Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Sárgarépa pogácsa maradékból - retro poszt

2023.03.07. 07:31 :: Hobbiszakács

sk2-dsc05632.jpg

A mélyhűtőnk a végét járja, a napokban búcsút veszünk tőle. Az élelmiszermauzóleum hibernált lakói közül egyesek az új otthonukban várják majd a feltámadást, míg az egykor jó pénzen beszerzett készételek és a karácsonyi-húsvéti lakomák felismeretlenségig behavazott maradéka a kukába kerül.

A gyümölcscentrifugával készített sárgarépalé kővé fagyott, rostos melléktermékét éppen meglengettem a kuka fölött, amíkor eszembe jutott a sárgarépa pogácsa, amelynek a receptjét egy folyóiratból vágtam ki, azzal, hogy egyszer kipróbálom.

Az eredeti recept hozzávalói: 250g sárgarépa reszelék egy 200 grammos halloumi, ¾ dl prézli, két tojás, egy kiskanál chilipehely, só, bors és olíva olaj.

A sárgarépa reszelékből kicentrifugált folyadékmennyiséget úgy pótoltam, hogy a prézlit vízbe áztatott, száraz kenyérrel helyettesítettem.

sk2-dsc05554.jpg

sk-dsc05574.jpg

Az áztatott kenyérből kipréseltem a víz nagy részét, a halloumit megreszeltem...

sajt-dsc04879.jpg

...és összekevertem a sárgarépával, a tojással és a fűszerekkel, és a masszából fasírtra emlékeztető gombócokat formáztam.

sk2-dsc05577-1.jpg

A sütőpapíron sorakozó gombócokat olíva olajjal megkentem...

gomboc-dsc04893.jpg

...és a 250C fokra előmelegített sütőbe raktam.

sk-dsc05584.jpg

A sárgarépa pogácsák 15-20 perc múlva szép színt kaptak.

sk2-dsc05590.jpg

Melegen vagy hidegen, salátával vagy szimpla sörkorcsolyaként, egyaránt eteti magát.

sk2-dsc05608.jpg

9 komment

Címkék: halloumi sárgarépa pogácsa

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr5711971822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2016.11.18. 15:01:18

A mi melyhuto ladank kb. 35 eve funkcional problema nelkul a garazsban (regi konstrukcio!). A parom mindig ki akarja uriteni, de sohasem sikerul. Az aljan nalunk is hasonlo matuzsalemi kincsek heverhetnek. :o)
A recept tetszik es barmilyen mas zoldseggel elkeszitheto. A finom izt a sajt biztositja. En a fustolt sajtokat preferalom. :o)
Koszi a receptet!

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.11.18. 16:18:17

@Attilajukkaja: Remélem, hogy ízleni fog :-)

A grillezhető hallouminak nem annyira az íze, mint az állaga biztosítja a pogácsa "tartását". A többi sajtfélék, így a füstöltek is elolvad(hat)nak a sütés alatt.

Attilajukkaja 2016.11.18. 16:48:01

@Hobbiszakács:
"a füstöltek is elolvad(hat)nak a sütés alatt"
Ebben igazad van. Akkor inkabb kevernem a ket sajtot: egyik a husgomboz allagahoz jarulna hozza, masik az izehez.
De elobb inkabb kiprobalom az eredeti receptet. :o)

Attilajukkaja 2016.11.18. 16:51:32

Nem ide tartozik, de mar nincs messze a Karacsony. Ti milyen menuvel alltok elo? Nalunk negyfogasos szokott lenni: eloetel, leves, fofogas es desszert.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.11.18. 17:25:38

Tényleg, mindjárt itt a Karácsony! Elmegyünk egy-két karácsonyi lakomára, amit a munkaadóink, és a tagságdíj fejében a klubok rendeznek. Sok kárt nem teszek az ételben, keveset eszem, mint egy madárka. (Mint egy sasmadárka.) :-)

Attilajukkaja 2016.11.18. 18:17:13

@Hobbiszakács:
Szoval te kimaradsz a karacsonyi oruletbol, stresszbol es izzadasbol a konyhaban?
Akar irigyelhetnelek is, ... de nem teszem. :o)
Annyit elarulok, hogy mar 20 eve a gravlax az egyik eloetel, amit nem hagyhatunk ki. Akkoriban Magyarorszagon meg nem volt ismert ez a fogas, es nagy sikerunk volt vele. A masik orok eloetel a kaszinotojas francia salataval, amit a sogorom keszit. :o) A ketto ragyogoan kiegesziti egymast.

Akkor majd keszits fotokat es szamolj be a ragyogo fogasokrol, amit a klubban ettetek. :o) Engem nagyon erdekelne.

Benikuty 2016.11.19. 19:52:50

@Attilajukkaja: és honnan veszel hozzá vadlazacot? ;)

Attilajukkaja 2016.11.20. 02:45:03

@Benikuty: Budaorson a halpiacon (The Fishmonger),...vagy tenyesztett lazacbol keszitem.

Benikuty 2016.11.20. 19:53:30

@Attilajukkaja: köszönöm, a budaörsi eszembe sem jutott...
Mellesleg ott forgalmazzák az akasztói sziki pontyot, ami az idén lett aranyszalag minősítésű.
süti beállítások módosítása