Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Képriport egy pártbuliról

2014.09.15. 11:57 :: Hobbiszakács

HSZ-PH-AZH_5232.jpg

HSZ-PH-AZH_5235.jpg

HSZ-PH-AZH_5253.jpg

HSZ-PH-AZH_5213.jpg

HSZ-PH-AZH_5256.jpg

HSZ-PH-AZH_5344.jpg

HSZ-PH-AZH_5367-2.jpg

12 komment

Címkék: Svéd választások 2014 Stefan Löfven

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr446699919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2014.09.15. 15:33:46

Partbuli?
Jo neked, hogy ilyesmi meg fel tud izgatni!

Amugy voltak finom falatok?

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2014.09.15. 16:39:42

Szóval belötted magadnak a gyözteseket. :-)

Sikerült jól lekapnod a leendö miniszterelnököt. A képeden elég energikusnak mutatkozik - majd meglátjuk, mit sikerül összehoznia a gyakorlatban. Nem lesz könnyü dolga...

A második kép elég érdekes kompozíció - a színpadon álló szépség (Petra Mede?) helyett a háttal ülö cigányasszonyra élesítve...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2014.09.15. 21:49:19

@α Ursae Minoris:
Udvarias vagy, mint mindig :-)
Számomra olyan, mint a hirtelen nőtt kamasz, aki nem tud mit kezdeni a végtagjaival…
Ellenben legalább a "stylist"-jának lehetett volna némi józan ítélőképessége :-(

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2014.09.16. 07:48:26

@Attilajukkaja: A szám szerint kilenc pártbulit a választás estéjén tartják Stockholmban. Kiválasztottam a közvéleménykutatás szerinti nyertes párt buliját. Kétezren voltunk, ebből 250 a sajtó. Ismerős is akadt, a várakozás óráit a csinos brazil és az örökvidám csilei kollégával ütöttük el. A menű okozta a legnagyobb csalódást, szóra sem lehet méltatni. (Olvasom az újságokban, hogy a többi bulin sem remekeltek a szakácsok.)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2014.09.16. 08:01:47

@α Ursae Minoris: Így van, nem lesz könnyű dolga összetákolni egy ütőképes kormányt. Főleg, hogy tegnap pofára ejtette az ex-kommunistá Baloldal-párt vezérét, aki erre az ellenzékbe vonulást emlegette. Maradtak a zöldek, akikkel a polgáriakkal szembeni antipátián kívül majdhogy semmiben sem egyeznek.

A "jobb vagy a bal" kérdés helyett a 13%-os populista, fajgyűlölőnek megpecsételt S(véd) D(emokraták) pártnak a hatalomból kizárása a fő téma. Amiről senki sem beszél, az, hogy mi lehet az oka annak, hogy ez a párt megduplázta a négy évvel ezelőtti szavazatainak a számát.

Azt hiszem, hogy minden kérdésedre válaszoltam.
:-)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2014.09.16. 08:11:50

@Mormogi Papa: A kecsesség, az elegancia - főleg pártösszejöveteleken - nem erény. Közép-európai szemmel szokatlan az, hogy az előnytelen kinézet bizonyos területeken ne legyen kizáró ok. A TV-bemondók sem a szépség alapján kerülnek képernyőre. Ez a nagyobb, szélesebb szelekció szempontjából jó.

Régi vicc:

- Miért vagy szomorú?
- Nn... nn.. nem vettek ff...fel rádióbem... bem... bemondónak, mmm... merttt... nem vvv.. vagyok ppp...párttag.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2014.09.16. 21:18:40

@Hobbiszakács: A viccet ismertem :-)

Ellenben eléggé veszélyes tendenciának tartom ezt a "pozitív diszkriminációt".
Kezdetben jöttek a hangsúlyosan "nem modell-like" modellek a divatszakmában…
Jelenleg ott tartunk, hogy az érthető és helyesen hangsúlyozott, netán tagolt beszéd a médiákban szereplőknél már szinte kizáró ok :-(
Megszűnt a szónoklattan tanítása is, pedig még volna rá igény. E helyett (jobb híján) be kell érnünk némi református lelkészi igehirdető stílussal…
A televíziók is "frissen felfedezett" majd rekordgyorsasággal a süllyesztőben végző egyedekkel operálnak (zsebük nagy, a nézők igen kevés hasznára).

