A mélyhűtőnk a végét járja, a napokban búcsút veszünk tőle. Az élelmiszermauzóleum hibernált lakói közül egyesek az új otthonukban várják majd a feltámadást, míg az egykor jó pénzen beszerzett készételek és a karácsonyi-húsvéti lakomák felismeretlenségig behavazott maradéka a kukába kerül.
A gyümölcscentrifugával készített sárgarépalé kővé fagyott, rostos melléktermékét éppen meglengettem a kuka fölött, amíkor eszembe jutott a sárgarépa pogácsa, amelynek a receptjét egy folyóiratból vágtam ki, azzal, hogy egyszer kipróbálom.
Az eredeti recept hozzávalói: 250g sárgarépa reszelék egy 200 grammos halloumi, ¾ dl prézli, két tojás, egy kiskanál chilipehely, só, bors és olíva olaj.
A sárgarépa reszelékből kicentrifugált folyadékmennyiséget úgy pótoltam, hogy a prézlit vízbe áztatott, száraz kenyérrel helyettesítettem.
Az áztatott kenyérből kipréseltem a víz nagy részét, a halloumit megreszeltem...
...és összekevertem a sárgarépával, a tojással és a fűszerekkel, és a masszából fasírtra emlékeztető gombócokat formáztam.
A sütőpapíron sorakozó gombócokat olíva olajjal megkentem...
...és a 250C fokra előmelegített sütőbe raktam.
A sárgarépa pogácsák 15-20 perc múlva szép színt kaptak.
Melegen vagy hidegen, salátával vagy szimpla sörkorcsolyaként, egyaránt eteti magát.
Utolsó kommentek