Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: Nézem a holdraszállást, az 1902-ben készült filmben: szenzációs a találkozás a kecskebukát vető holdlakókkal - a 9.00 perctől - és még szenzációsabb a csetepaté az esernyővel, és... (2018.11.09. 16:36) Kitalálós poszt - Egy filmplakát
  • α Ursae Minoris: @Hobbiszakács: Az általad linkelt „Az erőd” című filmre pár éve Mormogi papa hívta fel a figyelmemet, korábban nem ismertem. Szerintem némi jóindulattal SF-nek minősíthetjük (ráfoghatjuk, hogy alter... (2018.11.09. 16:00) Kitalálós poszt - Egy filmplakát
  • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: Egyike a ritka alkalmaknak, amikor az orosz tudásnak hasznát vehettük :-) Ez megszűrte az aspiránsokat. A filmre MP is "ráhibázott": "Mellékelek egy képet a Dán Filmakadémia ar... (2018.11.09. 15:37) Kitalálós poszt - Egy filmplakát
  • α Ursae Minoris: @Hobbiszakács: Az ország valóban meglepö. Az évszám végül is nem annyira (elöször arra számítottam, hogy az lesz benne a csavar, hogy ez egy mai film retro-stílusú plakátja). Az elsö nagy "klassziku... (2018.11.08. 17:02) Kitalálós poszt - Egy filmplakát
  • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: Nem annyira a cím, mint az évszám és az ország. Ki hitte volna?! :-) (2018.11.08. 15:11) Kitalálós poszt - Egy filmplakát
  • α Ursae Minoris: A cím a legegyszerűbb kérdés, mert oda van írva: Путешествие на Марс. Innentől meg már csak Google. Az eredmény részben meglepő, mert van ilyen címmel egy közelmúltban készült film is, de a plak... (2018.11.08. 14:17) Kitalálós poszt - Egy filmplakát
  • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: Mondhatnátok azt, hogy "csak pár napra megyünk el, erre mi történik!?" :-) Minket is kellemetlen meglepetésként ért, csak a "zöldek" öröme volt felhőtlen. (2018.10.30. 17:53) Óra- és évszak-átállás Stockholmban
  • α Ursae Minoris: Mi ráadásul Magyarországon voltunk hétvégén, és pont vasárnapra különösen szép, napos, langyos idö lett - egészen szürreális volt, hogy hóesésre érkeztünk vissza Svédországba... (2018.10.30. 10:17) Óra- és évszak-átállás Stockholmban
  • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: Ez igen! Nekem jó kis időbe telt, amíg megfejtettem a teraszunk alatt játszódó eseményt. Éppen a paradicsomot öntöztem, amikor a veterán busz megállt a házunk előtt. Valamelyik szo... (2018.10.26. 09:04) Kitalálós poszt - Egy hangszer (két példányban)
  • α Ursae Minoris: Ó, igen! Felismerem, úgyhogy nem lövöm le (teljesen) a poént kapásból... Jellemzö, hogy a két jiddische mame egy pillanatra sem hagyja magára a fiacskáját, hanem szorosan követi az aktust. Ennek az... (2018.10.26. 08:27) Kitalálós poszt - Egy hangszer (két példányban)
  • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: Gondoltam :-)))) (2018.10.17. 11:05) A stockholmi fantasztikus paradicsom
  • α Ursae Minoris: A cím alapján arra számítottam, hogy az erkélyeden termő fantasztikus paradicsomokról láthatunk majd képeket. :-) (2018.10.17. 10:43) A stockholmi fantasztikus paradicsom
  • Hobbiszakács: Az 1., a 4. és a 6-7-8. képeken szereplő kiállított "csokoládék" a Kristianstad-i szakiskola tanítványainak az alkotásai. (2018.10.14. 11:37) "Csoko,csoko,csokoládé" - képriport a stockholmi Csokoládé Fesztiválról
  • Hobbiszakács: A madártoll pénz neve tevau. A néprajzi múzem "Feathers" kiállításán láttam. Részletek a posztban és a azhfoto.blogspot.com/2018/10/feathers-at-etnografiska-museet-in.html oldalon. (2018.10.09. 08:02) Kitalálós poszt - Mi ez?
  • α Ursae Minoris: @Hobbiszakács: Igen. De hát gyakorlatilag már elmondtad, nem...? Pénzként használt galambtoll-szalag. Ez tökéletesen kielégítö válasznak hangzik. :-) (2018.10.08. 15:25) Kitalálós poszt - Mi ez?
  • Utolsó 20

Címkék

A lazac (2)

2008.03.16. 08:07 :: Hobbiszakács

A lazachús tökéletes nyersanyag. Lehet fogyasztani hidegen-melegen, sütve-főzve, pácolva és sütve.
Lazac-carpacciohoz a vékony szeletekre vágott nyers, pácolt vagy hidegen füstölt lazacra lazacikrát és apróra vágott petrezselyemlevelet szórunk. Feketeborsot őrölünk rá, olívaolajt és citromlevet – esetleg zöldcitrom (lime) levet - csepegtetünk rá, végül pehelysóval enyhén megsózzuk.
Jól mutat a martinis pohárban felszolgált lazackoktél is.
 
Hozzávalók:
1 paprika
2 szál salátához való zöldhagyma
1 avokádo
2 lime (zöldcitrom) szaftja
8 koktélparadicsom
200 g nyers lazac
1 csípős spanyol paprika (hegyes)
olívaolaj

A paprikát, a zöldhagyma zöld levelét, az avokádot és a lazacot apró kockákra vágjuk, és a félbevágott paradicsomokkal együtt egy órát hagyjuk pácolódni. Egy óra múlva ráfacsarjuk két zöldcitrom levét, néhány evőkanál olívaolajat adunk hozzá, sózzuk és borssal meghintjük.
A nyers lazacon alapuló fogásokhoz ajánlatos a lazachúst 2-3 napig előfagyasztani. Nem a baktériumok, mert azok kibírják a sarki hideget is, hanem az esetleges paraziták miatt. Ezek szabad szemmel észrevehető apró, vékony nyüvek, melyek a lazac gyomrában és a húsában fordulhatnak elő.
A sushi-imádó nem fagyaszt, hanem alaposan megvizsgálja a hal húsát, vagy bízik abban, hogy szakács észreveszi azt, ha nem jó a lazachús.
(Foto: Alexander Hegedűs fényképei)

2 komment

Címkék: lazac carpaccio

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr50382846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.16. 16:48:49

jó ez a recept. füstölt lazaccal is működik?
nyers lazacot eddig csak szusiban ettem, én is azzal csinálom (ha éppen...), mert nálunk nem lehet friss tonhalat kapni.

Hobbiszakács 2008.03.17. 08:10:43

A nyers lazacból készült koktélban az a pláne, hogy ha nem tudnád, hogy lazac van benne, akkor ugyancsak törnéd a fejed, hogy mik is azok az ízletes kockák :-) Majonézbe mártott salátalevéllel díszítve szoktam a halat "utáló" vendégeimnek előételként felszolgálni.

A füstölt lazac "készétel", annak már csak a gyomorsav árt.