Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Mormogi Papa: A lábak állása valóban emlékeztet a foltos nyakorjánra :-) (Nyelvújítás kori ötlet a zsiráf magyar nevére :-P) Érdekes, hogy több nyelv is gázlómadárról nevezte el az emelő szerkezetet... nyilván ... (2020.06.02. 21:08) A zsiráf és a hattyú
  • Mormogi Papa: Úgy látom, még mindig nem megy a dupla Nelson :-P (2020.05.29. 16:50) Birkózó bocsok
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Magánszféra. (2020.05.27. 21:01) A mama kedvence
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: a többi (négy) bocs megállás nélkül bírkózik. A "dupla Nelsonon" kívül minden fogást kipróbálnak. Két óra tájban a mama morrant egyet, amire a a bocsok hanyatt homlok utána rohannak, ... (2020.05.27. 15:41) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: Na és a többi? Ő a kivételezett ? (2020.05.27. 12:25) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Halszemmel? (2020.05.25. 23:04) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Szemmel látható volt, hogy szemmel tartott engem. Nem nézte jó szemmel, hogy zavarom ebéd közben. :-) (2020.05.25. 18:31) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Helyigényes, és könnyen feledésbe merül. (2020.05.25. 11:51) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: @Hobbiszakács: Alaplevet általában 10 kg anyagból követek el, aztán kiporciózva megy a mélyhűtőbe. Persze helyigényes. A hallal kapcsolatban teljesen egyetértünk, harcsát kizárólag bundázva csinálok... (2020.05.25. 11:30) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Köszönöm, különösen a mókit (2020.05.25. 11:01) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Az sk. alaplével az a gond, hogy csak akkor nincs kéznél, amikor épp szükség van rá. Harcsa állaga a tőkehaléhoz hasonlít, azaz könnyen előfordul, hogy szétfő. A lazac egészben marad me... (2020.05.25. 09:37) Lazac zöldborsóval
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Méghozzá fagyos tavaszi! :-) Ne panaszkodjak, mert tegnap már 16 fok volt a tengerparton. (2020.05.25. 09:32) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: Ha az én alaplevem sk., a hal pedig szürkeharcsa, az gond? Esetleg a hal diópanírban, vajon sütve...Borsó sok petrezselyemmel közvetlen a kertből. Izgalmas, kösz! :) (2020.05.24. 20:54) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Szép ez a tavaszi tál (2020.05.24. 11:58) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Holnap hajnalban (ma 24:00-tól) kezdődik a nyitás nálunk. A "szépkorúaknak fenntartott vásárlási időszelet" még marad, meg a közlekedési eszközökön a maszkabál. Mi is hordjuk a zabostarisznyát :-P A... (2020.05.17. 14:51) A mielőbbi viszontlátásra Budapest!
  • Utolsó 20

Címkék

Kitalálós ételközelképek

2011.04.04. 09:03 :: Hobbiszakács

 

 

 

 

 

 

26 komment

Címkék: csicseriborsó

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr882756658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2011.04.04. 12:24:25

A 3. az fehérrépa keresztmetszete.
Az 5. pedig zeller, gyömbér, vagy valami hasonlóan kinéző növény.
A 2. még nagyon ismerős, de nem ugrik be, a többihez lövésem sincs. :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.04.04. 13:25:18

A fehérrépával egyetértek.
Az elsőnél (ami erősen korhatárgyanús :-) én kukoricaszemre tippelnék - de nem morzsolt, inkább talán előfőzött konzerv-kukoricára. (Bocsika, HSz!)
2) fagyasztott (?) brokkolirózsa. Nagyon közelről.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1c/Sa_broccoli_florets.jpg
5) Hááát… nagyon talán - de képviselő fánk vagy krémes :-))) Hoopp! Apple pie :-)

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2011.04.04. 14:15:44

Az első még talán valamilyen fának a "termése"...

