Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: Nézem a holdraszállást, az 1902-ben készült filmben: szenzációs a találkozás a kecskebukát vető holdlakókkal - a 9.00 perctől - és még szenzációsabb a csetepaté az esernyővel, és... (2018.11.09. 16:36) Kitalálós poszt - Egy filmplakát
  • α Ursae Minoris: @Hobbiszakács: Az általad linkelt „Az erőd” című filmre pár éve Mormogi papa hívta fel a figyelmemet, korábban nem ismertem. Szerintem némi jóindulattal SF-nek minősíthetjük (ráfoghatjuk, hogy alter... (2018.11.09. 16:00) Kitalálós poszt - Egy filmplakát
  • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: Egyike a ritka alkalmaknak, amikor az orosz tudásnak hasznát vehettük :-) Ez megszűrte az aspiránsokat. A filmre MP is "ráhibázott": "Mellékelek egy képet a Dán Filmakadémia ar... (2018.11.09. 15:37) Kitalálós poszt - Egy filmplakát
  • α Ursae Minoris: @Hobbiszakács: Az ország valóban meglepö. Az évszám végül is nem annyira (elöször arra számítottam, hogy az lesz benne a csavar, hogy ez egy mai film retro-stílusú plakátja). Az elsö nagy "klassziku... (2018.11.08. 17:02) Kitalálós poszt - Egy filmplakát
  • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: Nem annyira a cím, mint az évszám és az ország. Ki hitte volna?! :-) (2018.11.08. 15:11) Kitalálós poszt - Egy filmplakát
  • α Ursae Minoris: A cím a legegyszerűbb kérdés, mert oda van írva: Путешествие на Марс. Innentől meg már csak Google. Az eredmény részben meglepő, mert van ilyen címmel egy közelmúltban készült film is, de a plak... (2018.11.08. 14:17) Kitalálós poszt - Egy filmplakát
  • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: Mondhatnátok azt, hogy "csak pár napra megyünk el, erre mi történik!?" :-) Minket is kellemetlen meglepetésként ért, csak a "zöldek" öröme volt felhőtlen. (2018.10.30. 17:53) Óra- és évszak-átállás Stockholmban
  • α Ursae Minoris: Mi ráadásul Magyarországon voltunk hétvégén, és pont vasárnapra különösen szép, napos, langyos idö lett - egészen szürreális volt, hogy hóesésre érkeztünk vissza Svédországba... (2018.10.30. 10:17) Óra- és évszak-átállás Stockholmban
  • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: Ez igen! Nekem jó kis időbe telt, amíg megfejtettem a teraszunk alatt játszódó eseményt. Éppen a paradicsomot öntöztem, amikor a veterán busz megállt a házunk előtt. Valamelyik szo... (2018.10.26. 09:04) Kitalálós poszt - Egy hangszer (két példányban)
  • α Ursae Minoris: Ó, igen! Felismerem, úgyhogy nem lövöm le (teljesen) a poént kapásból... Jellemzö, hogy a két jiddische mame egy pillanatra sem hagyja magára a fiacskáját, hanem szorosan követi az aktust. Ennek az... (2018.10.26. 08:27) Kitalálós poszt - Egy hangszer (két példányban)
  • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: Gondoltam :-)))) (2018.10.17. 11:05) A stockholmi fantasztikus paradicsom
  • α Ursae Minoris: A cím alapján arra számítottam, hogy az erkélyeden termő fantasztikus paradicsomokról láthatunk majd képeket. :-) (2018.10.17. 10:43) A stockholmi fantasztikus paradicsom
  • Hobbiszakács: Az 1., a 4. és a 6-7-8. képeken szereplő kiállított "csokoládék" a Kristianstad-i szakiskola tanítványainak az alkotásai. (2018.10.14. 11:37) "Csoko,csoko,csokoládé" - képriport a stockholmi Csokoládé Fesztiválról
  • Hobbiszakács: A madártoll pénz neve tevau. A néprajzi múzem "Feathers" kiállításán láttam. Részletek a posztban és a azhfoto.blogspot.com/2018/10/feathers-at-etnografiska-museet-in.html oldalon. (2018.10.09. 08:02) Kitalálós poszt - Mi ez?
  • α Ursae Minoris: @Hobbiszakács: Igen. De hát gyakorlatilag már elmondtad, nem...? Pénzként használt galambtoll-szalag. Ez tökéletesen kielégítö válasznak hangzik. :-) (2018.10.08. 15:25) Kitalálós poszt - Mi ez?
  • Utolsó 20

