Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Mé' - még mindig nem lett meg ? (2025.05.07. 08:09) Csikóhal vagy krokodil?
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Csak tán nem a Lóri? (2025.05.07. 07:05) Csikóhal vagy krokodil?
  • Mormogi Papa: Papagály? :-) (2025.05.06. 18:55) Csikóhal vagy krokodil?
  • Mormogi Papa: @Mormogi Papa: Az a fránya lábmosás... nem kellett volna erőltetni. De hát ilyen a makacs ember, bármennyire felvitte is... "És jött a doktor..." - de nem hallgatott rá. Másként nem hágy linkelni, d... (2025.05.04. 17:48) "Hazudnék neked?"
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Ez éppen nem megnyugtató... Ferenc nekem "nem jött be" - még a hiányát is rosszul időzítette :-( Lett is bal (semmi esetre se jobb) hé... (2025.05.04. 17:23) "Hazudnék neked?"
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Egyesek szerint a hírek ugyanabba az irányba "mutatnak", mint kb. ötven évvel ezelőtt. (2025.05.04. 15:37) "Hazudnék neked?"
  • Mormogi Papa: Az utóbbi 100 nap híreiből jókora kollekciót állíthatnánk össze hihetetlen, mégis igaz állításokat. És NEM a vizisíelő papagályra gondolok... (Kulcs: Harry Potter a híradót nézi - mivel a házból kit... (2025.05.02. 19:02) "Hazudnék neked?"
  • Hobbiszakács: @littke: Ebbben a cikkben van egy "összehasonlító" kép. www.land.se/djur-natur/murklan-popular-delikatess-eller-rena-giftet-sa-plockar-du-ratt-svamp (2025.05.01. 16:27) A kincses sziget
  • Hobbiszakács: @littke: Akkor a személyedben élő tanút tisztelhetünk :-) Amelyikre én gondolok az a gyromitrin mérget tartalmazó en.wikipedia.org/wiki/Gyromitra_esculenta amit előszárítás-főzés után szoktak enni.... (2025.05.01. 16:19) A kincses sziget
  • littke: @Hobbiszakács: A morel határozottan nem mérges, jómagam családostúl ettünk anno frissen. Van egy gomba, a hamis (false) morel, amiről te valszeg írsz, amitől tényleg beteg leszel, de az szárítva sem... (2025.04.30. 14:48) A kincses sziget
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: @littke: A morel - kucsmagomba - svéd földön murkel néven fut. Ügyelni kell, nyers állapotban mérgező anyagokat tartalmaz. Eleinte csak megszárítás után vetették be, újabban a száríto... (2025.04.30. 14:10) A kincses sziget
  • Mormogi Papa: @littke: A kucsmagomba fajtákat felsoroló Wiki lapon több nyelven is hasonló a neve (morchella, a latin nevéből feltehetőleg) ám pontos egyezést csak a Cymareg, azaz a Welszi nyelvnél találtam. Ész... (2025.04.29. 21:11) A kincses sziget
  • littke: A rókagomba, azaz chanterelle, tényleg nagyon finom. Sajnos itt É. Amerikában, ahol nagyon sok a gomba, az átlag ember nem gyüjti/eszi, a kulináris tudat nagyon alacsony fokon mozog. Most tavasszal... (2025.04.29. 15:35) A kincses sziget
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Tegnap került előmbe egy plakát. A HGyüli reklámja. "Nézz fel!" - valami ilyen a szövege. Nekem meg beugrott egy bibliai intésféle: talán Tóbiásnak hívták a jóembert, aki így tett ... (2025.04.27. 07:24) Árapály Zanzibárban
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Mit mondtunk annak idején a búsuló kollégának? "Ne hagyd, hogy a fejedre tojjanak! Nyisd ki a szádat!" (2025.04.26. 10:11) Árapály Zanzibárban
  • Utolsó 20

