Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

A svéd lángos

2013.03.12. 09:11 :: Hobbiszakács

Szénégetők, favágók, vasútépítők, azaz primitív körülmények között élő és nehéz fizikai munkát végző skandinávok étele volt. Manapság „nosztalgia étel”, karácsonyi vásárokon, szabadtéri események alkalmával sütik.

kolbulle-001.jpg

Hozzávalók és elkészítés

Füstölt vagy pácolt oldalas, jobb esetben bacon, liszt, víz, sertészsír és kevés só. A lisztet a vízzel a palacsinta keveréknél valamennyivel kevésbé folyós péppé kevered, sózod, majd legalább egy órát pihenteted.

Kolbulle-1.jpg

Apróra vágott bacont serpenyőben megpirítsz, és annyi zsírt adsz hozzá, hogy a lepény ússzon majd benne.

Ráöntesz a lisztes pépből annyit, hogy a palacsintánál kétszer-háromszor vastagabb lepényt kapj.

Kolbulle-2.jpg

Amikor aranybarna színe, akkor megfordítod. 

kolbulle-3.jpg

Vörösáfonya (IKEA) ízzel megeszed.

Kolbulle-4.jpg

 

7 komment

Címkék: Címkék Kolbulle

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr735125879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cyan 2013.03.12. 17:02:30

Nem mondom, ez tényleg favágó kaja! Azért az Ikea lekvár ütött! Pont tegnap mentettem le a vörösáfonya, mint gyógynövény szöveget. Áfonyánk talán van, ha nem is kommenyista :D

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2013.03.12. 18:22:17

@cyan: A vörösáfonyát meg lehet, de nem jó nyersen enni. Lekvárja nem hasonlít az áfonyáéhoz, hanem üdén savanykás. Fasírthoz és sültekhez, pl. vérpudinghoz kitűnően talál.

cyan 2013.03.12. 19:19:44

@Hobbiszakács: írom egy füzetbe amit találok gyogyónövényt. Lapozni könnyebb az erdőben, mezőn, mint guglizni :D Még nem tartok a "v" betűnél, csak le van mentve, elolvasni majd akkor fogom, ha rögzítem a fehér lapon :)

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2013.03.13. 10:40:54

@Hobbiszakács: Mi a Kiskifliben börzsönyi lekvárokat kínálunk, különleges ízesítésekben is. A chilis változatot viszik legjobban. Nem csoda, hiszen valóban sültekhez, sós ételekhez passzol jobban. Szerintem.
Ez a lángos pedig igencsak ínyemre való! Akár áfonya(lekvár) nélkül is ... :)

piszt-ráng 2013.03.14. 04:38:14

Nekem,hiány érzetem van! Ha lángos akkor "élesztőt" keresem a masszához,ha palacsinta szerű lángos akkor én tennék bele tojást.Tény "Szénégetők, favágók, vasútépítők, azaz primitív körülmények között élő és nehéz fizikai munkát végző skandinávok" ők a két alkatrészhez nem jutottak hozzá.Megpróbálom skandináv módin.Előtte keresem a nehéz fizikai munkát.
süti beállítások módosítása