Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Mormogi Papa: "Nyugi, nyugi, semmi aggály /elmennek majd, ha jön a dagály." Kissé eltérő második sorral, mint egy vicc poénját ismertem :-P Amúgy (remélem, nem túl dagályosan) megírom a mi hasonló (vagy öszvér) ... (2025.04.14. 09:03) Árapály Zanzibárban
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Igen, itt is Nyuszikára hárul a tojásdugdosás feladata. (Húsvét hétfőjén elmesélem, hogy miért pont rá.) (2025.04.06. 05:10) Mese a titkok titkáról
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Újabban nálunk is költenek a gólyák: www.webbkameror.se/djurkameror/stork/index.php (2025.04.06. 05:00) Mese a titkok titkáról
  • Mormogi Papa: Na de hol itt a káosz? Szerintem minden a helyén van, már amennyire ez egy "telelő" vitorláson lehetséges ;-) (2025.04.05. 14:37) Rendezett káosz a stockholmi dokkban (képriport)
  • Mormogi Papa: @Mormogi Papa: Elzászban vannak gólyák, büszkek is rájuk. Az ajándékboltokban bárki talál gólyás tárgyakat: minden ízlésnek és pénztárcának megfelelőket a gólyával "felturbózott" látképes levelezőla... (2025.04.05. 05:03) Mese a titkok titkáról
  • Mormogi Papa: Arrafelé is a nyúl hozza a húsvéti ajándékot? Merthogy Frankföldén a (minálunk inkább Rómába ment) harangok szórják meg a gyerekeket csokitojással. Mi több, a gyerekeket se a gólya hozza (Elzász kiv... (2025.04.04. 23:20) Mese a titkok titkáról
  • Mormogi Papa: Írtam privatim. (2025.04.02. 16:44) Mese a titkok titkáról
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Csak a "túroscsuszást" ismertem. Talán jobb is... Most, hogy említetted, felidéztem Bilicsi Tivadar dalait. Hát, volt egy pár, aminek a refrénjére ma is emlékszem. (2025.03.25. 07:25) Szezonmunka ajánlat: Gyere a börtönbe!
  • Mormogi Papa: Egy időben a közismert sláger átköltésével ezt is énekelték: "Jöjj Sopronkőhidára, Egy kis kényszermunkára: A kőfejtőben csákány szól És ott lehet meghalni jól; A priccsünk tarka-barka (mert) P... (2025.03.23. 08:33) Szezonmunka ajánlat: Gyere a börtönbe!
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: van egy ősi Gall közmondás: A Világ legszebb leánya sem adhat egyebet, mint amije van... Azért maj' körbenézek a ládafiában ;-) Több kötetre való iskolai megnyilvénülést adott közre... (2025.03.05. 11:58) Mit mond a magyar, a holland, és mit mond a koreai, ha nagyon ízlik az étel?
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Ez nagyon jó. Nem ártana több "gyerekszájról" olvasni a médiában. (2025.03.05. 06:57) Mit mond a magyar, a holland, és mit mond a koreai, ha nagyon ízlik az étel?
  • Mormogi Papa: Winnie, the Pooh: ‐ Mé, van még valami? (Esetleg) - Kenyér nem kell ! (Nehogy túl mohónak tartsák...) Egy régen, az Oviban történt eset nyomán - meséltem már ? Benöke él-hal a mákos csíkért, de a ... (2025.03.04. 22:15) Mit mond a magyar, a holland, és mit mond a koreai, ha nagyon ízlik az étel?
  • Mormogi Papa: No még 1 X ! Az ánglius azt mondaná: " Seconds PLEASE !!!" (2025.03.04. 21:54) Mit mond a magyar, a holland, és mit mond a koreai, ha nagyon ízlik az étel?
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Inkább így, mint a gazdi ölében, szaporán puszilózva. (Akkor sem mer senki sem szólni.) (2025.03.03. 08:09) Öreg napjaimra megérdemlem, hogy...
  • Mormogi Papa: @Mormogi Papa: (jav .: újságokra) gyömöszölte pálcikás jégkrém ragacsos, szutykos-szottyos burkát. Előző vége: Csak ez az egy kerület milliókat kényteleb köktebi havonta - járdák fellocsolásár - ku... (2025.03.03. 04:08) Öreg napjaimra megérdemlem, hogy...
  • Utolsó 20

Címkék

Sárgarépa pogácsa maradékból - retro poszt

2023.03.07. 07:31 :: Hobbiszakács

sk2-dsc05632.jpg

A mélyhűtőnk a végét járja, a napokban búcsút veszünk tőle. Az élelmiszermauzóleum hibernált lakói közül egyesek az új otthonukban várják majd a feltámadást, míg az egykor jó pénzen beszerzett készételek és a karácsonyi-húsvéti lakomák felismeretlenségig behavazott maradéka a kukába kerül.

A gyümölcscentrifugával készített sárgarépalé kővé fagyott, rostos melléktermékét éppen meglengettem a kuka fölött, amíkor eszembe jutott a sárgarépa pogácsa, amelynek a receptjét egy folyóiratból vágtam ki, azzal, hogy egyszer kipróbálom.

Az eredeti recept hozzávalói: 250g sárgarépa reszelék egy 200 grammos halloumi, ¾ dl prézli, két tojás, egy kiskanál chilipehely, só, bors és olíva olaj.

A sárgarépa reszelékből kicentrifugált folyadékmennyiséget úgy pótoltam, hogy a prézlit vízbe áztatott, száraz kenyérrel helyettesítettem.

sk2-dsc05554.jpg

sk-dsc05574.jpg

Az áztatott kenyérből kipréseltem a víz nagy részét, a halloumit megreszeltem...

sajt-dsc04879.jpg

...és összekevertem a sárgarépával, a tojással és a fűszerekkel, és a masszából fasírtra emlékeztető gombócokat formáztam.

sk2-dsc05577-1.jpg

A sütőpapíron sorakozó gombócokat olíva olajjal megkentem...

gomboc-dsc04893.jpg

...és a 250C fokra előmelegített sütőbe raktam.

sk-dsc05584.jpg

A sárgarépa pogácsák 15-20 perc múlva szép színt kaptak.

sk2-dsc05590.jpg

Melegen vagy hidegen, salátával vagy szimpla sörkorcsolyaként, egyaránt eteti magát.

sk2-dsc05608.jpg

9 komment

Címkék: halloumi sárgarépa pogácsa

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr8811971822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2016.11.18. 15:01:18

A mi melyhuto ladank kb. 35 eve funkcional problema nelkul a garazsban (regi konstrukcio!). A parom mindig ki akarja uriteni, de sohasem sikerul. Az aljan nalunk is hasonlo matuzsalemi kincsek heverhetnek. :o)
A recept tetszik es barmilyen mas zoldseggel elkeszitheto. A finom izt a sajt biztositja. En a fustolt sajtokat preferalom. :o)
Koszi a receptet!

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.11.18. 16:18:17

@Attilajukkaja: Remélem, hogy ízleni fog :-)

A grillezhető hallouminak nem annyira az íze, mint az állaga biztosítja a pogácsa "tartását". A többi sajtfélék, így a füstöltek is elolvad(hat)nak a sütés alatt.

Attilajukkaja 2016.11.18. 16:48:01

@Hobbiszakács:
"a füstöltek is elolvad(hat)nak a sütés alatt"
Ebben igazad van. Akkor inkabb kevernem a ket sajtot: egyik a husgomboz allagahoz jarulna hozza, masik az izehez.
De elobb inkabb kiprobalom az eredeti receptet. :o)

Attilajukkaja 2016.11.18. 16:51:32

Nem ide tartozik, de mar nincs messze a Karacsony. Ti milyen menuvel alltok elo? Nalunk negyfogasos szokott lenni: eloetel, leves, fofogas es desszert.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.11.18. 17:25:38

Tényleg, mindjárt itt a Karácsony! Elmegyünk egy-két karácsonyi lakomára, amit a munkaadóink, és a tagságdíj fejében a klubok rendeznek. Sok kárt nem teszek az ételben, keveset eszem, mint egy madárka. (Mint egy sasmadárka.) :-)

Attilajukkaja 2016.11.18. 18:17:13

@Hobbiszakács:
Szoval te kimaradsz a karacsonyi oruletbol, stresszbol es izzadasbol a konyhaban?
Akar irigyelhetnelek is, ... de nem teszem. :o)
Annyit elarulok, hogy mar 20 eve a gravlax az egyik eloetel, amit nem hagyhatunk ki. Akkoriban Magyarorszagon meg nem volt ismert ez a fogas, es nagy sikerunk volt vele. A masik orok eloetel a kaszinotojas francia salataval, amit a sogorom keszit. :o) A ketto ragyogoan kiegesziti egymast.

Akkor majd keszits fotokat es szamolj be a ragyogo fogasokrol, amit a klubban ettetek. :o) Engem nagyon erdekelne.

Benikuty 2016.11.19. 19:52:50

@Attilajukkaja: és honnan veszel hozzá vadlazacot? ;)

Attilajukkaja 2016.11.20. 02:45:03

@Benikuty: Budaorson a halpiacon (The Fishmonger),...vagy tenyesztett lazacbol keszitem.

Benikuty 2016.11.20. 19:53:30

@Attilajukkaja: köszönöm, a budaörsi eszembe sem jutott...
Mellesleg ott forgalmazzák az akasztói sziki pontyot, ami az idén lett aranyszalag minősítésű.
süti beállítások módosítása