Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Hobbiszakács: @Benikuty: Ezentúl pedig ki nem megy a fejedből... Sorry :-)) (2019.09.16. 14:35) Grillezett vajas kukorica
  • Benikuty: @Hobbiszakács: Nekem elég mocskos a fantáziám, de ez eszembe sem jutott! :D (2019.09.16. 13:21) Grillezett vajas kukorica
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Addig lehet kapni, amíg valaki fallosz szimbólumot kiált :-) (2019.09.16. 10:26) Grillezett vajas kukorica
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Igenám, de a virágnak megtiltani nem lehet... :-) (2019.09.16. 06:52) Stockholmi vineta sajtkrémen
  • Benikuty: Nagy kedvenc, bár az idén teljesen kimaradt az életemből. Az így kieső szénhidrátot a folyamatosan érő fügével vittem be, persze szigorú kontroll mellet. (2019.09.16. 06:32) Grillezett vajas kukorica
  • Benikuty: ...még annyit, hogy a házi verzió nekem jobban bejön! Valahogy nem tudok megbarátkozni az ehető virággal, nyilván túl begyepesedett vagyok én már hozzá... @Mormogi Papa: Egy ugrás a Hold utca, aztán... (2019.09.16. 06:29) Stockholmi vineta sajtkrémen
  • Benikuty: Hamarosan költöznek. Kíváncsi vagyok, hogy változik a menü... (2019.09.12. 20:01) Stockholmi vineta sajtkrémen
  • Mormogi Papa: Hm, egyből éhes lettem :-( (2019.09.12. 14:59) Stockholmi vineta sajtkrémen
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: 1984. Vannak egyenlőbbek... De jobban tenném, ha... llgatni arany. (2019.09.11. 13:36) Nincs új a Nap alatt
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Vagy pedig... Moszkvai tudósítónktól: A testvéri Nagy Britannia az elkövetkező ötéves terv keretében újabb három hónapot kapott a Brexit végrehajtására. Az Európai Egyesült Államok... (2019.09.11. 12:47) Nincs új a Nap alatt
  • Mormogi Papa: Köb-ükonoka, MZ/X jelentkezz ! (2019.09.09. 18:51) Nincs új a Nap alatt
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Ez szuper! (Időben szólok, készüljetek a jövő híreire is!) :-) (2019.09.09. 10:51) Nincs új a Nap alatt
  • Benikuty: @Hobbiszakács: Nem számít, le van sz...va! :D (2019.09.09. 10:49) Jaj, csak a húrokra ne!
  • Mormogi Papa: Kedves HSz ! Ha már olyan szívélyesen invitáltál minket e poszthoz... Időrendben a lányom következik (neki is elküldtem a poszt linkjét). - A Kuruzslórovatból: A legújabb kutatások bizonyítják, hog... (2019.09.09. 10:42) Nincs új a Nap alatt
  • Mormogi Papa: Ma már nincsenek rikkancsok. Mi több, gyanítom: a fiatalok többségének fogalma sincsen arról, miben is á l lt ezen mesterség gyakorlása. Ellenben 1956 őszén még élt és virágzott e szakma. Az esemén... (2019.09.07. 10:07) Nincs új a Nap alatt
  • Utolsó 20

Címkék

Tommy Myllymäki - hét évvel ezelőtt

2014.05.12. 08:50 :: Hobbiszakács

Tommy Myllymäki 2007-ben nyerte első fontos versenyét és az Év Svéd Szakácsa címet.

HSZ-AZH_7425.jpg

„Egy makacs, szívós, modern tech­nikával dolgozó, ügyes kezű szakács, akinek az örömöt, harmóniát és sze­relmet sugárzó fogásai kulináris ma­gasságokba emelik a tenger gyümöl­cseit és a svéd sertéshúst. Mesteri és eredeti!” - szólt a zsűri ítélete.

Az alábbi interjú hét évvel ezelőtt jelent meg az egykori Gasztrofórumban.

HSZ-AZH_7421.jpg

-          Édesanyád mellettem állt az eredményhirdetésnél. Tőle tudom, hogy négy éves korod óta érdek­el a főzés, és azt is, hogy a flottá­nál szolgáltál, mint szakács. Igaz-e, hogy a hajón a szakács a pa­rancsnok?

-          Nem teljesen, de az étel minősé­ge nagy hatással van a legény­ség hangulatára. Főleg ha már három hete nem láttak földet.

-          Melyik TV-szakács befolyásolt a legjobban?

-          Jamie Oliver. A lendülete, az egy­szerűsége. Ahogy az ételről, a munkájáról beszél.

-          Észrevettem, hogy a kakukkfű a kedvenc fűszered. Miért?

-          Szeretem az ízét. Na meg azért is, mert kakukkfűvel nem lehet olyan könnyen túlfűszerezni az ételt, mint például a rozmaringgal.

-          Ki lenne az álomvendéged?

-          Madonna. Őt nemcsak a dalai, hanem az összetett személyisége miatt is tisztelem.

-          Mi a véleményed a Ferran Adrià és Heston Blumental képviselte mole­kuláris gasztronómiáról?

-          Nem az én műfajom. Én a saját nevemmel fém­jelzett márkámat fogom kínálni.

-          Mi a tanácsod az amatőr szakácsoknak?

-          Csináld egyszerűen!

-          Mivel tartod magad formában?

-          Hetente 30 kilométert futok. Előfor­dul, hogy 60-at is. Mint például a Stockholm Maraton verseny előtt, amit eddig kétszer futottam végig.

-          Hogyan képzeled el az életet 20 év múlva?

-          Hm... Lássuk csak... Akkor negy­vennyolc éves leszek. Ezt, már­mint a szakácsmesterséget nem lehet 15-20 évnél többet művel­ni. A győzelem nélkül valószínű, hogy az ételiparban dolgoznék, például nyersanyag felvásárló szakértő lennék. De nyertem, és ezzel megnyílt a lehetőség arra, hogy megvalósítsam az elképze­léseimet. Azt, hogy éttermet nyis­sak, és a nevemmel fémjelzett ételt kínáljam a vendégeimnek.

 

Szólj hozzá!

Címkék: Stockholm Tommy Myllymäki Bocuse dOr Europe Stockholm Gasztrofórum Az Év Svéd Szakácsa Årets kock 2007

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr686150046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.