Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: Nézem a holdraszállást, az 1902-ben készült filmben: szenzációs a találkozás a kecskebukát vető holdlakókkal - a 9.00 perctől - és még szenzációsabb a csetepaté az esernyővel, és... (2018.11.09. 16:36) Kitalálós poszt - Egy filmplakát
  • α Ursae Minoris: @Hobbiszakács: Az általad linkelt „Az erőd” című filmre pár éve Mormogi papa hívta fel a figyelmemet, korábban nem ismertem. Szerintem némi jóindulattal SF-nek minősíthetjük (ráfoghatjuk, hogy alter... (2018.11.09. 16:00) Kitalálós poszt - Egy filmplakát
  • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: Egyike a ritka alkalmaknak, amikor az orosz tudásnak hasznát vehettük :-) Ez megszűrte az aspiránsokat. A filmre MP is "ráhibázott": "Mellékelek egy képet a Dán Filmakadémia ar... (2018.11.09. 15:37) Kitalálós poszt - Egy filmplakát
  • α Ursae Minoris: @Hobbiszakács: Az ország valóban meglepö. Az évszám végül is nem annyira (elöször arra számítottam, hogy az lesz benne a csavar, hogy ez egy mai film retro-stílusú plakátja). Az elsö nagy "klassziku... (2018.11.08. 17:02) Kitalálós poszt - Egy filmplakát
  • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: Nem annyira a cím, mint az évszám és az ország. Ki hitte volna?! :-) (2018.11.08. 15:11) Kitalálós poszt - Egy filmplakát
  • α Ursae Minoris: A cím a legegyszerűbb kérdés, mert oda van írva: Путешествие на Марс. Innentől meg már csak Google. Az eredmény részben meglepő, mert van ilyen címmel egy közelmúltban készült film is, de a plak... (2018.11.08. 14:17) Kitalálós poszt - Egy filmplakát
  • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: Mondhatnátok azt, hogy "csak pár napra megyünk el, erre mi történik!?" :-) Minket is kellemetlen meglepetésként ért, csak a "zöldek" öröme volt felhőtlen. (2018.10.30. 17:53) Óra- és évszak-átállás Stockholmban
  • α Ursae Minoris: Mi ráadásul Magyarországon voltunk hétvégén, és pont vasárnapra különösen szép, napos, langyos idö lett - egészen szürreális volt, hogy hóesésre érkeztünk vissza Svédországba... (2018.10.30. 10:17) Óra- és évszak-átállás Stockholmban
  • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: Ez igen! Nekem jó kis időbe telt, amíg megfejtettem a teraszunk alatt játszódó eseményt. Éppen a paradicsomot öntöztem, amikor a veterán busz megállt a házunk előtt. Valamelyik szo... (2018.10.26. 09:04) Kitalálós poszt - Egy hangszer (két példányban)
  • α Ursae Minoris: Ó, igen! Felismerem, úgyhogy nem lövöm le (teljesen) a poént kapásból... Jellemzö, hogy a két jiddische mame egy pillanatra sem hagyja magára a fiacskáját, hanem szorosan követi az aktust. Ennek az... (2018.10.26. 08:27) Kitalálós poszt - Egy hangszer (két példányban)
  • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: Gondoltam :-)))) (2018.10.17. 11:05) A stockholmi fantasztikus paradicsom
  • α Ursae Minoris: A cím alapján arra számítottam, hogy az erkélyeden termő fantasztikus paradicsomokról láthatunk majd képeket. :-) (2018.10.17. 10:43) A stockholmi fantasztikus paradicsom
  • Hobbiszakács: Az 1., a 4. és a 6-7-8. képeken szereplő kiállított "csokoládék" a Kristianstad-i szakiskola tanítványainak az alkotásai. (2018.10.14. 11:37) "Csoko,csoko,csokoládé" - képriport a stockholmi Csokoládé Fesztiválról
  • Hobbiszakács: A madártoll pénz neve tevau. A néprajzi múzem "Feathers" kiállításán láttam. Részletek a posztban és a azhfoto.blogspot.com/2018/10/feathers-at-etnografiska-museet-in.html oldalon. (2018.10.09. 08:02) Kitalálós poszt - Mi ez?
  • α Ursae Minoris: @Hobbiszakács: Igen. De hát gyakorlatilag már elmondtad, nem...? Pénzként használt galambtoll-szalag. Ez tökéletesen kielégítö válasznak hangzik. :-) (2018.10.08. 15:25) Kitalálós poszt - Mi ez?
  • Utolsó 20

