Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Skandikamera / Hobbiszakács

Válogatott fotók és gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

Címkék

Stavangeri előzetes

2008.06.26. 07:02 :: Hobbiszakács

 

A Bocuse d’Or Europe 2008 elnöke a norvég Eyvind Hellstrøm, tiszteletbeli elnöke Thomas Keller, a zsűri elnöke pedig az észtországi Dimitri Demjanov lesz. Az észtek a magyarokhoz hasonlóan először vesznek rész a Bocuse d’Or égisze alatt rendezett szakácsversenyen. Nagyon ráhajtanak, az észt séf, Vladislav Djatshuk, francia irányítás mellett készül. Előreláthatólag 150 észt gasztrofantaszta utazik bérelt repülőgéppel Stavangerbe, hogy kereplővel-trombitával felszerelve szurkoljon neki.  A norvég rendezők a tenyerüket dörzsölve fogadják a remélhetőleg "emelt" fogyasztóerejű szurkolósereget.

 

Időközben eldőlt az Ázsia-bajnokság, és egyben a 2009-es Bocuse d’Or világbajnokság selejtezőjének a sorsa. Május végén, a Sanghaj-i Pudong Expo keretén belül megrendezett Bocuse d’Or Ázsia bajnokságra tíz ország - Kína, India, Indonézia, Japán, Libanon, Malájföld, Szingapur, Dél Korea, Thájföld, és Vietnam - küldte el a legjobb szakácsát. A zsűri elnöke az 1999-es Bocuse d’Or verseny győztese, a norvég Terje Ness volt. A versenyt a japán Yasuji Sasaki nyerte. Második helyen a maláj Farouk B. Othman, harmadikon a szingapúri Jason Tan végzett. A 2007-ben elért hatodik hellyel Japán már biztosította részvételét a 2009-es Lyoni Bocuse d’Or világbajnokságon, ezért januárban a negyedik helyezett, dél-koreai Jun-Hi Lee is Lyonba utazhat.

A versennyel párhuzamosan sor kerül számos kulináris kapcsolatú rendezvényre. A norvég osztriganyitó országos bajnokság, a skandináv szommelier bajnokság mellett a “Csirke, a hal és a királyrák”, című dokumentumfilm bemutatója tűnik a legérdekesebbnek. A film a 2007-es spanyol bajnokséf,Jesus Almagro útját követi a felkészüléstől a Bocuse D’Or megnyeréséig.
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: stavangeri előzetes

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr11537528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása