Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Mindent a szemnek - Képriport a Skansenből

2009.09.07. 08:15 :: Hobbiszakács

 

 

 

 

21 komment · 1 trackback

Címkék: bagoly képriport skansen bölény

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr881319649

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: mcse training 2019.04.17. 07:19:01

Eladó Calvin Klein volt luxuslakása - Gazdagisztán

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.09.07. 08:52:53

Az első, a (hó?)bagoly a kakukktojás!
Nem a kicsinyével van.

Hogy a képek jók, azt nem is mondom - mexoktuk :-)

Kbk 2009.09.07. 11:57:30

Ó, igen, igen, igeeeeen! Gyönyörű lehet nyáron is...

Attilajukkaja 2009.09.07. 16:28:56

@Mormogi Papa:
Vagy gyongybagoly.
En is jartam a Stockholm kozeli skanzenben egyszer es ott simogathattam meg eletem elso javorszarvasat. Olyan, de oooooolyan hatalmas nagy allat!
Es ott talalkoztam az elso (eddig egyetlen) sved bacsival, aki tradicionalis peksutemenyeket arult az ottani boltban es NEM BESZELT angolul. Isten a tanum, feludules volt, hacsak ez nem tartozott hozza kifejezetten a hely imazsahoz (oreg sved pekseg). Persze a kommunikacioval igy sem volt baj :o)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2009.09.07. 17:48:34

@Mormogi Papa: a bagoly a szem a "Mindent a szemnek"-ből :-)

@Attilajukkaja: Szakállas bagoly, svédül lappuggla.

hu.wikipedia.org/wiki/Szak%C3%A1llas_bagoly

@Kbk: az :-)

Attilajukkaja 2009.09.07. 18:54:03

@Hobbiszakács:
Szakallasbagoly? Igy egyikunk sem nyert, egy hangszorot sem?
(A fiatalok kedveert; az elso TV vetelkedot annak idejen a magyar TV1-en Rozsa Gyuri vezette. Ha nem nyertel, kaptal ajandekba egy hangszorot. En legalabbis igy emlekszem. Vagy nem igy volt?)
A lenyeg, hogy az en generaciom szamara a "kapsz egy hangszorot" azt jelenti, hogy megbuktal.
Bagoly ugyben sajnos en is csak egy hangszorot erdemlek. Abba mar nem is akarok belegondolni, hogy mennyire hulyenek kell lenned, hogy a sztereo hangszorokbol csak egyet iteljenek meg neked :o)

Benikuty 2009.09.07. 19:46:12

@Attilajukkaja: Pontosítanék, Vitray Tamás vezette, tőle "vette" át Rózsa György, gyalázat gyengén, aztán sem jött bele:)
"Kapcsoltam" volt a címe. Küldöm a hangszórót:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.07. 19:58:38

Egri János "Lehet egy kérdéssel több?" c. vetélkedőjében kapott a kieső játékos hangszórót. Sajnos, ilyen vén vagyok, hogy emlékszem:)

Attilajukkaja 2009.09.07. 19:58:56

@Benikuty:
Vitray?
Tole senki nem tudott atvenni semmit anelkul, hogy csokkent volna a szinvonal. O annyira szuper volt. Nagykepu, de szuper! De az en emlekeim a hangszoros dolgot Rozsa Gyurihoz kotik (mi csak Gyugyinak beceztuk). Ahogy a vizivast is. Azt is hozza kotottuk :o)
De biztosan neked van igazad!!!!
Ma neha osszefutok a Rozsa Gyorggyel a Budagyongye bevasarlokozpontban. Megoszult, de ma is az a mosolygos, gyerekes arca van. Jo latni ot!

