Karácsonyi "előétel versenyposzt": Franciasaláta bresaola batyuban, ropogós petrezselyemchipsszel (kóstoló falat kivitelben)
Hozzávalók
Franciasaláta, amit az előző nap készítek el a tyúkhúsleves puhára főtt zöldségeiből friss majonézzel, tetszés szerinti mennyiségű savanyúuborkával és citromlével.
Bresaola - azaz nyers, érlelt marhasonka. Helyettesíthető más, erős textúrájú sonkával vagy szalámival.
Fekete spagetti
Ropogós petrezselyemlevél (chips) – napraforgóolajjal enyhén megolajozott leveleket két fólia között 900 Watton mikroban melegítek másfél-két percig.
A megmikrozott leveleket papírra szedem, és beszórom tengeri sóval. Néhány perc múlva megmerevednek.
Elkészítés/tálalás
A franciasalátát botmixerrel pépesítem. A krémszerű pépből kiskanálnyit a Bresaola-szelet közepére rakok, batyut képezek belőle, amit egy al dente-re főzött, tintahal festéktől fekete spagetti segítségével összekötözök.
A batyut ropogós petrezselyem chips-szel díszítem.
Utolsó kommentek