A kemény burkolatú, sokáig érlelt, óriási parmezán kereket ékszerű, speciális késekkel hasítják, úgy/azért, hogy belső szerkezetét ne sértsék meg.
Képriport a stockholmi Food and Wine vásárról (1) Parmezán hasítása
2016.11.11. 10:10 :: Hobbiszakács
12 komment
Címkék: Parmezán Parmigiano-Reggiano Food and Wine Stockholm 2016 Sajt hasítása
A bejegyzés trackback címe:
https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7011949831
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2016.11.11. 22:31:38
A sajtokat nagyon kedvelem.
Most végre kiderült, mire is használják a sajtkészlet ezen darabjait. (Nem mintha lenne :-P)
Most végre kiderült, mire is használják a sajtkészlet ezen darabjait. (Nem mintha lenne :-P)
Benikuty 2016.11.12. 11:28:47
a praktikum szülte eszközök, mivel kés itt labdába nem rúgna. megjegyzem, a sajtreszelők konstrukcióját is megreformálta a parmezán...
Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.11.12. 14:43:05
@Benikuty: Hm... vajon lehet vele pecorinot is reszelni?
:-)
@Mormogi Papa: Ó, nekem meg pont ezzel a kerékkel van eggyel kevesebb otthon :-(
:-))
:-)
@Mormogi Papa: Ó, nekem meg pont ezzel a kerékkel van eggyel kevesebb otthon :-(
:-))
Benikuty 2016.11.12. 14:53:50
@Hobbiszakács: beszerzem előbb(mert őszintén szólva nem erre a változatra számítottam), a sajtot kissé megszárítom, aztán elmondom a tapasztalataimat :)
Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.11.12. 15:05:41
@Benikuty: Akkor féléven belül nem kapunk választ az eredményről? :-( És akkor sem biztos, hogy nem eszed meg inkább a friss juhsajtot retekkel és primör zöldhagymával... mmmmm mmmm..
α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2016.11.12. 17:56:57
Hmmm... étvágygerjesztő...
Jó kis finom parmezán! :-)
Jó kis finom parmezán! :-)
Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.11.13. 18:27:37
@α Ursae Minoris: Nekem túl sós, na meg túl drága, ezért jobban szeretem a grana padanot :-) A pecorinoval pedig egyszer nagyon jól laktam, a Lidl árulta kb. 50 korona/ kiló áron. Feltételezem, hogy véletlenül, mert normálisan 300 kr. Nem bírtam ellenállni a csábításnak, és egy kosárral vittem haza, azóta nem bírok ránézni.
:-)
:-)
#audreyfoody 2016.11.13. 20:26:42
Érdekes és jó képek, köszi :)
Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.11.14. 07:48:12
@#audreyfoody: @Attilajukkaja: Örülök, hogy tetszik! :-) A vásáron ismerős arcokat is felfedeztem, az lesz a következő poszt témája.
Utolsó kommentek