Címkék

Ha ezt Redzepi reklámnak szánta, akkor nem jött be

2018.04.08. 10:55 :: Hobbiszakács

René Redzepi és Alicia Vikander a rendkívül népszerű svéd-norvég "Skavlan" talkshowban találkoztak.

redzepi-1.jpg

Vikander a legutóbbi filmszerepéről, Redzepi pedig a megújult Noma koncepciójáról beszélt.

redzepi-4.jpg

Amint az várható volt, a szezonális, skandináv nyersanyagok között olyan rovarok is szerepelnek majd, mint az erősen savanyú ízű erdei vöröshangya. - Ami azt illeti, elég finom - mondta. Elővett egy kis dobozt, és körbekínálta a csemegét.

redzepi-3.jpg

- Hopsz, túl sokat vettem...

redzepi-2.jpg

- Borzasztó savanyú!

redzepi-5.jpg

Ha ezt Redzepi reklámnak szánta, akkor nem jött be.

 Az újdonságok bevezetésének sikerét a köret megválasztásával lehet, ha nem is garantálni, de növelni. Ahogy azt a két évvel ezelőtti Svéd Év szakácsa verseny győztese, Jimmi Eriksson tette, aki a mexikói jutalomútjáról mindenféle tücsköt-bogarat hozott magával.

sk-azh_7125.jpg

A pereparált, roppanós tücsök ízében a sóson kívül mást nem lehetett azonosítani.

sk-azh_7129.jpg

A roppanós állag és a sós íz egészen jól passzolt az avokádó krémmel.

 sk-azh_7183.jpg

Egy korty mezcal kárpótolt a megpróbáltatásért.

4 komment

Címkék: reklám Noma Alicia Vikander Mezcal René Redzepi Skavlan erdei vöröshangya

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9413817664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2018.04.10. 15:47:47

Eddig csak Távol-Keleten ettem rovart. Ott is csak olyat, ami megtetszett. A selyemhernyó párolt gubója nagyon büdös volt, a csótánytól pedig alapból undorodom. De a szöcskék, hernyók, amiket kóstoltam, egész jók voltak. :o)
Hallottam a mézhangyáról is, amelynek a potroha tele van mézzel, ezért nagyon finom. Azt is szívesen megkóstolnám, de a savanyú hangya gondolata jobban izgat.
Redzepi mindig is arról volt híres, hogy csak a helyi alapanyagokból szeret főzni. És rengeteget kísérletezik velük. Nagyon tetszik a filozófiája.
Nekem bejött ez a "reklámja" is. Kár, hogy soha nem jutok el a Nomába. :o(

Attilajukkaja 2018.04.10. 16:51:54

"A pereparált, roppanós tücsök ízében a sóson kívül mást nem lehetett azonosítani."
Igen, a rovar olyan, mint pl. a pulykahús vagy az angol konyha: fűszerezés nélkül nem sok íze van. És ez a jobbik eset! :o)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2018.04.10. 17:39:01

@Attilajukkaja: Igen, ezt mondja Redzepi is, aki a bedarált rovarokat például proteinforrásnak ajánlja.

Amúgy nem újdonság. Emlékszel a régebbi posztra?

hobbiszakacs.blog.hu/2014/09/17/izletes_izeltlabuak_azaz_nincs_uj_a_nap_alatt

Ízesítőnek megteszi egy finom fűszeres szósz, kiváltképp ha élő rovarokat eszik az ember. Mint például az 1962-ben forgatott Mondo Cane c. filmben.

www.youtube.com/watch?v=Mj5U8UbWqsk

A 10 perc utáni részt a fiúknak ajánlom :-)

"A "shockumentary" consisting of a collection of mostly real archive footage displaying mankind at its most depraved and perverse, displaying bizarre rites, cruel behaviour and bestial violence."

Attilajukkaja 2018.04.12. 17:39:08

@Hobbiszakács:
Persze, hogy emlékszem! Akkor kezdtem felfigyelni erre a dán fiatalemberre. :o)
A filmet nem ismerem, de megnézem, mert te ajánlottad.
Köszi!
süti beállítások módosítása