Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Hobbiszakács: A fényképeket a Stockholmi Stadionban, a versenyt megelőző sajtótalálkozón készítettem. Régi szép idők... (2025.01.16. 08:40) Emlékeztek a 2010-es év legjobb 100 méteres futóira?
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Egy tipp: az éjszakai havazás után ezzel vígasztalom magam: www.webbkameror.se/djurkameror/namibia_desert/index.php (2025.01.11. 09:14) Ég- és földgömbök a Skokloster palota gyűjteményében
  • Mormogi Papa: Izgalmas! A hazai Levéltárban időnként kiállítanak egy többszáz éves felpumpálható (!) földgömböt a pumpájával. Kb 1 méter átmérőjű. (2025.01.10. 14:53) Ég- és földgömbök a Skokloster palota gyűjteményében
  • littke: "mindenki maga választhatja meg, hogy növény-e vagy állat."...na meg azt hogy himnemu avagy nonemu..... (2025.01.05. 19:33) A növények gyűlése
  • Mormogi Papa: Miért jó télen a kertésznek? Egyik melegágyból ki, a másik melegágyba be! (2025.01.04. 14:37) A növények gyűlése
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: A fenntartható kannibalizmus a jövő generációk iránt viselt felelősség: úgy kell ma együnk, hogy a utódaink elől ne vegyük el ennek a lehetőségét. :-) (2025.01.01. 08:52) Retro poszt - Szakácskönyv kannibáloknak
  • Mormogi Papa: Vicc a 70-es évekből: 3 kannibál beszélget - mit is ebédeltek? Az első: Ebédem egy spanyol misszionárius volt. Száraz, sótlan, sivány és rágós - nem túl jó. - Én egy francia leányzót ettem. Azok a p... (2024.12.31. 14:45) Retro poszt - Szakácskönyv kannibáloknak
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: A jégkorszakban minden előfordulhatott...Ja, hogy akkor még nem álltak a szobrok? Kicsire nem adunk :-) (2024.11.30. 08:49) A stockholmi moaik
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: No ez az eredeti lakóhelyükön nem esett volna meg :-) (2024.11.28. 22:33) A stockholmi moaik
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Lesz az is: hóból :-) (2024.11.28. 16:40) A stockholmi moaik
  • Mormogi Papa: - Te, ezeken már megint nincs sapka! (2024.11.28. 15:37) A stockholmi moaik
  • Hobbiszakács: @littke: Ma még tabu a béke, de egyszer ennek a háborúnak is vége lesz, és kezdődhet az óbégatás: "Miért hagytuk, hogy így legyen", és a "Soha többé háborút"... (2024.11.21. 07:33) Mi a teendő, ha nyakunkon a háború?
  • littke: Szóval a fehérbe öltözés nem kamu, Hirosímában akin sötét ing volt súlyos égési sebeket szenvedett. Nos nekem úgy tűnik hogy az Ukrajnai dologban russian roulett megy, nem tartom bölcsnek a nyugat ... (2024.11.20. 15:27) Mi a teendő, ha nyakunkon a háború?
  • Mormogi Papa: Gondolom, jót röhögnek a hazai "Kurultaj" fesztiválon ;-p (2024.11.20. 14:11) Mi a teendő, ha nyakunkon a háború?
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: A Figaro is felfigyelt rá: www.lefigaro.fr/international/kit-de-survie-abri-anti-aerien-stock-de-vivres-ce-que-contiennent-les-brochures-preparant-les-pays-nordiques-a-une-guerre-av... (2024.11.20. 14:10) Mi a teendő, ha nyakunkon a háború?
  • Utolsó 20

Címkék

A svéd lángos

2013.03.12. 09:11 :: Hobbiszakács

Szénégetők, favágók, vasútépítők, azaz primitív körülmények között élő és nehéz fizikai munkát végző skandinávok étele volt. Manapság „nosztalgia étel”, karácsonyi vásárokon, szabadtéri események alkalmával sütik.

kolbulle-001.jpg

Hozzávalók és elkészítés

Füstölt vagy pácolt oldalas, jobb esetben bacon, liszt, víz, sertészsír és kevés só. A lisztet a vízzel a palacsinta keveréknél valamennyivel kevésbé folyós péppé kevered, sózod, majd legalább egy órát pihenteted.

Kolbulle-1.jpg

Apróra vágott bacont serpenyőben megpirítsz, és annyi zsírt adsz hozzá, hogy a lepény ússzon majd benne.

Ráöntesz a lisztes pépből annyit, hogy a palacsintánál kétszer-háromszor vastagabb lepényt kapj.

Kolbulle-2.jpg

Amikor aranybarna színe, akkor megfordítod. 

kolbulle-3.jpg

Vörösáfonya (IKEA) ízzel megeszed.

Kolbulle-4.jpg

 

7 komment

Címkék: Címkék Kolbulle

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr195125879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cyan 2013.03.12. 17:02:30

Nem mondom, ez tényleg favágó kaja! Azért az Ikea lekvár ütött! Pont tegnap mentettem le a vörösáfonya, mint gyógynövény szöveget. Áfonyánk talán van, ha nem is kommenyista :D

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2013.03.12. 18:22:17

@cyan: A vörösáfonyát meg lehet, de nem jó nyersen enni. Lekvárja nem hasonlít az áfonyáéhoz, hanem üdén savanykás. Fasírthoz és sültekhez, pl. vérpudinghoz kitűnően talál.

cyan 2013.03.12. 19:19:44

@Hobbiszakács: írom egy füzetbe amit találok gyogyónövényt. Lapozni könnyebb az erdőben, mezőn, mint guglizni :D Még nem tartok a "v" betűnél, csak le van mentve, elolvasni majd akkor fogom, ha rögzítem a fehér lapon :)

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2013.03.13. 10:40:54

@Hobbiszakács: Mi a Kiskifliben börzsönyi lekvárokat kínálunk, különleges ízesítésekben is. A chilis változatot viszik legjobban. Nem csoda, hiszen valóban sültekhez, sós ételekhez passzol jobban. Szerintem.
Ez a lángos pedig igencsak ínyemre való! Akár áfonya(lekvár) nélkül is ... :)

piszt-ráng 2013.03.14. 04:38:14

Nekem,hiány érzetem van! Ha lángos akkor "élesztőt" keresem a masszához,ha palacsinta szerű lángos akkor én tennék bele tojást.Tény "Szénégetők, favágók, vasútépítők, azaz primitív körülmények között élő és nehéz fizikai munkát végző skandinávok" ők a két alkatrészhez nem jutottak hozzá.Megpróbálom skandináv módin.Előtte keresem a nehéz fizikai munkát.
süti beállítások módosítása