Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Ausztráliából jöttem, mesterségem címere…

2009.02.03. 08:11 :: Hobbiszakács

A bejegyzés címét az egykor népszerű "Amerikából jöttem, mesterségem címere" nevű kitalálós játéktól kölcsönöztem, mely az „Ország, város, híres ember…” játékkal egy időben élte a virágkorát.  

A fényképen látható szerszámot egy Ausztráliából importált csonthéjas termékhez mellékelték.
 
Mi a csonthéjas termék neve?
Amerikából közönséges dió érkezik a stockholmi üzletekbe.

Aki nincs megelégedve a munkájával, az képzelje magát a diópecsételő helyébe. Akinek pedig gyermekjáték volt a feladvány az találja ki, hogy min próbáltam ki az új zöldségszeletelőt.

 

 

Megoldás: makadámia dió és a nyitója

 

Végre!

10 komment

Címkék: kitalálós kérdések 7

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr18917742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.02.03. 12:52:04

Nagyuram - bevallom tudatlanságomat…
Fogalmam sincs. Arról tudtam ugyan, hogy az ausztrál bennszülöttek trepanációkor (koponyalékeléses gyógyító eljárás) kókusztejjel kezelték a sebet (antiszeptikus hatása van) de ezt a termést (termék?) nem ismerem. A fertőzéseket valóban megelőzhette, hiszen számos lékelt koponyán látható a csont továbbnövekedése - azaz az "agyafúrt" (innen ered a szó) túlélte a beavatkozást…
A zöldségszeletelővel ugye nem halat vágott kigyelmed?
Az pedig végképp meglep, hogy diót amerikából…
Ott persze igen sok olajos magvat esznek sőt olyasmit is, amitől én kicsit viszolygok - például sós mazsolát… Bár be kell vallanom: fogyasztható.

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2009.02.03. 14:43:20

A harmadik kép színhelyes, netán infra kamerával készült? :))
Kicsit mandarinbelsőre hasonlít.
(első kettő passz)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.02.03. 21:56:56

Az utolsó fotó némileg a görögdinnye szerkezetére emlékeztet, makróban persze. De azért a grapefruit is beugrik. Amúgy meg passz :)))

banatos 2009.02.03. 22:42:13

és bébi golgotavirág gyümölcs (vagy maracuja)?

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2009.02.03. 22:51:58

@banatos: Az! A héj keménységét valahova az ólomüveg és a kvarc közé tippelem. Néhány dió nem volt félig átfűrészelve, azt kalapáccsal sem tudtam eltörni. A fél méterre arrébb álló poharat igen :-(

A fémlapocskával szét lehet feszíteni a 3/4-ig átfűrészelt diókat. Lásd a bejegyzés végén az új képeket.) A félig átfűrészeltek a mozsárban végezték.

A metszet csalóka, ugyanis piros tányérra tettem, úgy fényképeztem. Azt hittem, hogy a mag elárulja a milétét. Ami pedig...
:-)

Ezúttal megköszönöm a kedves soraitokat is.

banatos 2009.02.03. 23:20:57

nekem is van egy ilyen dióm (teljesen zárt). akitől kaptam, azzal adta át, hogy ne nagyon reménykedjek, hogy ki tudom majd nyitni... :)
tetszik a szép nyitogató szerszámod, a bumerángokra emlékeztet.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.02.04. 10:17:01

A mag mintha uborka lenne... persze ezt a segítő kiegészítés nélkül nem mertem volna leírni.
Ilyen dióról még csak nem is hallottam!
Krakatoa dió a Diótörőből???

(És persze nincsen köze McAdam-hoz, pedig a kövezete eléggé kemény :-)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2009.02.04. 18:35:33

@Mormogi Papa: Talált, süllyed :-)
Savanyú (ecetes) uborkaszelet.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.02.06. 18:13:10

Egy pillanatra azt hittem, békát szeleteltél, Hobbiszakács. Reménykedtem, hogy nem békuci láb(ujj)akat látok...
süti beállítások módosítása