A "Légy egyéniség!" lózungjával eladott "egyéni" tömeggyártott bóvlik sora is végtelen - ebből építheti fel "egyéniségét" az arra áhítozó egyed. A fejét nem belülről pallérozza, inkább kívülről randítja. Mikor jön majd rá, hogy átverték - én azt nem tudom…

Nem várom el egy politikustól (még egy svédtől sem) hogy szép, érdekes, esztétikus, miegyéb legyen - de legalább tudjon megjelenni valahol.

Attilajukkaja 2014.09.17. 16:56:10

@Hobbiszakács:
" A menű okozta a legnagyobb csalódást, szóra sem lehet méltatni. "
Igaz,l a politikanak semmi koze nem kellene, hogy legyen a gyomorhoz.
Nalunk picit mas a helyzet, mert a szavazok altalaban ures gyomorral es zsebbel mennek el szavazni. Foleg, ha megfenyegetik oket.
(Pl. a kozmunkasokat vagy a ciganyokat.)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2014.09.17. 17:36:46

@Attilajukkaja: Ezeket a bulikat a választási kampányban résztvevőknek rendezik, akik a többhetes strapa után jogosan elvár(hat)ják, hogy becsületesen megvendégelik őket. Azért nem tartottam jónak, mert a hidegtányért egy hatalmas halom, ragacsos krumplisaláta dominálta. Állaga olyan mint a darabos oltott mésznek. Utoljára krumplisalátát rendezvényen a nyolcvanas években ettem/láttam. Manapság zöldségsaláta, tészta vagy rizibizi a köret. Egy előnye van, az, hogy két-háromszor olcsóbb a kenyérnél. Na meg az - idézek a nyolcvanas évek rémsztorijaiból - hogy nem lehet következmény nélkül zsebrevágni - eldobhatod utána a zakót - és hazavinni. Merthogy akkoriban előfordult.

Attilajukkaja 2014.09.17. 18:44:47

@Hobbiszakács:
Erdekes erveket hozol fel a krumplisalata mellett/ellen! :o))
En nagyon szeretem a jo krumpli salit. Nalunk otthon ket fajtaja van: hagymas-ecetes vagy majonezes. Mind a kettot el lehet szarul kesziteni, de csak akkor, ha kisporolsz belole valami alapanyagot. En raadasul kiflikrumplibol csinalom. Nalatok van ilyesmi?
Ha az ellenfelnek keszitenem, egy kis ricinust is kevernek hozza (he-he!), de a sajat embereimmel biztosan nem szurnek ki!
Jo lenne, ha vegre irnal valami receptet is. Pl. milyen egy sved partvalaszto krumpli- vagy zoldsegsalata?

"nem lehet következmény nélkül zsebrevágni "
Ezen jot kacagtam!!!!! :o)))))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2014.09.17. 22:21:07

@Attilajukkaja: Igen, kedvtelve olvasgatnék valami jó képviselős hamit, mondjuk a képviselőfánkot leszámítva.
És, ha kérhetnék esetleg egy polgármester-leváltó levest vagy desszertet. Olyat, aminek beteljesítő hatása van és én is el tudom készíteni :D

@Mormogi Papa: A középiskolákban van retorika és retorika versenyek is vannak, többek között az Ordass Lajosról elnevezett.
Nyáron a Lotz Nyári Diákegyetemen mindig van nagyon népszerű retorika szekció, ahova az ország minden tájáról érkeznek diákok.
Az más kérdés, hogy nem biztos, hogy belőlük lesznek a politikusok.
Illetve ugye Ronald Reagan elég jó szónok volt, ám nem annyira jó politikus az utókor ítélete szerint és talán színésznek sem volt annyira jó, mint szónoknak.
Ha már ennél a családnál járunk: vajon ki a csuda tudja úgy, hogy Nancy ügyvéd volt? A Wikipédián így szerepel.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2014.09.17. 23:35:01

@fiam: Ha valóban van ilyen, és nem csak választható melléktantárgy - akkor valami nagyon nem stimmel :-(
A versenyeken még tudják - aztán rögvest eldobják?

Akik tudnák azok nem akarják csinálni. Akik csinálják, nem tudják...
süti beállítások módosítása