Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Egyszerű löncs Stockholmban

2008.05.21. 07:15 :: Hobbiszakács


Ebédidőben megbolydul a stockholmi belváros. A svéd lecsapja a munkát, és csoportba verődve siet löncsölni. A legolcsóbb melegétel az utcán kordékból árusított „korv med bröd”, a svéd hot dog mustárral és/vagy kechuppal. Valamivel luxusosabb kivitelben – krumplipürével és uborkasalátával – az úton-útszélen felállított „Gatukök” névre hallgató lacikonyháknál lehet venni, amint ezt az alábbi "gájd" illusztrálja.


 
A Gallerian nevezetű csarnokban a ruhát és elektronikát áruló boltokon kívül majdnem minden üzletben lehet szendvicset vagy előrecsomagolt salátástálat vásárolni.

 

 

A főutcák menti McDonalds-okon valamint a Burger King-eken kívül az „egyél, amennyi csak beléd fér” stílusú kínai, indiai, thai és pakisztáni éttermek tucatjai csalogatnak. A Stockholm szívében levő bevándorlópiac, a Hötorget alagsorában a világ fűszereinek az illata keveredik, és a kebabtól a lágykeménybe tekert ikraszószos pácolt lazac „wrap”-ig minden kapható. Szép időben ki lehet ülni vele a csúnyazöldre festett Konserthus (Hangversenyterem) lépcsőire. Az étkezés élményét jelentősen emeli annak a tudata, hogy a Konserthus színpadján adja át a király a Nobel-díjakat.

 

A piaccal szemben van a tömegetetés dzsungele, a Kungshallen: tizennégy vendéglátó egység nyolcszáz ülőhellyel, és több mint kétszáz fogással várja a naponta megismétlődő rohamot.


A Panini olasz szendvicseket, a Basta spagetti alapú ételeket, az Ikki sushit sashimit, a Chopstick olcsó kínai ételeket, a Little India pedig erősen fűszerezett bárány-, csirke- és marhahús alapú fogásokat kínál. A Sawadee kínálta thaiföldi konyha termékei közül különösen ízletes a grillezett kacsamell, az óriásrák és a csípős chilivel, lime-szósszal ízesített rákleves.


 

6 komment

Címkék: ebéd stockholmban

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr34478391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fuszeres Eszter · http://www.fuszereslelek.hu/ 2008.05.21. 08:51:39

Annyira egyszerű dolog a jó hotdog, és Magyarországon mégsem lehet kapni. Egy helyen készítik normális virsliből, naná, hohy az Ikeában. De ott is csak mustáros, ketchup-os változata kapható.

Turóczi Gábor · http://lucullus.blog.hu 2008.05.21. 14:49:48

Hahó!

Nagyon jól sikerült az Északi-sarki cikk, és a mostani írás is kellemes emlékeket ébresztett bennem! www.lucullusbt.hu/felfedezo/blogok.php?atadas=7
Üdvözlettel,

Lucullus

Livia 2008.05.22. 11:38:46

Erdekesseg, legalabbis szemomra az volt, hogy a sved McDonaldsokban "köttbullar"-t, azaz husgolyot is ehetsz, ha nem szereted a hamburgert.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.05.22. 21:24:50

Na, előjött egy csomó kellemes stockholmi gasztro élményem a poszt kapcsán.
Ugyanis '84-ben, tíz évesen voltam először kint és teljesen rákattantam erre a svéd hot-dogra. Sőt, első svéd mondatom is valami olyasmi volt, hogy "korv med bröd" amihez hozzátettem, még hogy "med senap", ugyanis a svéd mustárt nagyon megkedveltem. Mindig egy arabnál vettem valahol a Söderen.
A másik ilyen emlék már felnőttkori, ugyanis egykori svéd barátnőmmel sokat jártunk a Kungshallenbe evés céljából. Ezeknél az asztaloknál én is ettem.
A Hötorget alagsoráról már nem is beszélve. Az tényleg nagyon komoly hely.

Hát elnézést az ömlengésért és köszönet a megidézett emlékekért.

gonzotomi · http://postit.blog.hu 2008.05.25. 00:56:26

Fűszer És Lélek: az ikeás virsli a jó virsli?? nekem okozott már komoly gondot, nem hiszem hogy jó volna..

muskotály küvé 2008.05.26. 11:44:33

A stockholmi hotdoghoz és a hötorget piaci halashoz nekem is volt szerencsém. Stockholm nagyon megtetszettt, sok a látnivaló. Azóta is gondolkodom, hogy lehetne a családot kivinni, de 5 főre a repjegy komoly tétel...
süti beállítások módosítása