Attilajukkaja 2009.09.07. 20:03:41

@Nadine:
A fenebe is, Nadine!!! Asszem, te vagy az abszolut gyoztes. TENYLEG az Egri volt az. Tudod, nem a palakozott, hanem az a kimert :o)
Ezt a poent sem tudom, ki sutotte el annak idejen, de Egri Janos TENYLEG mindig olyan volt, mint aki kardot nyelt. Vigyorgott, mint a vadalma, de akkor is "kimert" maradt :o)))

Benikuty 2009.09.07. 20:46:24

@Attilajukkaja: Patvarba, tényleg az Egri volt a hangszórós:))
Vitrayt nem éreztem nagyképűnek, de most hogy mondod, talán. Mégis.:) Nekem hiányzik.

Attilajukkaja 2009.09.07. 21:12:16

@Benikuty:
Vitray nagy arc volt. Jo ertelemben. Sporttudosikokent kezdte, de nalam mediaszemelyisegkent maradt meg. "Otszemkozt","Csak ulok es meselek", stb.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.09.07. 22:46:08

Ó, Hobbiszakács...!

Csatlakozom @Nadine: -hoz. Az biztos, hogy Egri. Hogy melyik játéka, azt nem tudom, de volt a Játék a betűkkel is, nekem onnan rémlik a hangszóró, de ez lényegtelen.
Aztán nagyon szerettem az Elmebajnokságot is. Nagyszerűen vezényelte le azt is. Emlékszem, paródia készült (erről is), Elmebaj-nokság vagy valami ilyen címmel. Olyannyira kedveltem ezt a tudáspróbát, hogy amíg benne volt a tv-csomagunkban a BBC Prime, ott néztem az angol változatot, néha-néha még sikerélményem is volt, ami a nyelvtudásomat tekintve nagy dolog :)
Egri János lehet, hogy kimért volt, de látszott, hogy mennyire szorít a játékosoknak. Minden tiszteletem az övé.
Illetve az övék, a kortárs műsorvezetőkéé. Ők igazi bölények voltak, ld. fenti kép. A mostaniak sajnos csak bölényecskék, szintén ld. fent! :)
Amúgy bölények vannak a második fotón?

Attilajukkaja 2009.09.07. 23:18:18

Egri Janost, Rozsa Gyorgyot vagy Vitray Tamast itt senki nem akarta bantani. Mindannyian sok szeretettel gondolunk vissza rajuk. En Vago Istvant is nagyon kedvelem ebben a mufajban. Most a Fabry Sandor veszi at tole az "On is lehet milliomos" vetelkedot es felek, hogy elbohockodja majd.
De attol is felek, hogy megint elvittuk a sved skanzen temajat valami masfele. Ez persze nem biztos, hogy nagy baj. Hobbiszakacs majd szetcsap kozottunk, ha jonak latja.
A kepen valoban az europai boleny egy gyonyoru peldanya van. Valaha Magyarorszagon is lehetett vadaszni oket. Regen volt. Ma mar igyekeznek megmenteni oket, mert kihalo felben vannak Lengyelorszagban, Belorusziaban es a kornyeken. Nem hiszem, hogy Svedorszagban sok lenne beloluk. (?)
A lengyelek ma is aruljak a Zubrovkat (ejtsd Zsubrovkat) es a vodkas uvegbe beletesznek egy szal fuvet, amely a zsubr (boleny) kedvence :o) Ugyes fogas!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.09.08. 09:23:47

