Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Mormogi Papa: A lábak állása valóban emlékeztet a foltos nyakorjánra :-) (Nyelvújítás kori ötlet a zsiráf magyar nevére :-P) Érdekes, hogy több nyelv is gázlómadárról nevezte el az emelő szerkezetet... nyilván ... (2020.06.02. 21:08) A zsiráf és a hattyú
  • Mormogi Papa: Úgy látom, még mindig nem megy a dupla Nelson :-P (2020.05.29. 16:50) Birkózó bocsok
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Magánszféra. (2020.05.27. 21:01) A mama kedvence
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: a többi (négy) bocs megállás nélkül bírkózik. A "dupla Nelsonon" kívül minden fogást kipróbálnak. Két óra tájban a mama morrant egyet, amire a a bocsok hanyatt homlok utána rohannak, ... (2020.05.27. 15:41) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: Na és a többi? Ő a kivételezett ? (2020.05.27. 12:25) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Halszemmel? (2020.05.25. 23:04) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Szemmel látható volt, hogy szemmel tartott engem. Nem nézte jó szemmel, hogy zavarom ebéd közben. :-) (2020.05.25. 18:31) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Helyigényes, és könnyen feledésbe merül. (2020.05.25. 11:51) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: @Hobbiszakács: Alaplevet általában 10 kg anyagból követek el, aztán kiporciózva megy a mélyhűtőbe. Persze helyigényes. A hallal kapcsolatban teljesen egyetértünk, harcsát kizárólag bundázva csinálok... (2020.05.25. 11:30) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Köszönöm, különösen a mókit (2020.05.25. 11:01) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Az sk. alaplével az a gond, hogy csak akkor nincs kéznél, amikor épp szükség van rá. Harcsa állaga a tőkehaléhoz hasonlít, azaz könnyen előfordul, hogy szétfő. A lazac egészben marad me... (2020.05.25. 09:37) Lazac zöldborsóval
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Méghozzá fagyos tavaszi! :-) Ne panaszkodjak, mert tegnap már 16 fok volt a tengerparton. (2020.05.25. 09:32) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: Ha az én alaplevem sk., a hal pedig szürkeharcsa, az gond? Esetleg a hal diópanírban, vajon sütve...Borsó sok petrezselyemmel közvetlen a kertből. Izgalmas, kösz! :) (2020.05.24. 20:54) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Szép ez a tavaszi tál (2020.05.24. 11:58) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Holnap hajnalban (ma 24:00-tól) kezdődik a nyitás nálunk. A "szépkorúaknak fenntartott vásárlási időszelet" még marad, meg a közlekedési eszközökön a maszkabál. Mi is hordjuk a zabostarisznyát :-P A... (2020.05.17. 14:51) A mielőbbi viszontlátásra Budapest!
  • Utolsó 20

Címkék

Gasztrokulturális író-olvasó találkozó

2008.09.10. 07:39 :: Hobbiszakács

 

”Gasztrokulturális író-olvasó találkozók a stockholmi Kultúrház tetején. Rune Kalf-Hansen szakács neves északi kultúrszemélyiségek jelenlétében főz négy, egymást követő csütörtök este” – állt a meghívón.  
A bőbeszédű dán szakács egy rögtönzött színpadon állt, és éppen a kuktát  mutatta be, amikor kiléptem a Kultúrház tetején berendezett nézőtérre.  
Az est kulináris témája az északi étel nyersanyaga volt: hogyan termesztik, és mit lehet főzni belőle. Amint az alábbi képből kiderül, Rune lelkesedése nemcsak a zöldlevelű primőrőkre korlátozódott.
A program szerint aznap Steinunn Sigurdardóttir, izlandi író volt a vendég. Steinunn Sigurdardóttir évek óta Párizsban él. Elbeszélései-regényei témáját hol Izlandról, hol pedig a párizsi életből meríti. Az utolsó szó című regénye az izlandiaknak a nekrológok iránti beteges érdeklődését parodizálja, a félig szürrealista Hálfdan Fergusson elhagyja a földi életet című regénye pedig arról szól, hogy milyen lehet az élők közt halottként élni.
-          A legjobb regényekben a halál mellett ott van a humor - mondta Steinunn Sigurdardottir. - A nevetés fény. Fény nélkül pedig nincs árnyék, és látni sem lehet.
A felolvasás alatt a közönség felváltva csipegetett a szellemi és kulináris falatokból.
A Kultúrház tetejére erősített propellerek időnként alaposan bepörögtek.
Akárhonnan fúj, hideg az északi szél” – tartja a svéd közmondás. A felolvasást végigvacogtam, de nincs az a finom izlandi-dán pörkölt, amiért tovább maradtam volna.

10 komment

Címkék: gasztrokulturális író olvasó találkozó

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr42655443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az Öreg 2008.09.10. 12:57:26

A Gasztrokulturális író-olvasó találkozó, egy remek ötlet. Köszönjük a cikket! Ha nem jelent plágiumot, meg is valósítjuk pld. az Alexandra Nyugati téri épületében!

muskotály küvé 2008.09.10. 15:47:21

Kedves az Öreg,

Várjunk november közepéig, akkor lesz igazi pokrócos idő :)

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2008.09.10. 15:59:55

Tetszik a közmondás (akár ír is lehetne, mennyire igaz) meg persze a beszámolód is:)
Elég hideg lehetett, a pokrócok vastagságából következtettem

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.09.10. 18:32:21

Örülök, hogy tetszik az ötlet, ezek szerint nem hiába fagyoskodtam.

Szerintem pokróc nélkül is meg lehet rendezni :-)

Hát az írek is tudják, milyen a rövid nyár??
:-)

Két óra múlva kezdődik a meccs. Mekkora esemény lett volna harminc évvel ezelőtt! Most csak egy meccs a sok közül, melytől nem várunk sokat. (De, de... milyen jól esne egy icike picike meglepetés...) A közvélemény győzelmet követel, és Ibrához fohászkodik. Szemerkél az eső - úgy két hete - a labda csúszni fog, minden megtörténhet.

muskotály küvé 2008.09.11. 12:44:17

Sajnos nekünk is csúszott a labda :)
Az Ibra elég tahó volt, de nélküle is győztek.

Zuzuka 2008.09.11. 21:31:52

Miért kell a tetőn ha ilyen hideg van?
Érdekes párosítás és biztos élvezték a jelenlevők, de ha vacog a fogam, én nem tudok kóstolgatni:)
Hobbi: remélem jutott Neked is pléd!

Zuzuka 2008.09.13. 12:50:03

Milyen finomságokat kínáltak a kultúr-csipegetéshez?

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.09.13. 18:51:11

Nem szoktam inni, amikor fényképezek :-) Enni sem, mert egyes alapanyagokat és konzerválószereket újabban nem bír a gyomrom.

Azért rendezték kint, mert augusztusban általában 20-25 fok meleg szokott lenni. Az idén aztán "nem szokott". :-)

Pálcika 2008.09.14. 16:13:44

Szia Hsz!
szépek a képek és olvasmányosak a beszámolók!
megpróbálok újra gyakrabban jönni:)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.09.15. 10:42:21

Köszi Pálcika :-)