Az Év szakácsa verseny huszonötödik, jubileumi versenyét, és ezáltal a 2008-as Év Szakácsa címet, a tavalyi második helyezett Tom Sjöstedt nyerte.
„ A tálalás szépsége és a kifogástalan tehnika méltó győztest eredményezett” – hangzott a zsűri indokolása.
Variáció káposztára, édesköményre és karfiolra, pirított vajjal ízesített karórépa-püre, tojásrolád ikrával, előzőleg tönkölybúzalisztben (dinkelben) megforgatott, sült törpemaréna torma-alaplével.
Tom szabadonválasztott, organikus marhahúson alapuló fogása:
Ropogósra sült marhabélszín, tarjából-szalonnából és sárga céklából készült, sülthagymával csúcsozott disznósajt (kocsonya) citrommal savanyított szezonzöldség, papsapkagomba, zeller- és mogyorópüre – mindez vörösbormártással és pirított vajjal.
Utolsó kommentek