre vágyó zenészek, valamint a főleg középkorúakból álló, zenekedvelő vendégek körében.

 

"Sört ide…"

A standard rendelés a korsó sör. Az étlapon szendvicsek és „pytt i panna” – apróra vágott sült hús és burgonya keveréke, rajta tükörtojás, céklasalátával – szerepelnek. De hát nem enni jár ide az ember.
 
Este belépőt szednek, és megnyitják az alagsorban levő, tágasabb termet, a Gamlingent   az "Öreget"-, ahol hajnalig lehet ropni a charlestont, a jivet és a Svédországban rendkívül népszerű bugg-ot.

1 komment

Címkék: stockholm stampen

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr79492228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gbsz · http://www.gabojsza.hu/ 2008.06.02. 11:08:59

Péntek este mi is jazzklubban jártunk, igaz, egy sokkal kissebb helyen:-)De oda enni is jár az ember:-)
süti beállítások módosítása