
A július 1-2 között megrendezésre kerülő stavangeri Bocuse d’Or Szakács Európa Bajnokságra benevezett séfeket a múlt héten megejtett sorsolás útján két, egyenként tízfős csoportba osztották. (A hivatalos jelentést késve kaptam meg. A svéd és a norvég pontosság között ég és föld a különbség. Az észjárásról nem beszélve.)
Az Európa bajnokság első napján - július elsején, kedden - az alábbi listának megfelelő sorrendben versenyeznek a séfek:
-
Magyarország
-
Finnország
-
Horvátország
-
Észtország
-
Franciaország
-
Málta
-
Oroszország
-
Olaszország
-
Egyesült Királyság
-
Dánia

Július másodikán, szerdán ebben a sorrendben lépnek a séfek a „Stavanger Forum” Kulináris Színpadjára:
-
Norvégia
-
Hollandia
-
Luxembourg
-
Belgium
-
Svédország
-
Svájc
-
Spanyolország
-
Izland
-
Cseh Köztársaság
-
Lengyelország
Kovács Sándor, a kecskeméti Granada Konferencia és Wellness Hotel főszakácsa az első versenyző. Július elsején reggel nyolckor kezd, és 13.00-kor mutatja be a zsűrinek a lazacból, 13.35-kor pedig a bárányhúsból készült versenymunkáját.
Zsűri előtt elsőnek szerepelni nem éppen előnyös, de ha arra gondolok, hogy az agy idővel belefárad, mondhatni beleun ugyanabba az ízbe, akkor talán jobb, mint utolsónak.

A kisördög azt mondja, hogy „lazacpörköltet nekik, jó sok csípős paprikával!”
Aztán zsűrizzen utána, aki tud…
Utolsó kommentek