Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Kitalálós poszt - Mi kivetnivalót talált egy várandós anyuka a svéd babaváró-családtanácsadó tanfolyamon használt bemutató anyagban?

2017.09.24. 09:08 :: Zita néni

A svéd babaváró-családtanácsadó tanfolyamokon megtárgyalásra kerülő témaképek-rajzok között az alábbi is szerepelt.

sk2-mvc3.jpg

Azért csak szerepelt, mert az egyik résztvevő feljelentését követően az ország összes babaváró-családtanácsadó intézményéből visszavonták az inkriminált rajzot. (Forrás).

A tíz éve használatban levő, mindeddig senkit sem zavaró illusztráció eredeti célja az, hogy felhívja a leendő szülők figyelmét arra, hogy ne felejtsék el egymás igényeit/szükségleteit, mert az könnyen a kapcsolatuk megromlásához vezethet. 

A politikai korrektségből - és a napjainkra jellemző, divatos műsértődésből - jelesre vizsgázó résztvevő és a partnere nem csak egy, hanem egyenesen három súlyos kifogást emelt az illusztráció „üzenetével” szemben:

  1. Az első kifogást a PK-maffia által vörös posztóként kezelt, hagyományos szereposztás - a felálló fütyis teremtés koronája és az alantas házimunkába „beleszerelmesedett” nő - váltotta ki.
  2. Miért nem homo… akarom mondani egynemű partnerekkel példálóznak?
  3. Miért nem színesbőrű legalább az egyik partner?

 

19 komment

Címkék: svéd babaváró-családtanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr5312889474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2017.09.24. 12:21:04

A kitalálásba nem szállok be, mert igazságtalan lenne, én is olvastam a cikkeket.
Csak Illetékes Elvtárs örökbecsű mondása jut eszembe a sztoriról:
- Értem én a humort, csak nem szeretem!

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2017.09.26. 06:50:31

1. Az első kifogást a PK-maffia által vörös posztóként kezelt, hagyományos szereposztás - a felálló fütyis teremtés koronája és az alantas házimunkába „beleszerelmesedett” nő - váltotta ki.
2. Miért nem homo… akarom mondani egynemű partnerekkel példálóznak?
3. Miért nem színesbőrű legalább az egyik partner?

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2017.09.26. 16:40:33

@Hobbiszakács: Egyébként ma a DN-ben megjelent egy szokatlanul épeszü vezércikk a témában, hogy talán mégsem kéne azonnal visszavonulót fújni, mihelyst valaki sértönek talál valamit...

www.dn.se/ledare/signerat/erik-helmerson-det-verkligt-samtida-ar-de-ansvarigas-brist-pa-ryggrad/

Attilajukkaja 2017.09.26. 16:54:36

@Hobbiszakács:
"Az első kifogást a PK-maffia által vörös posztóként kezelt, hagyományos szereposztás - a felálló fütyis teremtés koronája és az alantas házimunkába „beleszerelmesedett” nő - váltotta ki.

Kár, hogy nem értem ide előbb, mert én is elsőre erre szavaztam volna. :o) A felálló fütyit észre sem vettem (ekkórka?), de a felmosó nőt igen.
A többi két felvetés ESZEMBE SEM JUTOTT VOLNA!

Értem én, hogy a felháborodott emberek felvetései nevetségesek, de Svédországban legalább nem gyűlöletre, hanem az elfogadásra ösztönzik a polgárokat. Csak nem szabad átesni a ló túloldalára.

Amúgy ki az a PK maffia?

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2017.09.26. 19:39:01

@Attilajukkaja: A PK, az a Politikai Korrektségből sportot űző réteg, amiely/akik a kisebbségek pozitív megkülönböztetéséért teszi le a garast. Képesek hajtóvadászatot indítani a legkisebb elszólás miatt, kidobatják a könyvtárakból a régebbi kiadású könyveket. Tom Sawyer és Huckleberry Finn kalandjait hiába keresnéd, mint ahogy May Károly könyveit sem adták/adják ki. Ez utóbbit azért, mert az egyén bátor jellemét dicsőíti. Ez káros, tessék szépen csoportban aktiválni!

Attilajukkaja 2017.09.26. 20:10:53

@Hobbiszakács:
"A PK, az a Politikai Korrektségből sportot űző réteg"
Ezt nálunk PC-nek rövidítik. De nem a réteget, hanem a politikai korrektséget. És igen, vannak, akik ezzel visszaélnek, és vannak, akik erre hivatkozva a tahóságot preferálják. Nem ismerik az egészséges középutat.

