Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Ballag már a vén diák...Stockholmban

2016.06.14. 11:00 :: Skandi kamera

studenten-azh_4152azh_4184.jpg 

Az osztálytermi gyülekező után a ballagók kifutnak (svédül utspring) az udvarra, ahol a rokonok virággal, színes lufikkal és a csemete gyerekkori fotójával díszített plakáttal várják. Ölelkezés, fotózás után a diákok az iskola előtt várakozó, az alkalomra feldíszített személyautókba és platós teherautókra (studentflak) szállnak.

 A kortézs a hangszórókból harsogó dunka-dunka zenét is túlszárnyaló visítás és üvöltés közepette körbe-körbe megy a városban.

studenten-azh_4152dsc00986.jpg

studenten-azh_4152azh_4204.jpg

Becsületükre legyen mondva nem annyira a járókelőket, mint egymást spriccelik le sörrel.

studenten-azh_4152azh_4189.jpg

A szülők ezalatt hazaballagnak, és abban reménykednek, hogy a csemetéjük ha enyhe alkoholmérgezéssel is, de élve kerül haza.

studenten-azh_4152.jpg

 

 

1 komment

Címkék: Utspring-studentflak-Stockhoilm Ballag már a véndiák Stockholmban

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr278808330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2016.06.14. 11:14:47

De mindezek előtt a napot egy champagnefrukost (pezsgős reggeli) indítja, egyúttal megadva ezzel az ünneplés alaphangulatát.
És igen, nem ok nélküli a reményedésre való célzás a cikkben – tavaly is, idén is volt halálos áldozata a ballagásnak...
süti beállítások módosítása