Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Mormogi Papa: A lábak állása valóban emlékeztet a foltos nyakorjánra :-) (Nyelvújítás kori ötlet a zsiráf magyar nevére :-P) Érdekes, hogy több nyelv is gázlómadárról nevezte el az emelő szerkezetet... nyilván ... (2020.06.02. 21:08) A zsiráf és a hattyú
  • Mormogi Papa: Úgy látom, még mindig nem megy a dupla Nelson :-P (2020.05.29. 16:50) Birkózó bocsok
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Magánszféra. (2020.05.27. 21:01) A mama kedvence
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: a többi (négy) bocs megállás nélkül bírkózik. A "dupla Nelsonon" kívül minden fogást kipróbálnak. Két óra tájban a mama morrant egyet, amire a a bocsok hanyatt homlok utána rohannak, ... (2020.05.27. 15:41) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: Na és a többi? Ő a kivételezett ? (2020.05.27. 12:25) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Halszemmel? (2020.05.25. 23:04) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Szemmel látható volt, hogy szemmel tartott engem. Nem nézte jó szemmel, hogy zavarom ebéd közben. :-) (2020.05.25. 18:31) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Helyigényes, és könnyen feledésbe merül. (2020.05.25. 11:51) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: @Hobbiszakács: Alaplevet általában 10 kg anyagból követek el, aztán kiporciózva megy a mélyhűtőbe. Persze helyigényes. A hallal kapcsolatban teljesen egyetértünk, harcsát kizárólag bundázva csinálok... (2020.05.25. 11:30) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Köszönöm, különösen a mókit (2020.05.25. 11:01) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Az sk. alaplével az a gond, hogy csak akkor nincs kéznél, amikor épp szükség van rá. Harcsa állaga a tőkehaléhoz hasonlít, azaz könnyen előfordul, hogy szétfő. A lazac egészben marad me... (2020.05.25. 09:37) Lazac zöldborsóval
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Méghozzá fagyos tavaszi! :-) Ne panaszkodjak, mert tegnap már 16 fok volt a tengerparton. (2020.05.25. 09:32) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: Ha az én alaplevem sk., a hal pedig szürkeharcsa, az gond? Esetleg a hal diópanírban, vajon sütve...Borsó sok petrezselyemmel közvetlen a kertből. Izgalmas, kösz! :) (2020.05.24. 20:54) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Szép ez a tavaszi tál (2020.05.24. 11:58) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Holnap hajnalban (ma 24:00-tól) kezdődik a nyitás nálunk. A "szépkorúaknak fenntartott vásárlási időszelet" még marad, meg a közlekedési eszközökön a maszkabál. Mi is hordjuk a zabostarisznyát :-P A... (2020.05.17. 14:51) A mielőbbi viszontlátásra Budapest!
  • Utolsó 20

Címkék

Rántotta készítő verseny

2014.10.05. 12:32 :: Hobbiszakács

A "Stockholm ízei" fesztivál sajtóbemutatóján Niklas Ekstedt, a népszerű svéd TV-szakács, rántotta készítő gyorsasági versenyt rögtönzött egy önkéntes jelentkezővel. A szakácstalálkozókon népszerű versenyforma világrekordja Niklas szerint harminc másodperc körül van.

 HSZ-PH-AZH_5879.jpg

Összpontosítás

HSZ-PH-AZH_5883.jpg

Vigyázzkészrajt!

HSZ-PH-AZH_5889.jpg 

Sózásra nem vesztegetünk értékes másodperceket

HSZ-PH-AZH_5895.jpg

Alakul itt is, és...

HSZ-PH-AZH_5899.jpg

alakul ott is

HSZ-PH-AZH_5902.jpg

Kész! Az idő: egy perc harminc másodperc

HSZ-PH-AZH_5915.jpg

A verseny utáni csoportkép

HSZ-PH-AZH_5916.jpg

 Niklas győztes versenyműve

22 komment

Címkék: gasztrofesztivál Taste of Stockholm 2014 omelette contest Stockholm ízei rántotta sütés időre omelettkampen Niklas Ekstedt

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr706760547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2014.10.05. 12:35:49

Rántotta készítő verseny... Lehet, hogy egybe kell írni, de lehet, hogy nem. Az utóbbit választottam.
:-)

Attilajukkaja 2014.10.06. 11:26:19

A kepen en nem rantottat latok, hanem omlettet. Vagy nem jol latok?
Amugy miert fontos az ido? A lenyeg, hogy az omlett friss es finom legyen. :o)

Attilajukkaja 2014.10.06. 20:04:42

@Hobbiszakács:
A lenyeg, hogy a kepek nagyon jok! ;o)
En az omlettek mellol amugy hianyolom a chilit. Vagyis a zold melle nagyon illett volna egy kis piros. Nem gondolod? Na jo, nehany gerezd paradicsommal is beertem volna.:o)

Attilajukkaja 2014.10.06. 21:06:54

Amugy a szakacs kivillano szo"ros hasa es az alsogatya markajanak megjelenitese nem jelent ingyen reklamot/termekmegjelenitest egy ilyen versenyen?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2014.10.07. 21:16:26

@Attilajukkaja: Az igazi kérdés az, hogy vajh' Niklas Ekstedt vette fel reggel ijedtében és siettében kifordítva az alsógatyáját, vagy ez a design része?
Valamint hogy a "Black" felirat a gatyó látható színére utal-é, vagy egy gyártó cég lógója-é? :-P
Ha már… :-D
(Azt fel se tételezném, hogy szándékosan került be a kép tükrözve :-P.)

