Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Repülő deszka bemutató a stockholmi vízijármű vásáron

2018.03.05. 09:27 :: Hobbiszakács

A stockholmi "Allt for Sjön" - Minden ami a vízen éléshez szükséges - vásáron többek között bemutatták a technika legújabb vívmányát, az egyszemélyes lebegést lehetővé tevő "Fly Board jetpackot", azaz a "repülő deszkát".

sk2-ph_azh1759.jpg

A vízsugár egy jetskihez kötött csőből jön. Az újdonság az, hogy a lebegés nem igényel kísérő személyzetet.

sk2_azh1777.jpg

Napjaink "Hódító Robura" a kezében tartott joystick-kal a vízsugár erőssége mellett a jetskit is irányítja.

 

3 komment

Címkék: jetski Fly Board jetpack Allt för Sjön Stockholm Repülő deszka Vízijármű vásár

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr3913712714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2018.03.08. 11:05:21

Hmmm, nem sok ez egy kicsit egy embernek? Régi filmesként mondhatom: sok esetben a kamera mozgása több ember összehangolt munkájának eredménye. A kameraman (francia kifejezése jellemző: cadreur -a "keretező") a kamerát irányítja a fejjel, néha a variót (zoom) is kezeli, a fahrtmester kocsizik, a kránt egy vagy több ember kezeli (ez a függőleges mozgást adja hozzá); nem beszélve az "élességet húzó" kameraasszisztensről... Adott esetben még többen is lehetnek. Láttam helikoptermodellre erősíthető távvezérelt fejre erősített kamerát is (ennek miniatűr verziója a "drón", aminél egy ember a helikoptert vezette rádiótávirányítóval, egy a fejet (jobbra-balra svenk, döntés-emelés), egy pedig az élességet...
Szóval röviden: mindezt igen bonyolult összehangolni...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2018.03.08. 11:08:56

Tegnapelőtti élmény: a boltban a kassza lefagyott; az újraindításhoz szükséges "kulcs" meg egy embernél van. A "kaszírsa gyévuska" előkapott egy kis fehér dobozkát, megnyomott rajta egy gombot... úgy láttam, egy rádiós (vezeték nélküli) csengőt működtetett, ami a raktárból (és az ottani irodából) előhívta a "főnököt".

Szépen vagyunk - gondoltam - , ha már a főnök is "gombnyomásra" jön :-)))

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2018.03.08. 11:15:51

@Mormogi Papa: Szerintem a "nyomkövetés" automatizálva van, a vízsugár erőssége és a hajlásszög változtatása pedig kézivezérlésű.
süti beállítások módosítása