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2011.04.04. 14:44:14

:DDD
Már itt voltam elsőnek, de nem mertem megszólalni...
Az első képet nem szívesen kommentálom, mert csupa kompromittáló ötlet fickándozik a gondolataimban. :)))
Egyébként a cukkíni virág nem kompromittáló ötlet, de ahhoz még túl koratavasz van...
2. @Mormogi Papa: szerintem is brokkoli rózsa, bár nem fagyasztott. Ilyen hamvas bír lenni, ha friss (akkor is:)
3. Fehérrépa, pasztinák is lehet, de torma is...
4. Mentalevélhez hasonlít, de mintha a menta levele cizelláltabb, erezettebb volna...
5. Nem hiszem, hogy gyömbér, inkább firss ananász...

Még nézegetem, gondolkodom...:)))

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2011.04.04. 17:25:03

Sziasztok! Alakul, alakul, de az elsőt és a harmadikat még nem találtátok el. Eddig Nevamesznek 2, Mormoginak és Chantinak 1-1 helyes találata van. A zöld levél menta és az ötödik gyömbér. Többet - hacsak ki nem találjátok - este (vagy holnap).

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2011.04.04. 17:38:04

@nemvagyokmesterszakacs: "Az első képet nem szívesen kommentálom, mert csupa kompromittáló ötlet fickándozik a gondolataimban"

:-))

Hm... ha megfejted, akkor elviheted kirakatbabának a gastroerotika blogodhoz. Annyit elárulok, hogy arab darab...

Stegal · http://sanstegal.wordpress.com/ 2011.04.04. 18:30:27

Én közelről fotózott kesura tippeltem volna,de az nem arab darab.
A gyökérnek látszó körszelet meg bármi lehet,még sárguló retek is.Majd megtudjuk úgyis.

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2011.04.04. 18:48:55

@Hobbiszakács: Friss csicseriborsó!?
A szárítottnak kicsit másabb a színe és aszottabb...:))

Egyébként a gyömbérnél is, kicsit túlzó volt nekem a szín...:)

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2011.04.04. 19:01:38

Most jól itt ragadtam! :)
Ha nem torma akkor ginseng? Vagy édesgyökér?

Egyébként az első képpel már majdnem megint bevittél minket a málnásba. Már a fickándozás terén. Csak most hétfő van. Hétvégén gondolom mindenki kifickándozta magát. Dobtad volna be pénteken! :)))

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2011.04.04. 19:13:18

A 3. retek vagy licsi. Vagy valami más... :)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2011.04.04. 19:14:00

@nemvagyokmesterszakacs: Csicseriborsó talál, süllyed. Úgy-e milyen szexi? Elvonja a figyelmet :-)))

A harmadik pedig se nem torma se nem répa, hanem petrezselyemgyökér.

Köszi a figyelmet! :-)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2011.04.04. 19:18:06

Az utolsó képen van a nyertes(ek)nek járó jutalom. Csak tessék, csak tessék!

:-)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.04.04. 20:20:12

Kis halak - jó halak... tartja a mondás.
Már az is valami, hogy egyet eltaláltam :-)

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2011.04.04. 21:09:26

@Hobbiszakács: Nem baj, hogy mi a petrezselyemgyökeret fehérépának hívjuk?
A sárgarépa párja. Gyökér, fehérrépa. Ugyanis a pasztinák az egy másik fehérépa féle...
Úgyhogy bezsebelem ezt a pontot is! Jó!?

A szexi jutalomért köszönet! :)))

@Mormogi Papa: Szerintem az egyik legfurfangosabbra tudtad a választ, úgyhogy ez felér a győzelemmel is! :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.04.05. 08:49:09

www.mimi.hu/kertesz/petrezselyem.html
Innen:
Petrezselyem
Fehérrépa illatos, zöld fűszernek használt levele.
MAjd:
Az ernyősvirágúak családjába tartozó kétéves növény. A sárgarépához hasonlóan
első évben hozza a fogyasztható növényi részt, a megvastagodott gyökeret, a
másodikban a magszárat, a virágot és a magot.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2011.04.05. 09:06:00

Én már meg sem szólalok fehérrépa ügyben... :(

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2011.04.05. 09:18:39

@Mormogi Papa: @nemvagyokmesterszakacs: Arra fel voltam készülve, hogy az első képre bagolyborsót tippeltek, de arra, hogy fehérrépa név egyben petrezselyemgyökér "alias" is nem.

