Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

 • Mormogi Papa: Régen nem nevettem ilyen jót, mint tegnap ezen a sztorin - csak nem volt időm írni. A fatérkép ráadásul környezetbarát, és még teljes sötétségben is "olvasható" lámpa nélkül. Akkoriban már lehettek... (2019.10.12. 10:31) Grönlandi régiség - a fából faragott térkép
 • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Ha már Örzse... János: Gyere este a kert végébe ***ni! Örzse: Értettem a célzást, ott leszek! (2019.10.04. 08:55) Plusz kettő, vagy mínusz kettő?
 • Mormogi Papa: A mellébeszélésből nem kérő leány esete: - Örzse, monták mán' hogy neköd millen szép szemöd van? - Mög hát. (2019.10.03. 15:29) Plusz kettő, vagy mínusz kettő?
 • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Volt :-) (2019.10.02. 17:52) Plusz kettő, vagy mínusz kettő?
 • Mormogi Papa: Az +volt, mikor egy pasas beront az urológushoz és ezt hadarja: - Főorvos úr, azonnal heréljen ki! - Ember, jól meggondolta ezt? - Igen, elhatározásom végleges és az ügy igen sürgős. Azonnal műtsön ... (2019.10.02. 15:55) Plusz kettő, vagy mínusz kettő?
 • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Ezt ismerem. Plusz kellemetlenség, hogy a malacoknál nincsen "genderprobléma" :-) (2019.10.01. 11:18) Malackodunk, malackodunk?
 • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: "A footoblogon pedig kivehető"... Itt is, csak rá kell kattintani a kép jobb alsó sarkában a nyílra. (2019.10.01. 09:50) Malackodunk, malackodunk?
 • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Méghozzá svédcsavaros :-) Az eset a Skansen gyerekeknek fenntartott részén történt. Csak úgy záporoztak a kisdedek kérdései, amire tétova hümmögés volt a válasz a felnőttek részéről, ... (2019.10.01. 09:48) Malackodunk, malackodunk?
 • Mormogi Papa: Ajjaj... Mi lesz, ha jön a mama? A footoblogon pedig kivehető, mennyire igaz a nóta "Csavaros a, csavaros a disznó f... érfiassága" (2019.10.01. 09:43) Malackodunk, malackodunk?
 • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Inkább arra tippelek, hogy valaki meglátta, hogy mi(be)n mesterkélek. A mancsba véletlenül belátni még egy kétméteres ember sem tud. Az pedig, hogy magával vitte arról árulkodik, hogy... (2019.09.27. 08:02) Rejtély
 • Hobbiszakács: @Vidor Komor: Ez a Stand25 a budapesti Belvárosi (Hold utcai) piacon van, annak a stockholminak csak a neve hasonlít. :-) Az igazság kedvéért megjegyzem, hogy két t-vel írtam volna, csakhát a Goog... (2019.09.26. 19:25) Ebéd a Stand 25 bisztróban
 • Vidor Komor: Szia! Ha nem egyéb, akkor ez a piaci csarnok 25-ös standja, ahol együtt voltunk. Gyanúsak a színek, talán az ízekkel is baj lehet?? Annak idején megmagyaráztam, hogy a VINETTA múlt idejű főnév, azér... (2019.09.26. 19:05) Ebéd a Stand 25 bisztróban
 • Mormogi Papa: Olyasvalaki lehetett, aki még szintúgy emlékszik erre a szokásra. Talán egy érmegyűjtő :-) A tantusznak igen ősi története van. (Leesett a tantusz ? :-P) A 'pénzhelyettesítő eszközök" között nem is ... (2019.09.26. 08:56) Rejtély
 • Hobbiszakács: @Benikuty: Ezentúl pedig ki nem megy a fejedből... Sorry :-)) (2019.09.16. 14:35) Grillezett vajas kukorica
 • Benikuty: @Hobbiszakács: Nekem elég mocskos a fantáziám, de ez eszembe sem jutott! :D (2019.09.16. 13:21) Grillezett vajas kukorica
 • Utolsó 20

Címkék

Nincs új a Nap alatt

2019.09.05. 09:36 :: Hobbiszakács

Az előszoba felől matatás, majd egy hangos zutty törte meg a hajnali csendet. A postás dobta be az újságot
Elég egy pillantás vetnem a címlapra, hogy rájöjjek: az újság tizenötezer évvel ezelőtti példányát tartom a kezemben.

6x.jpg

Ha én ezt elmondom a sakk klubban! Gunnar szerint akkoriban nem tudtak sem írni, sem olvasni. Mondom neki a viccet a székelyről és a koreairól, akiket a ki-tudja-hányadik Internacionálén egymás mellé ültettek.


– Az én elnököm Nám Ír! – így a koreai.
– Az enyém se nám ír, se nám olvas – bólint rá a góbé.

Gunnar röhög, ebből jövök rá, hogy álmodom. Azon kívül, hogy nem tud magyarul krónikus politikai korrektségben szenved. Népcsoportról lévén szó, ne vádolja őt senki rasszizmussal. Biztos, ami biztos alapon fapofát vágna.

6s.jpg

A szalagcím szenzációt ígér: „Veszélyes fegyvert találtak fel.” Alatta kisebb betűkkel: „Az íjból és nyílvesszőből álló szuperfegyver forradalmasítja a hadviselést.”A Tudomány és a technika rovatban a babiloni tudósító egy szögletes, előre gyártott építőelemről számol be. (Tégla lesz az, tippelek a stréber magabiztosságával.) A napóra szkeptikusok továbbra is a lótusz virágzását találják megbízhatónak.

