Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Mormogi Papa: @α Ursae Minoris: Éppen nemrég meséltem erről az egyik unokának - még nem ismerte. Mivel éppen az utcán mentünk valahova, még nem tudtam demonstrálni, de most már nem felejtem :-) (2019.07.11. 09:06) Kitalálós poszt - Egy híres és sokat idézett mondat
  • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: Az 1960-as években volt egy játékom: vízzel megtöltött üveg, benne búvárfigurával. Dugó helyett vastag "gumikoton" volt az üveg nyakára húzva. Ha azt benyomtad, akkor a búvár les... (2019.07.11. 07:12) Kitalálós poszt - Egy híres és sokat idézett mondat
  • α Ursae Minoris: @Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Descartes nem csak a filozófia terén alkotott, a „Cartesius-búvár”-ként ismert fizikai jelenség is az ő nevét viseli: hetikiserlet.blog.hu/2014/12/09/lent_vagy_fent_ca... (2019.07.10. 16:20) Kitalálós poszt - Egy híres és sokat idézett mondat
  • Hobbiszakács: @"saját levében": Vagy ahogy azt "bukott férfi" dúdolja: ”Fel hazánk hű nehem-zehe-déke. Itt a pálya, itt a tér, - Ittatér!” :-) Az ecetfa - nem hallottam róla - tipped közelebb hozott a megoldás... (2019.07.04. 08:47) Élő homlokdísz
  • "saját levében": "A mi udvarunkban csak ecetfa nő, A lépcsőn melyen járunk, elkopott a kő, Miénk itt a tér, mert mi nőttünk itt fel, Ismerős a fütty, és egymásnak felel. Miénk itt a tér, miénk itt a tér. Miénk itt ... (2019.07.03. 22:56) Élő homlokdísz
  • Mormogi Papa: @α Ursae Minoris: Arra még ráismertem volna, bár nem tudom, most milyen állapotban lehet. Ráadásul ott egy domboldal van, nincs ilyen közvetlen rálátás, mint a középső képen. Az igaz, hogy a Monarch... (2019.07.03. 14:00) Élő homlokdísz
  • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: Alul, a poszt végén a "címkéknél" írja :-) (2019.07.03. 13:21) Élő homlokdísz
  • α Ursae Minoris: Ez nyilván inkább Magyarországon készült, semmint Svédországban. Netán a Lipómezö épülete "hátulról"? (2019.07.03. 11:43) Élő homlokdísz
  • Mormogi Papa: Homlokdísz... Mi a közös Homéroszban és Carlo Pedersoliban? Mindketten sokat küzdöttek a babér... hu.wikipedia.org/wiki/Bud_Spencer (2019.07.03. 10:52) Élő homlokdísz
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Igen, erről is olvastam. A könyv-festmény- és műtárgy gyűjtemény jó részét "einstandolta" Prágából - manapság az így szerzett javakat visszakövetelik :-P A műkincsek gyűjtése pedig ol... (2019.07.02. 10:46) Kitalálós poszt - Egy híres és sokat idézett mondat
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: "A királynő viszont megengedhette magának, hogy Rómában temettesse el magát, ha már katolizált..." A Tevere jobb partján fekvő Palazzo Riarioban lakott, könyveket és műtárgyakat gyűj... (2019.07.02. 07:52) Kitalálós poszt - Egy híres és sokat idézett mondat
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Krisztina királynő számos tudóssal levelezett; udvarába meghívta kora híres gondolkodóit. Amikor René Descartes 1650-ben Stockholmba érkezett Svédországnak 850 000 lakosa volt, közülü... (2019.07.02. 07:51) Kitalálós poszt - Egy híres és sokat idézett mondat
  • Mormogi Papa: @α Ursae Minoris: Pontosan hajnali öt órakor. A királynő maga nem sokat aludt: 4-5 órát csupán. Mindenesetre nem sok órát tartottak - nézeteik nagyon eltértek. (2019.07.01. 22:14) Kitalálós poszt - Egy híres és sokat idézett mondat
  • Mormogi Papa: Ahogyan olvasom, nem kizárólag az éghajlat volt hideg irányában :-P "...később az udvarába is meghívta (bár ridegül bánt vele, s keveset foglalkozott a tudós vendéggel)" A királynő viszont megenged... (2019.07.01. 21:57) Kitalálós poszt - Egy híres és sokat idézett mondat
  • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: Talált, süllyed :-) @Mormogi Papa: Így van, mit meg nem tesz az ember egy jó CV-ért. :-) (2019.07.01. 18:34) Kitalálós poszt - Egy híres és sokat idézett mondat
  • Utolsó 20

Címkék

A lazac (2)

2008.03.16. 08:07 :: Hobbiszakács

A lazachús tökéletes nyersanyag. Lehet fogyasztani hidegen-melegen, sütve-főzve, pácolva és sütve.
Lazac-carpacciohoz a vékony szeletekre vágott nyers, pácolt vagy hidegen füstölt lazacra lazacikrát és apróra vágott petrezselyemlevelet szórunk. Feketeborsot őrölünk rá, olívaolajt és citromlevet – esetleg zöldcitrom (lime) levet - csepegtetünk rá, végül pehelysóval enyhén megsózzuk.
Jól mutat a martinis pohárban felszolgált lazackoktél is.
 
Hozzávalók:
1 paprika
2 szál salátához való zöldhagyma
1 avokádo
2 lime (zöldcitrom) szaftja
8 koktélparadicsom
200 g nyers lazac
1 csípős spanyol paprika (hegyes)
olívaolaj

A paprikát, a zöldhagyma zöld levelét, az avokádot és a lazacot apró kockákra vágjuk, és a félbevágott paradicsomokkal együtt egy órát hagyjuk pácolódni. Egy óra múlva ráfacsarjuk két zöldcitrom levét, néhány evőkanál olívaolajat adunk hozzá, sózzuk és borssal meghintjük.
A nyers lazacon alapuló fogásokhoz ajánlatos a lazachúst 2-3 napig előfagyasztani. Nem a baktériumok, mert azok kibírják a sarki hideget is, hanem az esetleges paraziták miatt. Ezek szabad szemmel észrevehető apró, vékony nyüvek, melyek a lazac gyomrában és a húsában fordulhatnak elő.
A sushi-imádó nem fagyaszt, hanem alaposan megvizsgálja a hal húsát, vagy bízik abban, hogy szakács észreveszi azt, ha nem jó a lazachús.
(Foto: Alexander Hegedűs fényképei)

2 komment

Címkék: lazac carpaccio

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr63382846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.16. 16:48:49

jó ez a recept. füstölt lazaccal is működik?
nyers lazacot eddig csak szusiban ettem, én is azzal csinálom (ha éppen...), mert nálunk nem lehet friss tonhalat kapni.

Hobbiszakács 2008.03.17. 08:10:43

A nyers lazacból készült koktélban az a pláne, hogy ha nem tudnád, hogy lazac van benne, akkor ugyancsak törnéd a fejed, hogy mik is azok az ízletes kockák :-) Majonézbe mártott salátalevéllel díszítve szoktam a halat "utáló" vendégeimnek előételként felszolgálni.

A füstölt lazac "készétel", annak már csak a gyomorsav árt.