Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Mormogi Papa: A lábak állása valóban emlékeztet a foltos nyakorjánra :-) (Nyelvújítás kori ötlet a zsiráf magyar nevére :-P) Érdekes, hogy több nyelv is gázlómadárról nevezte el az emelő szerkezetet... nyilván ... (2020.06.02. 21:08) A zsiráf és a hattyú
  • Mormogi Papa: Úgy látom, még mindig nem megy a dupla Nelson :-P (2020.05.29. 16:50) Birkózó bocsok
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Magánszféra. (2020.05.27. 21:01) A mama kedvence
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: a többi (négy) bocs megállás nélkül bírkózik. A "dupla Nelsonon" kívül minden fogást kipróbálnak. Két óra tájban a mama morrant egyet, amire a a bocsok hanyatt homlok utána rohannak, ... (2020.05.27. 15:41) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: Na és a többi? Ő a kivételezett ? (2020.05.27. 12:25) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Halszemmel? (2020.05.25. 23:04) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Szemmel látható volt, hogy szemmel tartott engem. Nem nézte jó szemmel, hogy zavarom ebéd közben. :-) (2020.05.25. 18:31) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Helyigényes, és könnyen feledésbe merül. (2020.05.25. 11:51) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: @Hobbiszakács: Alaplevet általában 10 kg anyagból követek el, aztán kiporciózva megy a mélyhűtőbe. Persze helyigényes. A hallal kapcsolatban teljesen egyetértünk, harcsát kizárólag bundázva csinálok... (2020.05.25. 11:30) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Köszönöm, különösen a mókit (2020.05.25. 11:01) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Az sk. alaplével az a gond, hogy csak akkor nincs kéznél, amikor épp szükség van rá. Harcsa állaga a tőkehaléhoz hasonlít, azaz könnyen előfordul, hogy szétfő. A lazac egészben marad me... (2020.05.25. 09:37) Lazac zöldborsóval
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Méghozzá fagyos tavaszi! :-) Ne panaszkodjak, mert tegnap már 16 fok volt a tengerparton. (2020.05.25. 09:32) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: Ha az én alaplevem sk., a hal pedig szürkeharcsa, az gond? Esetleg a hal diópanírban, vajon sütve...Borsó sok petrezselyemmel közvetlen a kertből. Izgalmas, kösz! :) (2020.05.24. 20:54) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Szép ez a tavaszi tál (2020.05.24. 11:58) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Holnap hajnalban (ma 24:00-tól) kezdődik a nyitás nálunk. A "szépkorúaknak fenntartott vásárlási időszelet" még marad, meg a közlekedési eszközökön a maszkabál. Mi is hordjuk a zabostarisznyát :-P A... (2020.05.17. 14:51) A mielőbbi viszontlátásra Budapest!
  • Utolsó 20

Címkék

Kovászhotel

2011.05.10. 09:40 :: Hobbiszakács

 

A fényképen látható, jellegtelen stockholmi üzlethelyiségben nyílt meg a világon talán első olyan szálloda-panzió amely akár így is hirdethetné magát:
“Ha elutazik, vagy egy kis nyugalomra vágyik, de a kedvencét nem tudja hol elhelyezni, akkor önnek egy panzióra van szüksége, ahol felelősségteljes és megbízható gondozók etetik-itatják.
Panziónk a lehető legmegfelelőbb gondozást biztosítja az Ön kedvence számára. Heti 20 eurónyi koronáért az őt megillető polcon tartjuk, és úgy bánunk vele, mintha a sajátunk lenne.”
Vajon kinek, azaz minek nyújt szállást és ellátást a panzió?

10 komment

Címkék: kovász kovászhotel stockholmban surdeghotell surdeg

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr612890425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"saját levében" · http://sajatleveben.blogspot.com 2011.05.10. 13:17:20

Valami hal lesz a megoldás, ösztönösen érzem! Esetleg tintahal az íróasztalról, vagy ilyesmi.
De az is látszik a képen, hogy a kóbor macskák már lejelölték a bejáratot...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.05.10. 15:36:33

No lássuk csak, hogy durván öt és fél ezresért mit tarthatnak a "megfelelő polcon" arrafelé…
Tudom, ez nyulván nem túl nagy összeg egy európai fizetéssel rendelkező állampogárnak, de még itthon se lenne sok - sőt, egy háziállat tartására…

Szerintem Tamagochi (vagy hogyan is írják) a helyes megoldás :-)))
en.wikipedia.org/wiki/Tamagochi
Mely esetben a minimalista portál már nem is olyan ciki :-)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2011.05.10. 18:54:10

@"saját levében": Hideg, hideg.... :-( És nem tapadós, hanem inkább ragadós...

@Mormogi Papa: Félig eltaláltad, de csak féiig! Azt, hogy rendszeresen kell etetni-itatni, máskülönben elpusztul.

Ez a "kedvenc" teljesen analóg. Több ezer (?) éves múltra tekint vissza, vizzel itatják, és hűvös helyen "altatják". Hogy mivel etetik, azt még nem árulom el :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.05.10. 19:18:46

@Hobbiszakács: Ha még azt is mondod, hogy liszttel kell etetni, akkor megvan :-)))
NeVaMeSz miért nincs itt? :-)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2011.05.10. 20:01:42

@Mormogi Papa: Csak úgy zabálja a nulláslisztet :-)) Bizony, bizony kovászhotel nyílt Stockholmban.

Stegal · http://sanstegal.wordpress.com/ 2011.05.10. 22:35:16

A hely étlapján a rák foglalja el a legtöbb helyet.Lehet, hogy ha beviszed a kedvenc garnéládat itt megfőzik neked?

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2011.05.12. 18:27:01

@Stegal: Biztosan hozott, azaz a ki nem váltott anyagból is dolgoznak. Ki tudja, kinek a kedvenc garnélája fekszik a tányérodon...

:-))

"saját levében" · http://sajatleveben.blogspot.com 2011.05.13. 13:41:24

Én ragaszkodó típus vagyok, mindig elviszem magammal a kovászomat nyaralni, bár hazafelé már kell vennem neki egy nagyobb bőröndöt. Imádja a meleget, a napfényt és a sós tengeri levegő sajátos bukét kölcsönöz neki!

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2011.05.13. 18:44:29

@"saját levében": :-)) Hogy viseli a jetlag-et? És az algapokolást? :-))

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2011.05.15. 09:05:21

Hááát igen a ragaszkodás nagy úr! :)
Egy 6 napos kovásszal már lehet kenyeret sütni és több formában át is lehet menekíteni, olyan formában, hogy ne kelljen az aktív kovászt etetni, amíg mondjuk nyaral az ember(lánya).
Nyaralásból hazatérve 6 napig kibírom kovászos kenyér sütés nélkül...:))

Hogy mik vannak nálatok...:)))
Sajnálom, hogy nem voltam aktív:) a múlt héten, így kimaradtam ebből a nagyszerű posztból!