Igazatok van, szó se róla, de az a fehérrépa, amelyiket eddig ismertem angolul turnip, ami visszafordítva magyarra tarlórépa. Onnan tudom, mert négy-öt évvel ezelőtt a reneszánszát élte, luxuséttermekben került tányérra, ami egy marhatakarmánytól nem kis dolog.
:-)

Ha én ezt tudom, akkor furfangos kitalálós kérdést csinálok belőle:

Hogy hívják a fehérrépa levelét? Tarlórépa levél (turnip greens), fehérépa levél, vagy petrezselyem zöldje (parsley)?

:-))))

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2011.04.05. 09:21:43

@Enchantée: Bocsánat! Most látom, hogy Te írtad először a fehérrépát! A pont természetesen a Tiéd! :) A gyömbért és a fehhérépát is tudtad.

@Mormogi Papa: A brokkoli a Tiéd. :) A fehérrépát is tudtad.

Én a mentát találtam ki, a csicseriborsóhoz már volt segítség. A fehérrépát pedig már mindketten említettétek.

Szerintem csapatban abszolút győztesek vagyunk mind a hárman! :)))

Egyébként a színeket eltúlozta Skandi...én még ilyen mézsárga gyömbért nem láttam. A csicseriborsó is az utolsó képen mennyivel halványabb...
No, de még ennyi nehezítés sem tette reménytelenné a helyes válaszadást.
Köszi Skandi, újra jó kis kitalálós poszt volt! :))

Megérkezett az eső...:(((

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2011.04.05. 09:26:03

@Hobbiszakács: Mifelénk azt, amiről Te beszélsz marharépának, vagy takarmányrépának hívják. Persze a lexikonok eltérhetnek a beszélt nyelvtől...:))
Bár kétlem, hogy szakkönyvben a fehérrépát takarmányozáshoz használatosnak jelenítenék meg.
A fehérrépa az, amit a húslevesbe teszünk, és sokkal drágább, sárgarépa! :))

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2011.04.05. 09:27:00

...szóval a fehérrépa sokkal drágább, mint a sárgarépa...:)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2011.04.05. 09:51:43

@nemvagyokmesterszakacs: Hát hogyne lenne drágább, hogyha petrezselyem íze van...?

Jó kis brainstorm, mi?

:-)))

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2011.04.05. 10:07:07

Ja, ami a fényképek színtelítettségét illeti, tökéletesen igazatok van. Egy másik, régi monitoron készültek, és csak a blogon láttam meg, hogy mennyire eltolódott a színük. Annyi baj legyen, gondoltam, ne legyen már olyan könnyű megoldani :-)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.04.05. 13:09:17

@Hobbiszakács: Mint számítógépről (néhanapján) színesben nyomtató ember, tudom, milyen nehéz (lehetetlen) visszaadnia színeket - és ha egyszer belemászott az ember (korreció) - nos, lehet, hogy éppen azzal szúrta el. Más képernyőn élvezhetetlen lett…
Biztos megoldás? Egy bizonyos gép, egy bizonyos számítógép, egy bizonyos színkorrekció, egy bizonyos nyomtatási beállítás, egy bizonyos nyomtató és a (végre!) megtalált hozzávaló papír…
Amíg a felsőbb hatalmak (számítógép- és nyomtatógyártók, szoftvergyártók) megengedik… Ha csak egy is kiesik, jöhet az újabb (majdnem reménytelen) kísérletezgetés…
Persze azelőtt is voltak szakemberek, és voltak mások…

Könnyítés egy régi (Nyomase Bonó-féle?) versike:

Lángoknak lett martaléka
Marharépa tartaléka…
:-)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.04.05. 13:10:09

Na, az ördög vigye a kezemet…

NYOMASEK BOBÓ a becsületes neve :-)

Zuzuka 2011.04.05. 14:19:39

nem akarom látni a brokkolit kinagyítva, mert eddig semmi bajom nem volt vele:)
a gyömbér is ijesztő, mint a mézesbögre, amit 3 év után találtam meg a garázsban. a csicseriborsó erotikus péksütire, a fehérrépa medúzára hajaz, azért a menta ment volna - talán:)