Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Bocuse, a torta

2016.06.03. 07:36 :: Hobbiszakács

Szalaba Krisztina „Bocuse” tortája a Bocuse d'Or európai döntőjével párhuzamosan megtartott „SIRHA” nemzetközi vendéglátó- és élelmiszeripari szakkiállítás/vásár egyik üde színfoltja volt.

szalabakrisztina-azh_3858.jpg

Megtetszett, több szögből lefotóztam, majd megkértem Krisztinát, hogy írjon néhány sort a torta történetéről.

 „Két éve működik a tortaműhelyem, egy őszi versenyen szakmai Sirha különdíjas lettem és harmadik helyezett. A Sirha különdíjam azt jelentette, hogy készíthettem egy alkotást a 2016-os rendezvényre.”

szalabakrisztina-azh_3853.jpg

"Az 1,7 méter magas alkotás 25 kg ehető anyagot tartalmaz, és két hétig napi átlag 10-12 órában készült."

szalabakrisztina-azh_3867.jpg

„Nagyon szeretem a meséket belevinni a tortákba ezért a L'ecsó mese szerepet kapott az alsó részen." 

szalabakrisztina-azh_3864.jpg

 "Magyarságunk a népmesés motívumú vágódeszkán köszönt vissza.”

szalabakrisztina-azh_3861.jpg

"A középső részen a szakácsverseny alapanyagai láthatók: a kecsege, a kaviárja és a szarvashús."

szalabakrisztina-azh_3857-2.jpg

Krisztina kézzel festette-grafikázta a verseny alapítójának, Paul Bocuse-nak az arcképét, és a résztvevő nemzetek zászlóit.

szalabakrisztina-azh_3858.jpg

A szakácssapka ostyapapírból készült.

A kiállítás után Krisztina régi iskolájának ajándékozta a szoborcsoportot.  A cukrásztanulók inspirációt nyerhetnek belőle, és megismerhetik az új technikákat.

2 komment

Címkék: cukrászverseny Paul Bocuse Bocuse dOr Europe 2016 SIRHA Budapest 2016 Szalaba Krisztina Tortaműhely Bocuse torta Hungexpo 2016

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr488769930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2016.06.04. 11:30:53

A képek alapján az ízekről nincsen ráérzésem ( :-P )
ám a látvány részleteiben is kimunkált, átgondolt, míves. Talán túlzottan is :-)
Felmerült bennem a kérdés: mi ellensúlyozhatja ezt a (látszólag) ingatag építményt alulról?
No meg hogyan szállították ide - részletekben vagy egészben?

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.06.06. 21:16:21

@Mormogi Papa: Különálló egységekből áll, részletekben praktikusabb/könnyebb szállítani. Gondolom én.
süti beállítások módosítása