Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Képriport a stockholmi Food and Wine vásárról (1) Parmezán hasítása

2016.11.11. 10:10 :: Hobbiszakács

sk2-dsc05338_1.jpg

A kemény burkolatú, sokáig érlelt, óriási parmezán kereket ékszerű, speciális késekkel hasítják, úgy/azért, hogy belső szerkezetét ne sértsék meg.

sk2-dsc05359.jpg

sk2-dsc05365.jpg

sk2-ph-dsc05368.jpg

12 komment

Címkék: Parmezán Parmigiano-Reggiano Food and Wine Stockholm 2016 Sajt hasítása

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr3111949831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2016.11.11. 22:31:38

A sajtokat nagyon kedvelem.
Most végre kiderült, mire is használják a sajtkészlet ezen darabjait. (Nem mintha lenne :-P)

Benikuty 2016.11.12. 11:28:47

a praktikum szülte eszközök, mivel kés itt labdába nem rúgna. megjegyzem, a sajtreszelők konstrukcióját is megreformálta a parmezán...

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.11.12. 14:43:05

@Benikuty: Hm... vajon lehet vele pecorinot is reszelni?
:-)

@Mormogi Papa: Ó, nekem meg pont ezzel a kerékkel van eggyel kevesebb otthon :-(

:-))

Benikuty 2016.11.12. 14:53:50

@Hobbiszakács: beszerzem előbb(mert őszintén szólva nem erre a változatra számítottam), a sajtot kissé megszárítom, aztán elmondom a tapasztalataimat :)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.11.12. 15:05:41

@Benikuty: Akkor féléven belül nem kapunk választ az eredményről? :-( És akkor sem biztos, hogy nem eszed meg inkább a friss juhsajtot retekkel és primör zöldhagymával... mmmmm mmmm..

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2016.11.12. 17:56:57

Hmmm... étvágygerjesztő...
Jó kis finom parmezán! :-)

Benikuty 2016.11.12. 23:15:39

@Hobbiszakács: fekete retekkel eszem meg! :D

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.11.13. 18:27:37

@α Ursae Minoris: Nekem túl sós, na meg túl drága, ezért jobban szeretem a grana padanot :-) A pecorinoval pedig egyszer nagyon jól laktam, a Lidl árulta kb. 50 korona/ kiló áron. Feltételezem, hogy véletlenül, mert normálisan 300 kr. Nem bírtam ellenállni a csábításnak, és egy kosárral vittem haza, azóta nem bírok ránézni.
:-)

#audreyfoody 2016.11.13. 20:26:42

Érdekes és jó képek, köszi :)

Attilajukkaja 2016.11.14. 00:29:33

Csatlakozom @#audreyfoody-hoz. Nagyon klassz kepek. :o)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.11.14. 07:48:12

@#audreyfoody: @Attilajukkaja: Örülök, hogy tetszik! :-) A vásáron ismerős arcokat is felfedeztem, az lesz a következő poszt témája.