Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Kipróbáltam, tényleg jó. (2025.05.10. 08:48) Megkérdeztem Copilotot: Ki töri fel a tojásokat?
  • Mormogi Papa: Ez a szótár - fordító jónak látszik: hu.glosbe.com/en/hu (2025.05.10. 08:25) Megkérdeztem Copilotot: Ki töri fel a tojásokat?
  • Mormogi Papa: Van még egy francia közmondás... "On ne fait pas d'omlettes sans casser des œufs." You can't make an omelette without breaking some eggs ( www.anglaisfacile.com/free/proverbes.php ) ( hu.glosbe.c... (2025.05.10. 08:22) Megkérdeztem Copilotot: Ki töri fel a tojásokat?
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: 62,6168224299 % az alkalmatlanok aránya ? Hát nem is csoda, ha a grincsek túlszaporodják e népet... Ennél még mi is jobban állunk ! (Csak el ne bízzuk magunkat :-P) (2025.05.09. 16:58) Copilot bordala a rókafiról, aki rókalány akart lenni
  • Mormogi Papa: Viszont az alap kérdés ennél a változstnál is ugyanaz: Ki töri fel... (2025.05.09. 16:46) Megkérdeztem Copilotot: Ki töri fel a tojásokat?
  • Mormogi Papa: Sokkal bonyolultabbat is kitaláltak már - csak éppen nem vált be valamiért, esetleg "Nem volt rentábilis". (E szó utolsó két szótagjára kitalálhatnék vmi tré fát - de inkább nem teszem. Még eltanács... (2025.05.09. 16:40) Megkérdeztem Copilotot: Ki töri fel a tojásokat?
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Mé' - még mindig nem lett meg ? (2025.05.07. 08:09) Csikóhal vagy krokodil?
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Csak tán nem a Lóri? (2025.05.07. 07:05) Csikóhal vagy krokodil?
  • Mormogi Papa: Papagály? :-) (2025.05.06. 18:55) Csikóhal vagy krokodil?
  • Mormogi Papa: @Mormogi Papa: Az a fránya lábmosás... nem kellett volna erőltetni. De hát ilyen a makacs ember, bármennyire felvitte is... "És jött a doktor..." - de nem hallgatott rá. Másként nem hágy linkelni, d... (2025.05.04. 17:48) "Hazudnék neked?"
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Ez éppen nem megnyugtató... Ferenc nekem "nem jött be" - még a hiányát is rosszul időzítette :-( Lett is bal (semmi esetre se jobb) hé... (2025.05.04. 17:23) "Hazudnék neked?"
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Egyesek szerint a hírek ugyanabba az irányba "mutatnak", mint kb. ötven évvel ezelőtt. (2025.05.04. 15:37) "Hazudnék neked?"
  • Mormogi Papa: Az utóbbi 100 nap híreiből jókora kollekciót állíthatnánk össze hihetetlen, mégis igaz állításokat. És NEM a vizisíelő papagályra gondolok... (Kulcs: Harry Potter a híradót nézi - mivel a házból kit... (2025.05.02. 19:02) "Hazudnék neked?"
  • Hobbiszakács: @littke: Ebbben a cikkben van egy "összehasonlító" kép. www.land.se/djur-natur/murklan-popular-delikatess-eller-rena-giftet-sa-plockar-du-ratt-svamp (2025.05.01. 16:27) A kincses sziget
  • Hobbiszakács: @littke: Akkor a személyedben élő tanút tisztelhetünk :-) Amelyikre én gondolok az a gyromitrin mérget tartalmazó en.wikipedia.org/wiki/Gyromitra_esculenta amit előszárítás-főzés után szoktak enni.... (2025.05.01. 16:19) A kincses sziget
  • Utolsó 20

Címkék

A Svéd Sushiszakácsok Országos Bajnoksága (II.)

2008.03.06. 15:34 :: Hobbiszakács

A verseny második szakaszában legkevesebb négy különböző nyersanyagból 24 nigiriből és 16 darab makiruládból álló sushitálat készíteni 25 perc alatt.
 
A japánszakértő elemében volt: „A nigiri-sushi-t egy bizonyos Yohei Hanaya alkotta, aki 1820-ban nyitott Tokyo-ban Yohei-zushi néven sushi boltot. Ő volt az első, aki a kézzel gombolyaggá gyúrt rizst nyers halszelettel borította. A norimaki fekete színű, szárított algába tekert sushirizs, rák és hal keveréke. (- Mennyit taposhattak rajta, amíg ilyen piszkos lett – fintorgott a nyáron az egyik látogatóm, amikor norimakival kínáltam meg. Semmi pénzért nem kóstolta volna meg.)

Készül a makirulád

 
A verseny utolsó és legkreatívabb szakaszában személyes jelleget viselő sushitálat kellett komponálni előre meg nem nevezett nyersanyagokból. A fonott kosarakból osztrigák, rákok, gombák és a szakavatott számára ismeretlen, egzotikus nyersanyagok kerültek elő. Legtöbben sashimi-tálat – a sashimi szeletelt nyers hal - állítottak össze, melynek a harmonikus elrendezése legalább annyira fontos, mint a rajta sorakozó falatok íze.
A jóllakott zsűri „egy japán szakácsnak is becsületére váló változatosságban gazdag ízvilággal” indokolással a malmői Pontus Johanssonnak ítélte a Svédország Sushiszakácsa címet. Teljesítményét egy japán úttal, és a sushiszakácsok Északi bajnokságának a döntőjében való részvételi joggal jutalmazták.

Szólj hozzá!

Címkék: sushi

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr32368425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása