Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Mormogi Papa: A lábak állása valóban emlékeztet a foltos nyakorjánra :-) (Nyelvújítás kori ötlet a zsiráf magyar nevére :-P) Érdekes, hogy több nyelv is gázlómadárról nevezte el az emelő szerkezetet... nyilván ... (2020.06.02. 21:08) A zsiráf és a hattyú
  • Mormogi Papa: Úgy látom, még mindig nem megy a dupla Nelson :-P (2020.05.29. 16:50) Birkózó bocsok
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Magánszféra. (2020.05.27. 21:01) A mama kedvence
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: a többi (négy) bocs megállás nélkül bírkózik. A "dupla Nelsonon" kívül minden fogást kipróbálnak. Két óra tájban a mama morrant egyet, amire a a bocsok hanyatt homlok utána rohannak, ... (2020.05.27. 15:41) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: Na és a többi? Ő a kivételezett ? (2020.05.27. 12:25) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Halszemmel? (2020.05.25. 23:04) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Szemmel látható volt, hogy szemmel tartott engem. Nem nézte jó szemmel, hogy zavarom ebéd közben. :-) (2020.05.25. 18:31) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Helyigényes, és könnyen feledésbe merül. (2020.05.25. 11:51) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: @Hobbiszakács: Alaplevet általában 10 kg anyagból követek el, aztán kiporciózva megy a mélyhűtőbe. Persze helyigényes. A hallal kapcsolatban teljesen egyetértünk, harcsát kizárólag bundázva csinálok... (2020.05.25. 11:30) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Köszönöm, különösen a mókit (2020.05.25. 11:01) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Az sk. alaplével az a gond, hogy csak akkor nincs kéznél, amikor épp szükség van rá. Harcsa állaga a tőkehaléhoz hasonlít, azaz könnyen előfordul, hogy szétfő. A lazac egészben marad me... (2020.05.25. 09:37) Lazac zöldborsóval
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Méghozzá fagyos tavaszi! :-) Ne panaszkodjak, mert tegnap már 16 fok volt a tengerparton. (2020.05.25. 09:32) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: Ha az én alaplevem sk., a hal pedig szürkeharcsa, az gond? Esetleg a hal diópanírban, vajon sütve...Borsó sok petrezselyemmel közvetlen a kertből. Izgalmas, kösz! :) (2020.05.24. 20:54) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Szép ez a tavaszi tál (2020.05.24. 11:58) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Holnap hajnalban (ma 24:00-tól) kezdődik a nyitás nálunk. A "szépkorúaknak fenntartott vásárlási időszelet" még marad, meg a közlekedési eszközökön a maszkabál. Mi is hordjuk a zabostarisznyát :-P A... (2020.05.17. 14:51) A mielőbbi viszontlátásra Budapest!
  • Utolsó 20

Címkék

Svédország legelhanyagoltabb konyhája és a legjobb gasztroblogja

2009.11.09. 08:17 :: Hobbiszakács

 

A stockholmi Goda Köket (Finom Konyha) vásár az egyik legnagyobb gasztronómiai esemény Svédországban. A vásáron sztárséfek, pizzasütők, szushikészítők és profi borkóstolók mellett amatőrök is részt vesznek, akik olyan címekért versenyeznek, mint például az Év Gasztroblogja vagy Svédország legelhanyagoltabb konyhája.
A Svédország legcsúnyább-legelhanyagoltabb  konyhája címet eldöntő verseny győztese 10 000 (tízezer) euró értékű „új konyhát” kap ajándékba. Idén közel ezer háztartás nevezett.  
Tizennégy konyha került a döntőbe. Közülük kerül ki a nyertes. (A közönségszavazat eredményét „lapzártakor" még nem hozták nyilvánosságra.)
 
A 2009-es év gasztroblogja/gasztrobloggere versenyre 2500 blogot neveztek. A nyertes a Picki Picki blog és szerzője, Tina Jansson.  

 

13 komment

Címkék: svedorszag legelhanyagoltabb konyhaja 2009

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr531509751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2009.11.09. 18:35:07

A (ltp-i)konyhám nem elhanyagolt, de az ötszámjegyű euroval már itt is csodákat tudnék művelni.

Zuzuka 2009.11.09. 19:11:48

gratulálok Tina kisasszonynak, nagyon látványos és jópofa a blogja, a receptekből és a kommentekből sajnos egy kukkot sem értek:)

lenne 1-2 tuti tippem a konyhaversenyre, azoktól a zsűri is dobna egy hátast.

Attilajukkaja 2009.11.10. 11:15:16

@Zuzuka:
A kepek latvanya es egy rokonnyelv ismerete azert sokat segit a receptek megerteseben. Nekem a "pannkaka" es a "pumpasoppa" szavak tetszettek leginkabb (gondolom, palacsintat es sutotok levest jelentenek), de vajon mit jelent svedul az "igen" szo?
Magyarorszagon nehezen tudok elkepzelni egy legelhanyagoltabb konyha jellegu versenyt. Tul sok lenne ra a jelentkezo es tul nehez lenne valasztani EGY nyertest.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2009.11.10. 18:24:07

@nagypapi: @Zuzuka: :-)

@Attilajukkaja: Stimmel. Az "igen" pedig svédül azt jelenti, hogy ismét, megint :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.11.10. 21:22:04

Első olvasatban is rémlett valami hasonló svéd versengés, aminek a fíja egy gépkocsi volt. Talán a legügyetlenebb autós, vagy az egy év alatt a legtöbb bírságot begyűjtő nyerte? Vagy a legmocskosabb kocsi???
Már nem emlékszem...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.11.10. 21:22:43

Bocsánat, helyesbítés: a "fíja" helyedd "díja" olvasandó :-)

Attilajukkaja 2009.11.11. 13:01:22

@Mormogi Papa:
Hja! Mindannyian rajottunk :o)
Az en helyesirasi hibaimert es eluteseimert is elore elnezest kerek,...mert adodnak!

olzka · http://olajzoldlevelekkeken.blogspot.com/ 2009.11.11. 15:40:44

Köszönöm a betekintést a konyhákba és a blogba is :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.11.11. 22:53:40

@Hobbiszakács: No hiszen, akkor milyen lehetett a többi :-)))