
"Ham and eggs" szendvicset először Spanyolországban ettem.

Az Ebro-parti horgásztelepet a manchesteri születésű Mike üzemeltette, aki a könnyebb megélhetés reményében költözött Spanyolországba. Horgászpartnerem Rick, az évente rendszeresen visszatérő skót volt.
Mike beetette a halakat, és felcsalizta a horgokat. Dél is elmúlt, mire az egyik bot végére szerelt csengő megszólalt.

Rick kikapta az állványból a földig hajló botot, és hanyatt dőlve bevágott. Hol csévélt, hol hagyta az orsóról lefelé szaladni a damilt. Röpke negyedóra múlva apró buborékok jelentek meg a víz felszínén.

Mike leballagott a vízhez, és a partra húzta a harcsát.

A mérleg nyelve 73 kilót mutatott, a mérőszalag két méter húsz centimétert.

Fényképezés után eleresztettük a békés szörnyet. Az életre kapott tetszhalott erőteljes farkcsapással búcsúzott, és eltűnt a zavarosra kavart vízben.

Mike ebédre baconszalonnát pirított, és arra ütötte a tojásokat.

Az alsó szeletet a felsőre fordítottuk, és kész volt a "valódi angolikum", a hemendex szendvics.

Voilà!


Utolsó kommentek