A Stockholmban megtartott dontőbe jutott három versenyző közül ketten, Anders Vendel és Tommy Myllymäki magasan kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.
A fő nyersanyagok egyben az elkövetkező EB (Genf, 2010) és VB (Lyon, 2011) nyersanyagai a tengeri óriás laposhal és a borjú voltak.
Először ezüsttálon körbehordozták a fogásokat, majd villámgyorsan tányérokra rakták, és a zsűritagok elé tették.
Anders Vendel a laposhal hátrészét enyhén pácolta, és fekete tölcsérgombával, ropogósra sütött halbőrrel valamint sült babbal körítette.
A tekercsbe csavart, gombával ízesített füstölt angolna mellé citromos lében főtt sárga céklát és káposztás borsókompótot készített. A posírozott osztrigához a szósz édesköménnyel és kaporral fűszerezett, vajban sült halfejből készült.
Anders a csecsemőmirigyet tejben főzte, és megforgatta hagymahamuban. A sült borjúláb mellé természetes kacsamáj gyöngyöket, karfiolpürét és édes-savanyú mártást főzött. A téli szarvasgombával ízesített kolbászkák borjúpofából készültek.
Utolsó kommentek