6d.jpg

A kulturális rovatban paleolit művészek sziklarajzaival illusztrált cikk az Altamira barlanggaléria őszi tárlatáról számol be. A Gasztronómia rovatban a nyerskoszt hagyományőrzők a sült hús betiltása mellett kardoskodnak. A Gyakorlati tanácsok között az első írott környezetvédelmi emlék: „Ne dobáljuk ki a lerágott csontot a barlangból, idecsalja a vadállatokat.”

6n.jpg
A vezércikk a jégkorszakot fenyegető klímaváltozás veszélyeire hívja fel a figyelmet. „Mélységesen tévednek azok, akik azt hiszik, hogy a mamut kihalásával nyugodtabb lesz az életünk.” A cikk írója, egy Homo Sapiens leszármazott, messzire elkalandozó halászok jelentéseire hivatkozik, akik szerint a Skandináviát borító két kilométer vastag jégtakaró naponta fél hüvelykkel lesz vékonyabb. „Ha nem hozunk sürgős intézkedéseket a klímaváltozás megakadályozására, akkor a következő generációk a gyönyörű gleccserek helyett zöldellő mezőkön, vadakban bővelkedő erdők mellett kényszerülnek élni.”

Vakító napsütésre ébredek. Az újság a lábtörlőn hever. Kávét főzök, és kiülök a Stockholmra néző teraszunkra. A paprika beért, a paradicsom fürtökben lóg az ágakról. Még két-három hét és beköszönt az ősz.

sk2-ph-azh_9685.jpg

Addig még úszom néhányszor a Balti-tengerben.

9 komment

Címkék: Alta Sziklarajzok Nincs új a Nap alatt Alta Múzeum Norvégia

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr8715040792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2019.09.06. 09:02:07

"Tompora mutantur..." (mármint a Zasszonyé :-P)

Egy bizonyos: a "Nos mutamos in illes" az újságírókra nem áll.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2019.09.06. 10:57:01

Megalitiska Bladet :-)))

A "The Flintstone Family" (Kőkorszaki szaki) eleje főcímében mintha egy faragott kőtáblát (nem a Mózes-félét) hajítottak volna a lábtörlőre :-P

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2019.09.07. 10:07:35

Ma már nincsenek rikkancsok. Mi több, gyanítom: a fiatalok többségének fogalma sincsen arról, miben is á l lt ezen mesterség gyakorlása.

Ellenben 1956 őszén még élt és virágzott e szakma. Az események hevében az egyik fiatal lapterjesztő állítólag így kiáltozott (hiszi, aki akarja - én ugyan már éltem, de aligha értettem volna meg, miről is szól a dolog):

" Szabad nép a Magyar Nemzet! Ludas a Matyi ! "

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2019.09.09. 10:42:05

Kedves HSz ! Ha már olyan szívélyesen invitáltál minket e poszthoz...
Időrendben a lányom következik (neki is elküldtem a poszt linkjét).

- A Kuruzslórovatból: A legújabb kutatások bizonyítják, hogy a porrá tört békafog hatékonyabb a törött csontra, mint a ráolvasás!
Apróhirdetés: Újszerű állapotban lévő mamutbőr sátor eladó! A jövő mobil otthona megváltoztatja barlanglakó perspektíváját! Jelige - vissza a természetbe!
Valamint: A fiatalok mamutölő beavatási próbáját már 2 barlangban betiltották! (Lásd korábbi cikkünket a barlangon belüli agresszió és a beavatási próbák kapcsolatáról.)
...és:
Ön is szégyenkezik a családi barlang hevenyészve megrakott tűztere miatt.? Netán kialszik? Profi tűzrakó tanfolyam indul...

Aztán mindketten hasonlóra gondoltunk, én le is írtam:

A Stone-Emo meg a Cave-Punk vonulat kapcsán.
Idősebb prehisztorikus olvasóink rosszallják, hogy az ifjabbak elviselhetetlen zajt csapnak - mert zenének aligha nevezhető ez - az állati csontokból készült "síp"-okkal, meg a lithophones-okkal...
www.youtube.com/watch?v=lEf9cNoYd4k

Nem beszélve azokról a Hippy-Hoppykról, akik a teheneket próbálják magukhoz édesgetni - mit sem törődve az azok által keltett káros gázokkal...

Kiküldött tudósítónk jelenti az Ister partjáról:
mult-kor.hu/mar-3000-eve-is-nyomot-hagyott-krnyezeten-az-emberiseg-20190903

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2019.09.09. 10:51:34

@Mormogi Papa: Ez szuper! (Időben szólok, készüljetek a jövő híreire is!) :-)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2019.09.11. 12:47:58

@Mormogi Papa: Vagy pedig... Moszkvai tudósítónktól:

A testvéri Nagy Britannia az elkövetkező ötéves terv keretében újabb három hónapot kapott a Brexit végrehajtására.

Az Európai Egyesült Államok Központi Bizottsága főtitkárának bejelentését felállva, hosszas és ütemes tapssal üdvözölték a küldöttek.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2019.09.11. 13:36:22

@Hobbiszakács:

1984. Vannak egyenlőbbek...

De jobban tenném, ha... llgatni arany.