Szalaba Krisztina „Bocuse” tortája a Bocuse d'Or európai döntőjével párhuzamosan megtartott „SIRHA” nemzetközi vendéglátó- és élelmiszeripari szakkiállítás/vásár egyik üde színfoltja volt.
Megtetszett, több szögből lefotóztam, majd megkértem Krisztinát, hogy írjon néhány sort a torta történetéről.
„Két éve működik a tortaműhelyem, egy őszi versenyen szakmai Sirha különdíjas lettem és harmadik helyezett. A Sirha különdíjam azt jelentette, hogy készíthettem egy alkotást a 2016-os rendezvényre.”
"Az 1,7 méter magas alkotás 25 kg ehető anyagot tartalmaz, és két hétig napi átlag 10-12 órában készült."
„Nagyon szeretem a meséket belevinni a tortákba ezért a L'ecsó mese szerepet kapott az alsó részen."
"Magyarságunk a népmesés motívumú vágódeszkán köszönt vissza.”
"A középső részen a szakácsverseny alapanyagai láthatók: a kecsege, a kaviárja és a szarvashús."
Krisztina kézzel festette-grafikázta a verseny alapítójának, Paul Bocuse-nak az arcképét, és a résztvevő nemzetek zászlóit.
A szakácssapka ostyapapírból készült.
A kiállítás után Krisztina régi iskolájának ajándékozta a szoborcsoportot. A cukrásztanulók inspirációt nyerhetnek belőle, és megismerhetik az új technikákat.
Utolsó kommentek