Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Mormogi Papa: Úgy látom, még mindig nem megy a dupla Nelson :-P (2020.05.29. 16:50) Birkózó bocsok
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Magánszféra. (2020.05.27. 21:01) A mama kedvence
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: a többi (négy) bocs megállás nélkül bírkózik. A "dupla Nelsonon" kívül minden fogást kipróbálnak. Két óra tájban a mama morrant egyet, amire a a bocsok hanyatt homlok utána rohannak, ... (2020.05.27. 15:41) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: Na és a többi? Ő a kivételezett ? (2020.05.27. 12:25) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Halszemmel? (2020.05.25. 23:04) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Szemmel látható volt, hogy szemmel tartott engem. Nem nézte jó szemmel, hogy zavarom ebéd közben. :-) (2020.05.25. 18:31) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Helyigényes, és könnyen feledésbe merül. (2020.05.25. 11:51) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: @Hobbiszakács: Alaplevet általában 10 kg anyagból követek el, aztán kiporciózva megy a mélyhűtőbe. Persze helyigényes. A hallal kapcsolatban teljesen egyetértünk, harcsát kizárólag bundázva csinálok... (2020.05.25. 11:30) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Köszönöm, különösen a mókit (2020.05.25. 11:01) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Az sk. alaplével az a gond, hogy csak akkor nincs kéznél, amikor épp szükség van rá. Harcsa állaga a tőkehaléhoz hasonlít, azaz könnyen előfordul, hogy szétfő. A lazac egészben marad me... (2020.05.25. 09:37) Lazac zöldborsóval
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Méghozzá fagyos tavaszi! :-) Ne panaszkodjak, mert tegnap már 16 fok volt a tengerparton. (2020.05.25. 09:32) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: Ha az én alaplevem sk., a hal pedig szürkeharcsa, az gond? Esetleg a hal diópanírban, vajon sütve...Borsó sok petrezselyemmel közvetlen a kertből. Izgalmas, kösz! :) (2020.05.24. 20:54) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Szép ez a tavaszi tál (2020.05.24. 11:58) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Holnap hajnalban (ma 24:00-tól) kezdődik a nyitás nálunk. A "szépkorúaknak fenntartott vásárlási időszelet" még marad, meg a közlekedési eszközökön a maszkabál. Mi is hordjuk a zabostarisznyát :-P A... (2020.05.17. 14:51) A mielőbbi viszontlátásra Budapest!
  • Hobbiszakács: @"saját levében": És ha tálalás előtt mikroban megmelegíted, épp úgy megéget, mint a mekis változata :-) (2020.05.13. 13:03) Forró almás pite
  • Utolsó 20

Címkék

A szomszéd terasza mindig zöldebb

2015.07.19. 07:20 :: Hobbiszakács

sk-balkon-dsc03790-2.jpg

hsz-dsc03592.jpg

hsz-azh_2986.jpg

hsz-terasz-dsc03585.jpg

sk-balkon-dsc03581.jpg

7 komment

Címkék: Terasz Stockholmban 2015

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr407620464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2015.07.13. 16:06:03

A hatás oldalirányban jelentő, ellenben fel-le alig van valami :-P

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2015.07.19. 19:36:42

Idén a paradicsomotok tetszik a legjobban. :)
Szépek a zöld árnyalatai.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2015.07.20. 12:11:03

@Hobbiszakács: Bizony, a természet nem bánt szűkmarkúan az árnyalatokkal. :)
(Zöldek terén sem...)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2015.07.20. 14:02:43

Mindig lenyűgöz, amikor a szinte semmiből növekszik az élet és duzzad az erőtől, az egészség és az ízletesség ígéretével.
Elönt az életöröm :) Köszi a képeket, HSZ!

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2015.07.21. 09:23:04

@fiam: Három éve balkonföldművesség után rájöttem arra, amit a hollandok régóta alkalmaznak: a paradicsom zsákos, azaz kvázi talaj nélküli termesztésére.

www.wageningenur.nl/upload_mm/5/3/3/b481a4ce-9fa4-42fb-9b10-e3512ecb8fd2_Marc_Ruijs_Hungarian_version.pdf

A magokat bolti paradicsomból piszkáltam ki, a "keltetőföld" pedig bolti virágföld - az erdőből hozott ingyenföldet nem ajánlom, abból millió apró élőlény kel-mászik-repül ki. A palántákat minimális menyiségű (3-5 liter) földet tartalmazó, eredetileg festéket tartalmazó dobozokba ültetem. Szorgalmasan öntözve, napoztatva dzsungellé növik ki magukat. Őszre a föld nagyrésze eltűnik. Ami megmarad, azt kevés új földdel dúsítva újra felhasználom.