Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

"Bocuse d'Or Europe 2014" előzetes

2014.02.17. 11:19 :: Hobbiszakács

A nemhivatalos Szakács Európa Bajnokságra május 7-8 között Stockholmban kerül sor. A rendezők és a svéd színeket képviselő versenyző, Tommy Myllymäki ebéddel egybekötött sajtókonferencián mutatkozott be.

HSZ-PH-AZH_3584.jpg

Henrik Norström (Bocuse d’Or ezüstérem - 2001), Mathias Dahlgren (aranyérem - 1997) és Tommy Myllymäki (ezüstérem - 2011)

Törökország először, Bulgária és Ausztria pedig hosszas távollét után jelentette be a részvételét. A magyar versenyző május 8-án, a 4-ik fülkében fog sütni-főzni. Kiléte a március 12-i budapesti válogató után lesz ismeretes.

HSZ-AZH_3594.jpg

A verseny egyik fő nyersanyaga, a kényszerű száműzetésből visszatért sertéshús lesz. A korgó gyomorral felsorakozott médiaképviselők kóstolót kaptak a legnagyobb svéd szigeten, Gotlandon tenyésztett süldő lapockájából.

HSZ-AZH_3595.jpg

4 komment

Címkék: Stockholm Bocuse dOr Europe Tommy Myllymäki Mathias Dahlgren

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr395816567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2014.02.17. 11:23:31

A versenykiírás értelmében a köret szárazföldi vagy tengeri zöld növényből kell készüljön.

A "hal tányér" nyersanyaga svéd parti vizekben élő tőkehal és osztriga.

piszt-ráng 2014.02.18. 04:57:32

Az a csodálatos barna szaft,amely a kormozottságtól az igazi.Szegény médiaképviselők csak lágy kenyérrel tunkolhattak. :-) Csorog a nyálam.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2014.02.19. 13:35:06

Hallhatnánk valamit (mind1, csak igaz legyen :-P) a "kényszerű száműzetés" okairól?
Idehaza a "mekdó" kínálatában okkor jelent meg a sertés (M...Röff) mikor a marhának valóban oka volt búsnak lenni - ámbátor nem éppen a ponty miatt :-)))

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2014.02.20. 07:45:46

@Mormogi Papa: A mellőzés fő oka a "transz-zsír hisztéria". Ehhez hozzájön az is, hogy a disznóhús nem szerepel a brit TV-főzőcskéknek a tengeri süntől krokodilig terjedő nyersanyagskáláján.

@piszt-ráng: Ez az új módi. A krumpliköret nem elegáns, a rizs piszmogós, a tészta unalmas...
süti beállítások módosítása