Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Mormogi Papa: @α Ursae Minoris: Éppen nemrég meséltem erről az egyik unokának - még nem ismerte. Mivel éppen az utcán mentünk valahova, még nem tudtam demonstrálni, de most már nem felejtem :-) (2019.07.11. 09:06) Kitalálós poszt - Egy híres és sokat idézett mondat
  • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: Az 1960-as években volt egy játékom: vízzel megtöltött üveg, benne búvárfigurával. Dugó helyett vastag "gumikoton" volt az üveg nyakára húzva. Ha azt benyomtad, akkor a búvár les... (2019.07.11. 07:12) Kitalálós poszt - Egy híres és sokat idézett mondat
  • α Ursae Minoris: @Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Descartes nem csak a filozófia terén alkotott, a „Cartesius-búvár”-ként ismert fizikai jelenség is az ő nevét viseli: hetikiserlet.blog.hu/2014/12/09/lent_vagy_fent_ca... (2019.07.10. 16:20) Kitalálós poszt - Egy híres és sokat idézett mondat
  • Hobbiszakács: @"saját levében": Vagy ahogy azt "bukott férfi" dúdolja: ”Fel hazánk hű nehem-zehe-déke. Itt a pálya, itt a tér, - Ittatér!” :-) Az ecetfa - nem hallottam róla - tipped közelebb hozott a megoldás... (2019.07.04. 08:47) Élő homlokdísz
  • "saját levében": "A mi udvarunkban csak ecetfa nő, A lépcsőn melyen járunk, elkopott a kő, Miénk itt a tér, mert mi nőttünk itt fel, Ismerős a fütty, és egymásnak felel. Miénk itt a tér, miénk itt a tér. Miénk itt ... (2019.07.03. 22:56) Élő homlokdísz
  • Mormogi Papa: @α Ursae Minoris: Arra még ráismertem volna, bár nem tudom, most milyen állapotban lehet. Ráadásul ott egy domboldal van, nincs ilyen közvetlen rálátás, mint a középső képen. Az igaz, hogy a Monarch... (2019.07.03. 14:00) Élő homlokdísz
  • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: Alul, a poszt végén a "címkéknél" írja :-) (2019.07.03. 13:21) Élő homlokdísz
  • α Ursae Minoris: Ez nyilván inkább Magyarországon készült, semmint Svédországban. Netán a Lipómezö épülete "hátulról"? (2019.07.03. 11:43) Élő homlokdísz
  • Mormogi Papa: Homlokdísz... Mi a közös Homéroszban és Carlo Pedersoliban? Mindketten sokat küzdöttek a babér... hu.wikipedia.org/wiki/Bud_Spencer (2019.07.03. 10:52) Élő homlokdísz
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Igen, erről is olvastam. A könyv-festmény- és műtárgy gyűjtemény jó részét "einstandolta" Prágából - manapság az így szerzett javakat visszakövetelik :-P A műkincsek gyűjtése pedig ol... (2019.07.02. 10:46) Kitalálós poszt - Egy híres és sokat idézett mondat
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: "A királynő viszont megengedhette magának, hogy Rómában temettesse el magát, ha már katolizált..." A Tevere jobb partján fekvő Palazzo Riarioban lakott, könyveket és műtárgyakat gyűj... (2019.07.02. 07:52) Kitalálós poszt - Egy híres és sokat idézett mondat
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Krisztina királynő számos tudóssal levelezett; udvarába meghívta kora híres gondolkodóit. Amikor René Descartes 1650-ben Stockholmba érkezett Svédországnak 850 000 lakosa volt, közülü... (2019.07.02. 07:51) Kitalálós poszt - Egy híres és sokat idézett mondat
  • Mormogi Papa: @α Ursae Minoris: Pontosan hajnali öt órakor. A királynő maga nem sokat aludt: 4-5 órát csupán. Mindenesetre nem sok órát tartottak - nézeteik nagyon eltértek. (2019.07.01. 22:14) Kitalálós poszt - Egy híres és sokat idézett mondat
  • Mormogi Papa: Ahogyan olvasom, nem kizárólag az éghajlat volt hideg irányában :-P "...később az udvarába is meghívta (bár ridegül bánt vele, s keveset foglalkozott a tudós vendéggel)" A királynő viszont megenged... (2019.07.01. 21:57) Kitalálós poszt - Egy híres és sokat idézett mondat
  • Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: Talált, süllyed :-) @Mormogi Papa: Így van, mit meg nem tesz az ember egy jó CV-ért. :-) (2019.07.01. 18:34) Kitalálós poszt - Egy híres és sokat idézett mondat
  • Utolsó 20

Címkék

Képriport a stockholmi Food and Wine vásárról (3) Szendvicskészítő bajnokság, színes sajtok, és lebegő péksütemények

2016.11.16. 07:56 :: Hobbiszakács

sk2-ph-dsc05398.jpg

sk2-dsc05288.jpg

sk2-ph-dsc05317.jpg

 

17 komment

Címkék: Food and Wine Stockholm 2016 zöld sajt Szendvicskészítő bajnokság

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr8711949921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2016.11.16. 15:28:42

A "pestós" sajt szép is, finom is - ráadásul elég egy kevéskét ráreszelni a spagettire (akár a makarónira :-P) és nagyon jó ebédet ad. Esetleg egy kis tejföllel a tetején, ha szereti az ember :-)

Benikuty 2016.11.17. 05:32:03

gondolom azokat a lelógó bizbaszokat utóbb megkenték lekvárral, aztán versenyre ették :D

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.11.17. 07:27:58

@Benikuty: Á, nem jutott eszükbe. :-)

A lógó micsodák a bulle-k. Egyféle diétás darázsfészek-briós keverék, amit az idősebb generáció a kávé mellé eszik. Ezt a műveletet nevezik "fika"-nak.

