A hagyományos "Mitt kök", azaz az Én konyhám vásárt november első hetében tartják Stockholmban.
Az évek óta tartó trend folytatódik, az ételről fokozatosan az italra, pontosabban a borra terelődik a hangsúly.
Az ételek közül a parmezánsajt, a medvegyökér alapú édességek, és Magnus Skoglöf fényképei kaptak nagyobb teret.
Ne legyek igazságtalan, a borosüvegekkeé megrakott polcok-állványok árnyékában egy-egy szalámis, kocacafatos és törpemálna dzsemmes pult is meghúzódott. A tenger gyümölcseit bemutató pulthoz épp akkor érkeztem, amikor disznóölő késsel megadásra kényszerítettek egy Szent Jakab-kagylót.
Kevés újdonsággal találkoztam. Az egyik a szakácskönyvek közé kakukktojásként befurakodó, felnőtteknek szánt kifestőkönyvek, a másik a legjobb svéd gasztrobloggerek receptjeiből összeállított nyomtatvány volt.
Utolsó kommentek