Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

A Svéd Sushiszakácsok Országos Bajnoksága (II.)

2008.03.06. 15:34 :: Hobbiszakács

A verseny második szakaszában legkevesebb négy különböző nyersanyagból 24 nigiriből és 16 darab makiruládból álló sushitálat készíteni 25 perc alatt.
 
A japánszakértő elemében volt: „A nigiri-sushi-t egy bizonyos Yohei Hanaya alkotta, aki 1820-ban nyitott Tokyo-ban Yohei-zushi néven sushi boltot. Ő volt az első, aki a kézzel gombolyaggá gyúrt rizst nyers halszelettel borította. A norimaki fekete színű, szárított algába tekert sushirizs, rák és hal keveréke. (- Mennyit taposhattak rajta, amíg ilyen piszkos lett – fintorgott a nyáron az egyik látogatóm, amikor norimakival kínáltam meg. Semmi pénzért nem kóstolta volna meg.)

Készül a makirulád

 
A verseny utolsó és legkreatívabb szakaszában személyes jelleget viselő sushitálat kellett komponálni előre meg nem nevezett nyersanyagokból. A fonott kosarakból osztrigák, rákok, gombák és a szakavatott számára ismeretlen, egzotikus nyersanyagok kerültek elő. Legtöbben sashimi-tálat – a sashimi szeletelt nyers hal - állítottak össze, melynek a harmonikus elrendezése legalább annyira fontos, mint a rajta sorakozó falatok íze.
A jóllakott zsűri „egy japán szakácsnak is becsületére váló változatosságban gazdag ízvilággal” indokolással a malmői Pontus Johanssonnak ítélte a Svédország Sushiszakácsa címet. Teljesítményét egy japán úttal, és a sushiszakácsok Északi bajnokságának a döntőjében való részvételi joggal jutalmazták.

Szólj hozzá!

Címkék: sushi

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr77368425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása