Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Ennél embert, ha ezen múlna a környezeti változások megállítása?

2019.11.11. 07:38 :: Hobbiszakács

emberhus.jpg

"Emberhús - a klíma megmentésének egyik alternatívája"

A Stockholmi Nemzetközi Vásáron megrendezett Gasztronómiai Csúcstalálkozó a fenntartható étkezés és a klímamentés jegyében zajlott. Az előcsarnokban jövőtervezők mutatták be ötleteiket a kézműves munkával előállított nádszívószáltól a kávézaccból préselt tányérokig.

sk2-ph-dsc06142.jpg

Az előadások témája a bolygónk fennmaradását elősegítő intézkedések és a minél kisebb ökolábnyomot hagyó élelmiszerek előteremtése volt. A természetvédő világszervezet, a WWF felhívása - alaposan át kell alakítanunk jelenlegi életmódunkat, és gyökeres változásokat kell véghezvinni a gondolkodásmódunkban és a társadalmi intézményeinkben - termékeny talajra talált Magnus Söderlund professzor fantáziájában, aki az előadása végén feltette a kérdést: ”Mit ennél szívesebben a klímaártalmas marhahús helyett: növényi eredetű és/vagy rovar alapú húspótlékot, macskahúst, vagy éppenséggel emberhúst?

sk2_magnus_soderlund.jpg

Egy pillanatig azt hittem, hogy elbóbiskoltam, és a Jancsit és Juliskát foglyul ejtő, gonosz boszorkányt hallom: "Ej, de pompás pecsenye lesz ezekből!

A szavazatok összeszámlálása után kiderült, hogy a hallgatóság 8%-a az emberhúsra adta a voksát. Legkevesebben a macskahúsra szavaztak, ami a cicás videók népszerűségével magyarázható. 

”Nyitva kell hagyni az ajtót az esetleges vészmegoldások felé. A dolgok és az értékrendszerek gyorsan változnak, a határok kiszélesednek. A beidegződött tabu- és undorfaktorokat kell áthágni, mint ahogy a patológusok és a sebészek is le tudják győzni a vér- és hús-iszonyt.” – nyilatkozta a professzor a TV híradóban.

sk2-kannibal.jpg

A reakció nem késett, a szociális média klímatrógerei valóságos ámokfutást rendeztek:

„Önellátók lesznek az aggmenházak? A sikertelen műtétet flekkenezés követi? A hentes újévi malac helyett/mellett zsenge csecsemőt is kínálhat? Etikusan vagy etnikusan fogunk táplálkozni? A neokannibalizmus korában is fel kell majd tüntetni a hús eredetét? Mi kerülhet egymás mellé a fagyasztóban és mi nem?”

Minden csoda három napig tart, a túlbuzgó kezdeményezés keltette médiavihar is hamar elült. Pedig olyan jó kannibál vicceket lehetett hallani.

-  Nem szeretem az anyósom!

-  Legalább a krumplit edd meg.

1 komment

Címkék: Fenntarthatóság WWF Magnus Söderlund Ökolábnyom neokannibalizmus Klímatróger Gastro Summit Stockholm Ennél embert ha ezen múlna a környezeti változások megállítása?

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr5315299896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2019.11.11. 09:36:32

A polgárpukkasztás már unalmas, régi dolog. Pukkadjon, aki akar :-P

Három kannibál beszélget.
- Te mit ettél ma?
- Hát nem a legjobbat. Egy vén misszionárius volt az étlapon: kevés, száraz hús, sok ín meg csontok...
- Akkor én jobban jártam.
- Miért, mit ettél?
- Egy fiatal szűzpecsenyét. Hmmmm... az az omlós popsi... hogy a többiről ne is beszéljek.
- Látom már, nekem volt a legjobb ebédem - így a harmadik.
- Miért, mi volt az ebéded? - érdeklődnek a többiek.
- Kérlek szépen, én egy függetlenített magyar párttitkárt ettem!
- És az jó?
- Na hallod... nem volt gerince, vaj volt a fején és simára volt nyalva a...

(Ahogyan elnézem a közéletet, nem sok változott azóta arrafelé...)
süti beállítások módosítása