Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Mormogi Papa: A lábak állása valóban emlékeztet a foltos nyakorjánra :-) (Nyelvújítás kori ötlet a zsiráf magyar nevére :-P) Érdekes, hogy több nyelv is gázlómadárról nevezte el az emelő szerkezetet... nyilván ... (2020.06.02. 21:08) A zsiráf és a hattyú
  • Mormogi Papa: Úgy látom, még mindig nem megy a dupla Nelson :-P (2020.05.29. 16:50) Birkózó bocsok
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Magánszféra. (2020.05.27. 21:01) A mama kedvence
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: a többi (négy) bocs megállás nélkül bírkózik. A "dupla Nelsonon" kívül minden fogást kipróbálnak. Két óra tájban a mama morrant egyet, amire a a bocsok hanyatt homlok utána rohannak, ... (2020.05.27. 15:41) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: Na és a többi? Ő a kivételezett ? (2020.05.27. 12:25) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Halszemmel? (2020.05.25. 23:04) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Szemmel látható volt, hogy szemmel tartott engem. Nem nézte jó szemmel, hogy zavarom ebéd közben. :-) (2020.05.25. 18:31) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Helyigényes, és könnyen feledésbe merül. (2020.05.25. 11:51) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: @Hobbiszakács: Alaplevet általában 10 kg anyagból követek el, aztán kiporciózva megy a mélyhűtőbe. Persze helyigényes. A hallal kapcsolatban teljesen egyetértünk, harcsát kizárólag bundázva csinálok... (2020.05.25. 11:30) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Köszönöm, különösen a mókit (2020.05.25. 11:01) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Az sk. alaplével az a gond, hogy csak akkor nincs kéznél, amikor épp szükség van rá. Harcsa állaga a tőkehaléhoz hasonlít, azaz könnyen előfordul, hogy szétfő. A lazac egészben marad me... (2020.05.25. 09:37) Lazac zöldborsóval
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Méghozzá fagyos tavaszi! :-) Ne panaszkodjak, mert tegnap már 16 fok volt a tengerparton. (2020.05.25. 09:32) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: Ha az én alaplevem sk., a hal pedig szürkeharcsa, az gond? Esetleg a hal diópanírban, vajon sütve...Borsó sok petrezselyemmel közvetlen a kertből. Izgalmas, kösz! :) (2020.05.24. 20:54) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Szép ez a tavaszi tál (2020.05.24. 11:58) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Holnap hajnalban (ma 24:00-tól) kezdődik a nyitás nálunk. A "szépkorúaknak fenntartott vásárlási időszelet" még marad, meg a közlekedési eszközökön a maszkabál. Mi is hordjuk a zabostarisznyát :-P A... (2020.05.17. 14:51) A mielőbbi viszontlátásra Budapest!
  • Utolsó 20

Címkék

Kitalálós fényképek egy stockholmi konyhakertből (3)

2011.10.02. 09:53 :: Hobbiszakács

1. Zeller

 

 

2. Brokkoli

 

 

 3.Édeskömény, Foeniculum vulgare

 

 

24 komment

Címkék: zeller édeskömény brokkoli

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr603271423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2011.10.02. 12:54:36

Visszafelé ... kapor, édeskömény, karalábé(?)zeller (?)
Passz ... :)))
Spájzcetli: Megfejtő kerestetik! :))

Benikuty 2011.10.02. 17:35:09

jó téged látni:)
nejed mikor jön Ürömbe, mert cucc lenne, vinni. kicsi csomag...

banatos 2011.10.02. 20:15:41

1. wasabi
2. rukola
3. édeskömény
?

banatos 2011.10.02. 21:18:19

2: vagy valami mustárféle... ezek a káposztafélék olyan hasonlóak! :)

spájzcetli 2011.10.02. 22:22:40

Most értem haza,... momentán rendkívül jókedvem van, ennek az sem mond ellent, hogy egyetértek @banatos-al... :))
1. Wasabi
2. Rukkola felmagozva (ilyen nemrég volt a kertemben, csak vékonyabb szárral és "eldőlve")
3. Édeskömény
4. Édeskömény ernyős virága

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2011.10.02. 23:46:36

Én miért érek ide mindig túl későn? Persze megvan ennek a maga előnye, mert a wasabit bátortalanul lezellereztem volna . Most pironkodok. Persze ha spájzetli egyszer hibázik, még én a félszemű király.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2011.10.03. 08:10:44

Jó reggelt! :-)
@nemvagyokmesterszakacs: @sajtosbrokkoli: Nyugodtan lezellerezhetitek, mert az :-)

@banatos: @spájzcetli: A harmadik édeskömény, bizony.

De, hogy a másodikat nem találtátok ki...
:-))

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2011.10.03. 08:20:10

@Hobbiszakács: Köszönöm a megerősítést! :))
Ugyanis van itthon rukola "ültetvényem", sőt a virágát már én is posztoltam fb-ra, kitalálósdiba:) ... nekem nagyon tetszik! De a második képhez még csak nem is hasonlít az én rukolám ...

Figyelmetlen voltam, mármint hogy az édesköményhez tartozik a virága is (én meg lekaproztam ... :) Most kimentem megnézni, az én növényem virága határozottan fehérebb:))

Tényleg nagyon ismerős a második növény, de továbbra is passz ... :)

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2011.10.03. 08:23:24

Most látom, hogy brokkoli ... még korán van, hogy körültekintő legyek ...:)
Szép további napot mindenkinek!

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2011.10.03. 08:24:48

@Hobbiszakács: Nohátakkor legyen a második bab.Egyébként ha lenne mondjuk egy kerttörpe, amit mindig mellé raknál, látnánk az arányokat, és kicsit könnyebb lenne. Persze csak ha előtte a kertitörpét meg magad mellé állítanád, te magaed meg egy mérőszalag mellett állnál :D

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2011.10.03. 08:38:27

Bevallom, szájtátva bámultam a sokoldalúan kifejlett karfiolt és brokkolit, és rögtön arra gondoltam, hogy így még kevesen látták őket, ergo nem fogtok ráismerni.
:-)

spájzcetli 2011.10.03. 09:35:45

@Hobbiszakács: ...óóóóóóó! Kertemben a zeller még ifi korában is -éretlenül!- barna színűűűű!...:))
...Jó veletek játszani... :))

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2011.10.03. 09:47:59

@spájzcetli: ... és, hogy lásd milyen a svéd zeller, íme még egy fénykép...
:-)
"Jó veletek játszani"... Jó, bizony :-)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2011.10.03. 09:50:08

@sajtosbrokkoli: "a kertitörpét meg magad mellé állítanád, te magaed meg egy mérőszalag mellett állnál"... Köszi, megfontolom... :-))

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2011.10.03. 11:30:55

@Hobbiszakács: A zellert tőről ültettem és az árus mondta, hogy ne ültessem mélyre. No de ennyire?! :D
Az én zellergumóim még a föld alatt vannak, már tervezem, hogy lassan felhúzok párat! :)

skandikamera · http://skandikamera.blog.hu 2011.10.03. 17:37:36

@nemvagyokmesterszakacs: Lehet, hogy a krumplihoz hasonló módon bezöldül az a rész, ami kilátszik a földből..

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2011.10.03. 19:29:53

@skandikamera: szerintem ez fajtafüggő, illetve a talaj ph és a fény, csapadék összetétele lehet rá hatással, ilyen pl a hortenzia is, ami azonos fajtáknál különböző talaj ph következtében lehet rózaszín, bordó lila, vagy egyészen halovány is.És nagyszerű veletek játszani, de köszönjük főleg skandikamerának. amúgy mi lesz ha fagy? a zöldségesnél fotózol majd?

spájzcetli 2011.10.03. 19:37:16

@nemvagyokmesterszakacs: ...a gumós zeller úgy lesz termetes gumós, hogy RENDSZERESEN "gyükerezzük", vagyis az oldalgyökerekről lehúzzuk a földet és levagdossuk a gyökérnyúlványokat. Csak a függőleges gyökereit szabad meghagyni. Ha ezt nem teszed, a levelei szépen fejlődnek ugyan, de a gumók kis csimaszok maradnak a földalatt...

banatos 2011.10.03. 20:05:22

Most, hogy mondod... Tényleg hasonlít a brokkolira. :) A levele meg a szára.
Jó nehéz feladvány volt! De kérünk még sok ilyet, én is nagyon szeretem őket.
Üdvözletem.

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2011.10.03. 20:57:22

@spájzcetli: ...szóval azt mondod, hogy zellerzöldem az lesz télire, és sok kis csimaszom?! :D
Zellerkrém leves helyett sok húslevest főzök majd! :))
Ezek szerint már késő van a karbantartásra?!

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2011.10.04. 15:57:02

Nevamesz, hiába próbálom kommentelni a zsályás Saltimboccás posztodat, a Megjegyzés küldését megnyomva eltünik szöveg, név, URL, minden. Pedig háromszor kisérleteztem...

"Hűűűdejól néz ki! A zsálya eddig valahogy kimaradt a fűszerkészletemből. Ideje megpróbálnom..."

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2011.10.06. 11:04:52

@Hobbiszakács: Köszönöm! Finom volt. A csirkés a közelébe sem ért, pedig az sem sikerült rosszul. Az még talonban.

Magról is vetheted mert életképes egy fajta. Azonnal kihajtott és néhány magból akkora zsálya bokor lett, hogy életem végéig készíthetném belőle a saltimboccácat ... :)) Egy olvasóm ajánlotta, hogy süssem ki a leveleket sörtésztában (már valahol hallottam erről korábban is). Meggondolandó! :))