"Tom Sawyer és Huckleberry Finn kalandjait hiába keresnéd, mint ahogy May Károly könyveit sem adták/adják ki. Ez utóbbit azért, mert az egyén bátor jellemét dicsőíti. Ez káros, tessék szépen csoportban aktiválni!"
Ez komoly? Ezt most Svédországról írod?

Attilajukkaja 2017.09.27. 08:34:09

@Hobbiszakács:
Akkor ez a Karl May és Mark Twain dolog is a ló túlsó oldala számomra. Még akkor is, ha a Drezden melletti Karl May múzeumban emberi skalpok is ki vannak téve mustrára. De hát Auschwitzban is. Ezek a relikviák, könyvek az akkori kor tükrei. Kár lenne "eltitkolni" őket.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2017.09.27. 08:55:45

@Attilajukkaja: A múlt kozmetikálása soha nem megy ki a divatból.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2017.09.27. 12:23:56

@Attilajukkaja: Ó, meg még ennél is inkább így van.
A Harisnyás Pippit persze nem merték betiltani (ahhoz túlságosan sokaknak alapvetö gyerekkori élménye), ott beérték azzal, hogy egy kicsit átírják a könyveket.

Vagy van egy Katerina Janouch nevü, cseh származású szerző, aki részben gyerekkönyveket, részben szexuális tanácsadó könyveket ír.
Miután a cseh tévében kritikusan nyilatkozott a svéd bevándorálpolitikáról, levették a müveit a polcról egy könyvesboltban, őt pedig kirúgták a Viking Line hajótársaságnál lévő állásából (ahol valami nővédelmi tanácsadó volt).

Szóval igen, itt keményen megy a cenzúra és az öncenzúra, Magyarország a szólásszabdság Mekkája Svédországhoz képest.

Attilajukkaja 2017.09.27. 12:43:23

@α Ursae Minoris:
Sajnálom ezt hallani, ... de nem látom, Magyarországon mennyivel lenne jobb a helyzet.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2017.09.27. 13:47:27

@Attilajukkaja: Én innen a távolból úgy látom, hogy Magyarországon azért mindenféle vélemény megjelenhet (akár egész durva, sarkos „gondolatok” is).

Igaz, vélhetőleg ott meg úgy van, hogy az egyik újságban, tévében csak az egyik, a másikban meg csak a másik vélemény kaphat helyet...

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2017.09.27. 13:49:37

@Attilajukkaja: @α Ursae Minoris: Én csak az itteni helyzetet ismerem. Mivel minden rendben van, nincs szükség ellenzéki médiára, a TV és az újságok - mind - a hivatalos véleményt közvetítik.

Aki pedig mégis elgondolkozik a miérten és a hogyanon, és van annyira könnyelmű, hogy azt ki is fejti, az bizony könnyen a közösségi média szájára kerülhet, csúf névvel illetik, és meghurcolják. Úgy kell neki, miért nem iszik?

Emlékeztek még a "vonalas" jelzőre? Akkoriban az "indexre kerülés" is mást jelentett.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2017.09.27. 13:49:51

@α Ursae Minoris: Visszanézve a hozzászólásomat elgondolkodtam azon, hogy Freud mit szólna a "bevándorálpolitikáról" elírásomhoz? :-)

Attilajukkaja 2017.09.27. 13:51:49

@α Ursae Minoris:
Valóban megjelenhetnek még ilyen és olyan gondolatok is, bár egyre szűkebbek a lehetőségek. De nálunk is vannak állások, amelyekben nem kritizálhatod a kormány politikáját.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2017.09.27. 14:50:29

@α Ursae Minoris: Nem kötjük az orrára. Még a végén meganalizál :-)

Attilajukkaja 2017.09.27. 15:48:34

@Hobbiszakács:
"a TV és az újságok - mind - a hivatalos véleményt közvetítik"
Magyarországon van 3 TV csatorna, amelyik nem, és egy vagy két napilap, plusz néhány hetilap. De országos rádiója pl. csak a kormánynak van. (Az ellenzéki Klub rádió csak Budapesten hallható.)
Viszont mindenhol orrba-szájba nyomatják a kormánypropagandát, ami néha már tényleg visszataszító. Az utcán, a metróban, a legtöbb TV csatornán stb. Ez talán nem is lenne akkora baj, ha a mondandójuk nem lenne szélsőséges és gyűlöletkeltő.
Én legalább is így látom. :o)
Viszont a mesekönyveket, tudtommal, még nem kezdték el átírni.
süti beállítások módosítása