Címkék

A Skandináv Pizzasütők Bajnoksága (I.)

2008.02.18. 18:09 :: Hobbiszakács

A skandináv pizzasütők bajnokságának a döntőjébe hat, elődöntőkön keresztülverekedett svéd és norvég szakács jutott. A zsűriben a médiából közismert pizzaimádók és pizzaszakértők foglaltak helyet, akik a pizzák ízét, kinézetét és a versenyzők fantáziáját osztályozták. A tét a skandináv országok képviselete volt az 2008-as olaszországi Pizzasütő Európa bajnokságon.




 

 

 

 

 

 

 

 

 

A vetélkedőt vezető, lelkes konferanszié alaposan felkészült. A pizza Amerikán (USA) keresztül érkezett Skandináviába. A pizza hazája Nápoly, és csupán annyiban amerikai, hogy ott találták ki hozzá a házhoz szállításhoz szükséges kartondobozt. Igaz, hogy New Yorkban már az 1900-as évek elején árultak pizzát, de mai népszerűségét az olaszországi partraszállásban részt vett, Nápolyból visszatért amerikai katonák alapozták meg. Az EU szabvány által védett, egykor szegényételként ismert Nápolyi Marinara pizza feltéte oreganoval és fokhagymával fűszerezett, olíva olajjal meglocsolt, hámozott-zúzott paradicsom. Az I. Umberto király feleségéről, Margheritáról elnevezett változat feltéte pedig a hazafias lendülettől ihletett, olasz nemzeti trikolórt alkotó paradicsom-mozzarella-bazsalikom trió.

 


 




























A versenyzőknek tíz perc alatt kellett két-két pizzát készíteniük. Fürge ujjakkal laposra simították a kelesztett tésztát, megkenték az ugyancsak előre elkészített szósszal - gondosan szabadon hagyva a két-három centiméteres széles kérget, a cornicionet - sajttal megszórták, és becsúsztatták a 325 fokra előmelegített elektromos pizzasütő kályhába (sütőbe). Amikor három-négy perc múlva a pizza elkészült, akkor kivették, és megrakták a maradék, hőkezelést nehezen tűrő feltéttel.

2 komment

Címkék: skandináv pizzasütő bajnokság

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr70344501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2009.02.16. 13:06:40

Nem gondoltam, hogy ez áll a Margherita fantázianév mögött. Mindig tanulok...:))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.02.17. 15:55:06

Valamikori kedvencem a Provinciale volt - amit (csak úgy, "parasztosan") jól megraktak mindenféle jóval. Volt ott vöröshagyma, póréhagyma, baconszalonna és paprikás szalámi meg persze barna olajbogyó és fűszerszámok. Persze lehet, hogy ez is inkább "Alla Ungherese" volt, mint olaszos, de mégis…
Az éttermet azonban utólérte a romlás: többször kibővítették, az immár dagadtabb pénztárcájú, ám kevésbé ínyenc vendégekhez igazították a kínálatot, s a régi étkeket is olcsóbb-kevesebb alapanyagból készítették el. Fenn az ernyő, nincsen kas - valaha ezzel a (mára már nehezen érthető) szólással jellemezték az ilyen "lecsúszott" egzisztenciákat.

Pénteki kedvencem meg a "Quattro Formaggi" volt és maradt - sajnos a legjobbakat készítő két kis pizzériát meg bezárták.
Ilyen a C'est la zsizny :-)