Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Alexander és a kecsege

2016.05.04. 10:24 :: Hobbiszakács

sk-kecsege-azh_1573.jpg

Alexander Sjögren, a svéd Bocuse d’Or Europe versenyző, nekilát a kecsege filézésének.

kecsege-azh_1569.jpg

Alexander edzője, Jonas Lundgren - aki 2008-ban Stavangerben Európa harmadik, a rákövetkező évben pedig, Lyonban világmásodik lett – kérésére nem fényképeztem a kész fogásokat. Beértem a kecsege filézésének a dokumentálásával.

kecsege-azh_1557.jpg

budapesti Bocuse d'Or verseny halfogásának a nyersanyaga, a kecsege ismeretlen a skandináv konyhában, de a Duna-Tisza mentén sem kerül mindennap asztalra. Általában egészben sütik meg. (Jobb helyeken kiszedik belőle a gerinchúrt is, ne kunkorodjon sütés közben.)

sk-kecsege-azh_1574.jpg

A csúcsgasztronómiában csak a halfilének van kulináris értéke, abból kell tekerve, formázva, megtöltve és megsütve, szemnek és ínynek tetsző remekművet produkálni.

sk2-bocuse-alexander-sjogren-azh_1417.jpg

A kilós kecsegéből két vékony, rózsaszín hússzelet maradt.

sk2-bocuse-alexander-sjogren-azh_1337-001.jpg

Alexander vigyázó szemet vet a rotyogó mártásra.

 

 

4 komment

Címkék: svédország Kecsege Alexander Sjögren Bocuse d’Or Europe Budapest Bocuse d’Or Europe 2016 sterlet sterlett kecsege filézése

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr228682462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2016.05.04. 17:25:23

Gondolkodom:

Míg metéli
A kecsege
Recseg-e?

:-)

Attilajukkaja 2016.05.08. 14:06:57

Mindjart itt a verseny ideje!!! Nalunk valamelyik TV is kozvetiti. :o)

"saját levében" · http://sajatleveben.blogspot.com 2016.05.09. 12:38:12

Az én időmben, a halászember bedobta forró vízbe a kecsegét és aztán könnyedén le tudta húzni a halról a dinó-páncélt. Manapság már sehol sem kapni sajnos, a Tiszánál sem látom. Valahol Győrben tenyésztik állítólag. Pedig micsoda aranysárga kecsegehúsleveseket ettem Tiszacsegén!..

Attilajukkaja 2016.05.09. 12:58:55

@"saját levében":
Az en idomben azt sem tudtuk, mi az a kecsege. :o(
A "dinó-páncél" nagyon talalo jelzo a kecsege borere! :o)
Es igen, valahol intenziven tenyesztik oket, ezert mar tobb etterem kinalataban is ettem Magyarorszagon kecseget. De a hipermarketek is aruljak, igaz, csak ritkan.
süti beállítások módosítása