Benikuty 2016.11.17. 07:31:52

@Hobbiszakács: jellemző, hogy eszükbe sem jutott! Te emlékszel ilyen versenyre?
Azzal a sütivel meg szívesen "fikáznék" :D

Benikuty 2016.11.17. 07:36:57

A zöldfűszeres és vörösboros(és egyéb színesített, ízesített) sajtok megosztják az ínyenceket, mert valahol ezeknél elvész az igazi érett sajtíz. Nekem sem barátaim, mint ahogy pl. a tupírozott gomolyákat sem eszem.
...de virágozzék...! tádámm!!

Attilajukkaja 2016.11.17. 08:45:18

@Mormogi Papa:
En is imadom a bazsalikom pestoval (franciaknal pistou), parmezannal keszult tesztaeteleket. De kulon-kulon szoktam ratenni. A friss bazsalikombol keszult pestonal nincs jobb. (Persze a pestoba is teszek egy keves parmezant).

@Benikuty:
"azokat a lelógó bizbaszokat utóbb megkenték lekvárral, aztán versenyre ették"
Lehet, hogy muanyagbol voltak. ;o)
Oh wait,...

"zöldfűszeres és vörösboros (és egyéb színesített, ízesített) sajtok megosztják az ínyenceket"
Akkor most engem inyencnek minositettel fel. :o) Koszi!

"saját levében" · http://sajatleveben.blogspot.com 2016.11.17. 09:29:30

Jaaaaa, hát így is lehet olyan könnyű süteményt sütni ami szinte lebeg?! Azt hittem naphosszat kell hajtogatni a levelestésztát.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.11.17. 10:38:44

@Benikuty: Emlékszem, nem is egyre. Csóró diákként fogadtunk arra, hogy együltödben be tudsz vágni egy tucat krémest/habos rolót? Ha igen, akkor a többiek állták a számlát. Ha pedig nem, akkor te...

Benikuty 2016.11.17. 17:06:00

@Attilajukkaja: a sajt legyen sajt, "a krumplileves legyen..." :D

Attilajukkaja 2016.11.17. 17:58:08

@Benikuty:
"a krumplileves legyen..."
Ha valamiben egyet tudok erteni a nehai Kadarral, akkor ez az.
A magyar, illetve az anyukam krumplilevesenek nincsen parja!!
Az enyem egy kis hagymat piritott egy keves szalonnan, majd piros paprikat adott hozza, es egy kis ido utan felontotte vizzel, es azzal fozte meg a krumplilevest. Mivel a krumpli altalaban mar nem volt tavaszi, ezert a kavargatasa folytan maga suritette be magat. A vegen tejfolt, zellerlevelet adott hozza. (Talan liszttel habarta be?)
Nem tudom, hogy volt-e mas titka,...de egyszeruen fenseges volt.

A ti anyukatok hogyan keszitette ezt az egyszeru, am csodalatos levest?

Benikuty 2016.11.17. 18:48:34

@Attilajukkaja: méltatlanul lenézett étel:(
nálunk savanykás-tejfölös volt, bőven babérlevéllel, és a kedvemért köménymaggal.
Holnap ez lesz, keszthelyi "Démon" krumpliból, az olyan enyhén szétfőlős :)

Benikuty 2016.11.18. 04:38:57

@Attilajukkaja: (azért eszek bele néhány karika kolbászt is) :)

Attilajukkaja 2016.11.18. 09:36:02

@Benikuty:
Tenyleg, baberlevel is kell bele. Es anyukam szalonnan fonnyasztotta a hagymat, es aztan termeszetesen kolbaszt is tett bele. :o)
Tartalmas leves volt!

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.11.18. 14:20:45

@Benikuty: @Attilajukkaja: Amibe pedig sok babér kell, az a krumplifőzelék :-)

Attilajukkaja 2016.11.18. 14:54:42

@Hobbiszakács: @Benikuty:
Igen, igen! A krumplifozelek lenyege a baberillat es a tejfol. De a krumplilevesbe is kell egy keves.
Mostanaban sok helyen foznek fozeleket uj krumplibol, karikara vagva a burgonyat. Tejfol helyett pedig tejszint hasznalnak.
Nagymamam bekebeli fozeleke szinten oreg krumplibol keszult, baberlevellel es tejfollel. Kicsit osszenyomkodta a fott burgonyat, de nem annyira, hogy krumplipure legyen belole. Te'li fozelek volt. Mikor megjelent az ujkrumpli, mar mas friss zoldsegbol keszitett fozeleket. Az ujburgonyat pedig sok petrezselyemmel parolta, igazi inyencseg volt.

Ma mar nincs a zoldsegeknek idenyuk, legalabbis nem ugy, mint annak idejen. Egesz evben lehet kapni mindent. Ennek is megvan a pozitivuma,...de megint elveszett egy darabka abbol a vilagbol, amiben felnottunk.
Es ez igy van rendjen. :o)

A magyar konyhanak keves jellegzetessege van szerintem, de azt kiemelnem, hogy nalunk hetente legalabb egyszer van valamilyen fozelek. Ha valamivel jellemezhetnem a magyar etkezesi szokasokat, akkor azt a fozelekek fontossagaval tennem.