Az 1995-ös Bocuse d’Or aranyérmes Mathias Dahlgren nevét viselő stockholmi Ételbár és Étterem egy illetve két Michelin csillagot kapott a legutóbbi éremosztón.
Az Ételbár (Matbaren) tompított luxusát az 1700-as évek bútorzatát idéző, vaskos faasztalokkal és a nyitott konyhával érték el.
Egyszerre csak egy fogásra fogadnak el rendelést. (Nem kell "menet közben" megbánni az elsietett választást.)
Bevezető a kábult mosoly világába...
A „63 fokos” tojás selymes csalánkrémen, spárgával, medvehagymával és redős papsapkagombával érkezik.
A Bretagne-i kacsamellet mintha a szójás-gyömbéres nudlitésztához teremtették volna.
A kegyelemdöfés...
...bolíviai vadcsokoládéból készült, forró sütemény. A tejszínágyon karamellkalapos vajkaramell (toffee) fagyigömb hever.
Utolsó kommentek