Címkék

Szakácsolimpia előzetes

2008.09.04. 08:00 :: Hobbiszakács

 

Európa kulináris súlypontja a Stockholm-Oslo-Koppenhága háromszögbe fészkelte be magát: norvég szakács nyerte a Stavangerben megtartott Bocuse d'Or EB-t - maga mögé utasítva a dán és a svéd versenyzőt -, a küszöbön álló erfurti Szakácsolimpia nagy esélyese pedig a címvédő svéd csapat. Nagy a valószínűsége annak, hogy az Olimpiát skandináv csapat nyeri októberben.
 
A tavasszal Stockholmban megrendezett svéd-norvég ”edzőmérkőzés” témája a klasszikus északi nyersanyagokra alapozott, modern étel volt.
 
 
A norvég menü:
 
 
Előétel - Jakabkagyló-habbal (musszéval) töltött süllő. Tavaszi zöldség sauté és kapros papardelle paradicsomos tengerirák-alaplével tálalva.
 
 
Meleg tál - ”Bárányvajban” megsütött szopósbárány filé. Báránymirigy-torta hollandi mártással. Újkrumpli és spárga variáció, céklasaláta babérmártással.
 
 
Desszert - Goro (hagyományos norvég sütemény) vörös bogyókból készült szufflé, verbéna szorbettel, rebarbarával és zöldcitrommal.
 
A svéd menü:
 
 
 
Előétel - Medvehagyma és újkrumpli terrin, tarisznyarák húsával töltött süllő és tavaszi primőrök.
 
 
Meleg tál - Bárányvariáció gyökeres zöldségekkel és csalánhabbal.
 
 
Desszert - Csokoládé krém (bavaroise) zöldcitromos eperparféval és vaníliás rebarbaramártással.
 
A fogásokat magas technikai variáció és a nyersanyagok adta lehetőségek ügyes kihasználása jellemezte. A nemzetközi zsűri a vendéglátó svéd csapat munkáját értékelte nagyobbra.

13 komment

Címkék: svéd olimpiai válogatott szakácsolimpia

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr53637518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2008.09.04. 11:02:26

Na ne...!
Iszonyú éhes vagyok:)

Zuzuka 2008.09.05. 13:13:26

Abszolút amatőrként gondolom, azért ekkorák az adagok, hogy mindet végig lehessen kóstolni.:)
Eredményt hirdetek látványra és megkívánásra:
Nálam győzött a töltött süllő, holtversenyben a bárányvariációval.

Kik kóstolnak? Lehet még jelentkezni?

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.09.05. 13:39:30

"Kik kóstolnak?" Nagyon jó kérdés! Továbbítom, és hamarosan közlöm a választ. Ha van még kérdésetek, tedd/tegyétek fel.

Nem lóg le a tányérról, de nem olyan kis adag(ok) ez(ek). Na meg aztán jóból a kevés is elég :-)

Vagy fordítva...? :-))

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2008.09.05. 21:15:37

A svéd desszert nekem nagyon bejönne.
A dánokat kicsit sajnálom, nekem mindig hozzájuk húzott a szívem:)
/sorry Sverige/

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.09.06. 09:54:46

Nem volt olyan rossz az a kalmari unió. A norvégokat valahogy elviselnénk, és lenne olajunk!

:-))))

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2008.09.06. 14:43:29

Először én is meglepődtem itt Svédországban az adagokon, de csak látványra kicsik, tényleg jól lehet vele lakni és nagyon finomak.

Zuzuka 2008.09.06. 14:50:28

Tudom, hogy googli a barátom, de hiába kerestem, nem találtam az "ujkrumpli terrin"
kifejezést.
Az ujkrumpli megvan:) mit jelent a másik?

Benikuty 2008.09.07. 13:32:22

Zuzuka, keressed a www.buvosszakacs.blog.hu-ban a receptek között.
Egyszerű, és finom.

Melissa · http://www.melissaofficinalis.blogspot.com 2008.09.16. 18:22:20

Nekem az a tapasztalatom, hogy ezek az ínyenc ételek mindig jobban néznek ki, mint amilyen az ízük.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.09.17. 08:10:47

Van benne valami :-) De nem mindig, hanem a legtöbbször. A svéd Bocuse d'Or selejtező (elődöntő) nyolc fogása közül például egy-kettőnek egészen kitűnő íze volt.