Attilajukkaja 2014.10.08. 10:45:19

@Mormogi Papa:
Jo szemed van! Nagyon ki kellett nagyitanom azt a szoros hasat, hogy el tudjam olvasni, mi van a gatyora irva. :o))))
Ezt a markat nem ismerem, lehet, hogy direkt irtak ra forditva a markajat. Mert az, szerintem, a markaja. Vicces lenne, ha reggel, enyhen csipas szemmel az ember csak ugy tudna megallapitani, hogy az alsoja fekete-e avagy feher, hogy elolvassa, mi van rairva! :o) Akkor mar azt is rairhatnak, hogy melyik a szine, es melyik a visszaja!

Mokas lenne, ha Hobbiszakács elkuldene Niklasnak ezt a kepet azzal a kommenttel, hogy a magyar olvasok gratulalnak a gyozelemhez, de szerintuk aznap forditva vette fel az alsogatyajat. :o)))))

Attilajukkaja 2014.10.08. 11:01:25

@Hobbiszakács:
Utananeztem. Niklasnak a Twitter oldalan van egy video szept. 10.-rol, ahol a Taste of Stockholm rendezvenyen belul sut 39 masodperc alatt egy omlettet. Mas ruhazatban van, vagyis nem a versenyen keszult a felvetel, de tenyleg rantottanak indul a dolog, aztan a vegen omlettszeru valami lesz belole. O omlettnek nevezi, de megkovetlek, mert nyugodtan nevezhetne rantottanak is!

www.youtube.com/watch?v=onmsdyt2ERY

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2014.10.08. 14:08:41

@Attilajukkaja: Nem a szemem olyan jó - segített a kép nagyítása - no meg tükrözése is :-)
Ezúttal ugyanis (még?) nem találtam meg a képet nagyban a fotoblogon.
Szerintem is lehet márkanév - bár mióta láttam "Monday, Tuesday…" felirattal zoknikat és gatyókat, már nem lepődnék meg semmin :-P
Eszembe is idéződik a régi vicc, mi szerint egy fehérneműboltban egyszerre vásárol egy (ne nevezzük meg) közép-európai, egy francia meg egy orosz hölgy alsóneműt. Az első négyet, a második hetet, a harmadik tizenkettőt. Ez utóbbitól (is) megkérdezi az eladó: miért pont annyit?
- Január, február, március… láthatja kell a tucat! - jő a válasz.
(A középső persze úgy válaszolt, mint azt a korábbiból sejteni lehetett.)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2014.10.08. 21:11:07

@Mormogi Papa: :-)
@Attilajukkaja: A villantás tény, a márka pedig Bläck (és nem black, és szószerint tintát jelent svédül). Ismert "ruhagyár", mely néhány éve felhagyott a gatyagyártással.

@Mormogi Papa:Nem tükörkép, a gatyesz fordítva van felhúzva, ami magyarázza a rekordnál egy perccel hosszabb időt :-)

Attilajukkaja 2014.10.09. 10:52:19

@Hobbiszakács:
Ekezet nelkul probaltam tegnap rakeresni a markara, de nem igen jott semmilyen talalat. (?)
A lenyeg, hogy tenyleg a gatyan mulhatott minden. En a helyedben ezt jeleznem Niklasnak, mert szerintem venne a lapot! :o)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2014.10.09. 16:35:44

@Hobbiszakács: Lám csak, lám! Szóval ez volt az oka :-)

Na de mi oka volt a gatyagyártással felhagyásnak? Netán éppen a megfordíthatóság hiánya? :-P

Már csak a kapcsolódó versikét kell felidéznem:

Tengerparton agg atyák
Aggatják a gatyát.
Megkérdi egy agg atya:
- Vizes-e még a gatya?

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2014.10.13. 21:07:12

Elakadtam a szőrös hasnál. :P Onnantól már mindegy, hogy omlett, vagy rántotta, és mennyi idő alatt... :D

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2014.10.14. 15:36:19

@Hobbiszakács: Bevallom, kolbász nélkül a tojás önmagában nem sokat ér. ;)
@Mormogi Papa: Egyik kedvenc jelenetem jutott róla eszembe: www.youtube.com/watch?v=cFWzsEAT63E

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2014.10.14. 16:26:18

@Enchantée: Na de akkor a rántotta nem játszik, abba szeletelik :-P

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2014.10.14. 16:30:18

Tegnapelőtti agymenésem:

Gasztro-néprajzkutató érkezik az eldugott kis faluba. Meglátogatja Mári Nénit, és beszélgetésbe kezd.
- Drága Mári Néni, mesélje el, honnan származik messze földön híres étke, a Tökös-mákos-túróscsusza ?
- Hát tudja, kedveském, az úgy volt, hogy abban az évben igen korán jött a tavasz. Ki is költöztem a nyárikonyhába. Hát épp' csak nekikezdtem a főzésnek, mikor jött egy váratlan szélroham - és ellapozta a kis könyvecskémet…

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2014.10.14. 16:31:36

@Hobbiszakács:
A személyre szabott, régebbi változat két gyógyszerészről párbeszéde.

- Oszt' mibe halt meg a kedves betege?
- Sajtóhibába.