Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Mormogi Papa: Úgy látom, még mindig nem megy a dupla Nelson :-P (2020.05.29. 16:50) Birkózó bocsok
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Magánszféra. (2020.05.27. 21:01) A mama kedvence
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: a többi (négy) bocs megállás nélkül bírkózik. A "dupla Nelsonon" kívül minden fogást kipróbálnak. Két óra tájban a mama morrant egyet, amire a a bocsok hanyatt homlok utána rohannak, ... (2020.05.27. 15:41) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: Na és a többi? Ő a kivételezett ? (2020.05.27. 12:25) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Halszemmel? (2020.05.25. 23:04) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Szemmel látható volt, hogy szemmel tartott engem. Nem nézte jó szemmel, hogy zavarom ebéd közben. :-) (2020.05.25. 18:31) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Helyigényes, és könnyen feledésbe merül. (2020.05.25. 11:51) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: @Hobbiszakács: Alaplevet általában 10 kg anyagból követek el, aztán kiporciózva megy a mélyhűtőbe. Persze helyigényes. A hallal kapcsolatban teljesen egyetértünk, harcsát kizárólag bundázva csinálok... (2020.05.25. 11:30) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Köszönöm, különösen a mókit (2020.05.25. 11:01) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Az sk. alaplével az a gond, hogy csak akkor nincs kéznél, amikor épp szükség van rá. Harcsa állaga a tőkehaléhoz hasonlít, azaz könnyen előfordul, hogy szétfő. A lazac egészben marad me... (2020.05.25. 09:37) Lazac zöldborsóval
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Méghozzá fagyos tavaszi! :-) Ne panaszkodjak, mert tegnap már 16 fok volt a tengerparton. (2020.05.25. 09:32) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: Ha az én alaplevem sk., a hal pedig szürkeharcsa, az gond? Esetleg a hal diópanírban, vajon sütve...Borsó sok petrezselyemmel közvetlen a kertből. Izgalmas, kösz! :) (2020.05.24. 20:54) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Szép ez a tavaszi tál (2020.05.24. 11:58) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Holnap hajnalban (ma 24:00-tól) kezdődik a nyitás nálunk. A "szépkorúaknak fenntartott vásárlási időszelet" még marad, meg a közlekedési eszközökön a maszkabál. Mi is hordjuk a zabostarisznyát :-P A... (2020.05.17. 14:51) A mielőbbi viszontlátásra Budapest!
  • Hobbiszakács: @"saját levében": És ha tálalás előtt mikroban megmelegíted, épp úgy megéget, mint a mekis változata :-) (2020.05.13. 13:03) Forró almás pite
  • Utolsó 20

Címkék

Falu végén (kétcsillagos) kurta kocsma

2008.01.04. 09:40 :: Hobbiszakács

A Guide Rouge - avagy Guide Michelin - rangsorolása szerint Svédországban egy kétcsillagos vendéglő van, a Stockholmból Uppsalába vezető út mentén álló Edsbacka krog. A csárda (a krog svédül kocsmát, csárdát jelent) konyhája az évszázados svéd konyha hagyományait nemzetközi – főleg francia – kulináris irányzatokkal ötvözi.
 

Az Edsbacka krog helyén Gustav II. Adolf király engedélyével már 1626-ban kocsma működött. Az összeomlás határán álló, elhagyatott épületben rejlő lehetőséget egy fiatal szakács, Christer Lingström látta meg, aki 1982-ben bérbe vette és alapos tatarozás után megnyitotta az azóta világhírnévet szerzett csárdát. Az évszaknak megfelelő, kitűnő minőségű svéd nyersanyagból készült ízletes fogásoknak köszönhetően az Edsbacka krog tíz évre rá megkapta az első csillagot. A különlegesen szép, igényes berendezés, az elegáns, kényelmes antik bútorok, a jó ízléssel kiválasztott festmények, a kifogástalan kiszolgálás és a tulajdonos figyelmes vendégszeretete mind hozzájárulnak a hely varázsához, és az első csillagot 2000-ben a második követte.

 
 „Az étel öröm és érzékiség” – írja Christer Lingström az Új svéd konyha című könyvében. „Legyen izgalmas és fantáziagerjesztő érzés asztalhoz ülni. Az ember adja át magát az ízléses asztalterítés és a jól megkomponált étkezés élvezetének, mely során a szín, a forma, az állag, és az íz harmonikusan kiegészítik, mintegy felépítik egymást.”
Christer Lingström a budapesti Svéd Nagykövetség konyhájában (2005. október 25.)

Szólj hozzá!

Címkék: michelin csillag christer lingström edsbacka krog

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr12284163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.