Előre leszögezem, hogy Vitrayt én is kedveltem. Most mégis eszembe juttattátok, mi történt az 1980-as Moszkvai Olimpia elején.
Akkor a BEAG-nál dolgoztam a kereskedelmi osztályon. Amúgy irgalmatlanul nagy munka volt a rengeteg berendezés, tartalákanyag, stb. kiszállítása, még minket is átvittek más gyáregységbe pl. tartalékalkatrészeket csomagolni, mert nem volt elég munkáskéz... :-)
Sok egyéb mellett a BEAG szállította azokat a kezelőpultokat fejbeszélő készlettel, amiket a tudósítók használtak a közvetítéseknél. A cég készíttetett egy szép kezelési utasítást, amiben benne volt minden tudnivaló oroszul, angolul, németül, franciául meg talán még olaszul és spanyolul is. Emellett a rajzok is egyértelműen mutatták, mit hogyan kell csinálni. Nagy volt a tét: ha a céget nyugaton is megismerik, talán rendelnek pl. a világújdonságként kifejlesztett kompjútervezérlésű keverőpultjainkból is... Akkor ilyet még nem gyártott senki.
A biztonság kedvéért a cég rendezett egy külön bemutatót - oktatást valamennyi, az Olimpiára kiküldött sportriporternek. El is jött mindenki, hogy ne helyben szerencsétlenkedjenek - kivéve... no, igen. Az okát nem tudom, de nem is érdeklődött a többieknél, mit hogyan, és a legutolsó pillanatban esett be a tudósítói fülkébe, nem nézte át a kezelési képeskönyvet se, ráadásul az volt az első közvetítés: a megnyitó...
Rossz gombokat nyomogatott (az egyik fülhallgatón Budapestről jött a rendezői szózat, a másikon válogatni lehetett a kiadott élőhang illetve (hátha kiderül valami) a helyi többnyelvű kommentárokba (rengeteg tolmács dolgozott és fordították a háttérinformációkat, mondták az eseményeket) szóvalVitray telsenem belekavarodott, aztán azzal az ürüggyel, hogy biztosan probléma van a fejhallgatójával (!) cserélt a szomszéddal. Csakhogy a készülék szándékosan két komplatt kapcsolófelülettel készült, és mindkettő a saját oldali fejhallgatóhoz volt rendelve, ezért a csere után mindketten a másik fülesét-mikrofonját kapcsolgatták... kész kabaré volt. Kivéve a hazai fejlesztőmérnököknek, akik már ekkor a hajukat tépték... Vitray meg elkezdte szidni a magyar ipart, név szerint a céget is... Soha jobb reklámot.
A BEAG megkérte az MTV-t, hogy adhasson ki egy kommünikét, ami meg is történt sőt, utólag Vitray is bocsánatot krt, elismerte,hogy hibázott - de ez már nem javított a helyzeten, mert senki sem nézte olyan intenzítással a helyreigazítást, mint az Olimpia megnyitóját.
Nem mondom, hogy a cég ezért szűnt meg a rendszerváltás után, de jót sem tett neki - ahogyan aráerőszakolt, idióta, bőripari végzettségű Hajduska Kurt (népszerű ragadványnevén: de Mindentel) igazgató ámokfutása sem...Dehát az ilyesmi akkoriban nem volt egyedülállóeset, sajnos. És ezek a fazonok most is vígan élnek.

Attilajukkaja 2009.09.08. 13:18:30

@Mormogi Papa:
Latod? Igy kell vigan elni, nem pedig munkaval/munkabol. Tanacsadas, vegkielegites, amokfutas - ezek hozzak a nagy penzeket!
Vitray legalabb bocsanatot kert.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2009.09.08. 18:50:10

Köszönöm szépen a kieégészítő szöveget! Így lett teljes a poszt! Micsoda idők, milyen emlékek-történetek! :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.09.08. 19:30:28

@Attilajukkaja: @Hobbiszakács: Így kavar vihart egyetlen hangszóró :-)
(Azt hiszem, gömb formájú volt, elvben autóba való.)
Régebbi változat: Cseréljen helyet a bűvésszel... (Ez viszont jót jelentett: felülhetett a VIT vonatra :-)

Attilajukkaja 2009.09.08. 21:19:47

@Mormogi Papa:
Tenyleg! A "Ki mit tud?" :o))))
En arra mar csak nagyon halvanyan emlekszem...

Benikuty 2009.09.09. 20:33:49

@Attilajukkaja: Atlantis, és Flotilla zenekar? Hacky Tamás? Rémlenek még?:)
Na én kiszállok, mert lassan a "Repülj Páva", és a soros szófosás következik.

Attilajukkaja 2009.09.10. 21:35:26

@Benikuty:
Hacky Tamasra emlekszem, de ra is csak felvetelrol,...amiket joval kesobb lattam. Bocs :o)
süti beállítások módosítása