Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

A lazac (5)

2008.03.20. 18:00 :: Hobbiszakács

Sütni minimális mennyiségű vajban, vagy olívaolaj és vaj keverékében szokták a lazacot. A forró zsiradéknak enyhe barna színe legyen, de már ne habozzon, amikor a halat a serpenyőbe rakjuk. A 2-3 cm vastag szeleteknél 3-4 perc sütési időre kell számítani, oldalanként.…

16 komment

Címkék: lazac citromos narancsos pácban

A lazac (4)

2008.03.19. 18:07 :: Hobbiszakács

A füstölés kellemes illatot és gyönyörű megjelenést kölcsönöz a lazacnak. Segít konzerválni, és lelassítja a baktériumok növekedését a felületén. A füstölést speciális füstölőkamrában végzik, melyben a füstöt különféle illatú fák nedves forgácsa adja.  …

2 komment

Címkék: hidegen füstölt lazac melegen füstölt lazac

A lazac (3)

2008.03.18. 18:16 :: Hobbiszakács

A pácolt lazac (svédül gravad lax) egyszerű, házilag elkészíthető halfogás. A paraziták miatt ajánlatos mélyfagyasztott, fogóval gondosan kiszálkázott lazacfiléből kiindulni, amit hagyunk félig kiolvadni. A filét keresztben kettévágjuk, háztartási papírral szárazra…

23 komment

Címkék: gravad lax

A vadon szava

2008.03.17. 19:53 :: Hobbiszakács

Akár a ”Vadon szavának” is nevezhették volna a hétvégén megrendezett természetjáró kiállítást.    A kiállítási standok között sétálókat jávorszarvas szalámival, törpemálnából készült ízzel és a Svédország nyugati partja menti vízekből…

Szólj hozzá!

Címkék: a vadon szava

süti beállítások módosítása