Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Mormogi Papa: A lábak állása valóban emlékeztet a foltos nyakorjánra :-) (Nyelvújítás kori ötlet a zsiráf magyar nevére :-P) Érdekes, hogy több nyelv is gázlómadárról nevezte el az emelő szerkezetet... nyilván ... (2020.06.02. 21:08) A zsiráf és a hattyú
  • Mormogi Papa: Úgy látom, még mindig nem megy a dupla Nelson :-P (2020.05.29. 16:50) Birkózó bocsok
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Magánszféra. (2020.05.27. 21:01) A mama kedvence
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: a többi (négy) bocs megállás nélkül bírkózik. A "dupla Nelsonon" kívül minden fogást kipróbálnak. Két óra tájban a mama morrant egyet, amire a a bocsok hanyatt homlok utána rohannak, ... (2020.05.27. 15:41) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: Na és a többi? Ő a kivételezett ? (2020.05.27. 12:25) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Halszemmel? (2020.05.25. 23:04) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Szemmel látható volt, hogy szemmel tartott engem. Nem nézte jó szemmel, hogy zavarom ebéd közben. :-) (2020.05.25. 18:31) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Helyigényes, és könnyen feledésbe merül. (2020.05.25. 11:51) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: @Hobbiszakács: Alaplevet általában 10 kg anyagból követek el, aztán kiporciózva megy a mélyhűtőbe. Persze helyigényes. A hallal kapcsolatban teljesen egyetértünk, harcsát kizárólag bundázva csinálok... (2020.05.25. 11:30) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Köszönöm, különösen a mókit (2020.05.25. 11:01) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Az sk. alaplével az a gond, hogy csak akkor nincs kéznél, amikor épp szükség van rá. Harcsa állaga a tőkehaléhoz hasonlít, azaz könnyen előfordul, hogy szétfő. A lazac egészben marad me... (2020.05.25. 09:37) Lazac zöldborsóval
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Méghozzá fagyos tavaszi! :-) Ne panaszkodjak, mert tegnap már 16 fok volt a tengerparton. (2020.05.25. 09:32) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: Ha az én alaplevem sk., a hal pedig szürkeharcsa, az gond? Esetleg a hal diópanírban, vajon sütve...Borsó sok petrezselyemmel közvetlen a kertből. Izgalmas, kösz! :) (2020.05.24. 20:54) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Szép ez a tavaszi tál (2020.05.24. 11:58) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Holnap hajnalban (ma 24:00-tól) kezdődik a nyitás nálunk. A "szépkorúaknak fenntartott vásárlási időszelet" még marad, meg a közlekedési eszközökön a maszkabál. Mi is hordjuk a zabostarisznyát :-P A... (2020.05.17. 14:51) A mielőbbi viszontlátásra Budapest!
  • Utolsó 20

Címkék

Ajándékposzt (4) - Pampuska

2009.12.17. 08:07 :: Hobbiszakács

Közeledik a Karácsony. A lakás már díszbe öltözve, lassan a lelkem is készen áll az ünnepre. Körvonalazódik a menü, a kamrában készenlétben a sütési kellékek, gyűjtöm a recepteket, szövöm a terveket. Idén kicsit túlzásba vittem a süti kiszúró vadászatot, egész sereg angyal, fenyő, üstökös, rénszarvas és hóember várja, hogy végre használatba kerüljenek.
 
Tegnap még a hó is szállingózott, egyből eszembe jutott egy gyerekkori emlék, mely minden évben eszembe jut Karácsony közeledtével: olyan 5-6 éves lehettem, mikor egy este Édesapám odahívott az ablakhoz, izgatottan kihajoltam és láttam, amint egy lovas szánon elhúz a Télapó a házunk előtt…Gyerekfejjel az maga volt a csoda, ha már kételkedni kezdtem volna a Télapó létezésében, hát ott volt a bizonyíték, szánon haladt el a ház előtt, láttam a saját szememmel! (igaz, már csak hátulról)
 
Azon az estén rántott húst vacsoráztunk, az ízére még tán ma is emlékszem, na meg a pampuskáéra is! A pampuska a panír maradékából készült és sokáig jobban szerettem, mint magát a rántott húst. Már több mint 20 éve magam készítem a  pampuskát. A maradék zsemlemorzsát át szoktam szitálni, azt felhasználom a következő panírozásnál, de azt, ami nem ment át a szitán, elkeverem a maradék tojással (néha még egyet felverek), a maradék liszttel, fűszerezem sóval, borssal, vágok bele hagymát, néha reszelek bele sajtot, jól összekeverem és kisütöm pampuskának.  
 
Cicuska, macuska, 
Mit főztél, Katuska?  
Sütöttem pampuskát. 
Ideraktam, odaraktam, 
Utoljára jól bekaptam.
 
Hamm!

_____________________________________________________________

 

A tegnapi, harmadik poszt Bombadil Toma ajándéka.

 

A kitalálós blog-játék "versenykiírását" itt lehet megtekinteni.

7 komment

Címkék: pampuska

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr541594815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.12.17. 09:43:26

Sok néven ismert, ez itt egy "felturbózott" változat leírása :-)
Minálunk egyszerűbb kivitelben, "lapotya" néven kerül az asztalra :-)

gbsz · http://www.gabojsza.hu/ 2009.12.17. 10:14:24

Ó, mifelénk lapótyának hívják a lángost és lekvárral eszik:-)

Zuzuka 2009.12.17. 10:54:30

sose tudtam mi az a pampuska...
a mi családunkban bodaknak hívják, anyukám kivállóan készíti, de ez a felturbózás:) neki is új lesz.

Benikuty 2009.12.17. 13:42:26

A mi konyhánkban vakmalac névre hallgat.

palócprovence 2009.12.17. 14:27:04

Nálunk a pampuska a fánk! :)