Mormogi Papa:
@Hobbiszakács: Na igen, a kétszínű cég...
Egykori irodánkba a tulajdonosok ilyen bútorokat vettek. A gyár területén belül (különféle okokból) párszor költöznie kellett mindannyiunknak. Az említett ... (2025.06.21. 10:48)Galéria az Istállóban
Hobbiszakács:
@Mormogi Papa: Évszázadokra terveztek. Nálatok sem IKEA bútorok, hanem robusztos berendezés jellemezte az istállókat. (2025.06.20. 11:25)Galéria az Istállóban
Mormogi Papa:
Lovak hiányában sokfelé találtak más "elfoglaltságot" az istállóknak. Keszthelyen a kastély istállójában régi kocsikat (és szánokat) állítottak ki: hu.wikipedia.org/wiki/Festetics-kast%C3%A9ly_(Kesz... (2025.06.18. 08:17)Galéria az Istállóban
Hobbiszakács:
@Mormogi Papa: Ilyen éa ehhez hasonló esetekben magához a Copilothoz fordulok. Íme a válasza:
"Kedves HSZ! A „Copilot” szó magyarra fordítva „másodpilóta” vagy „társpilóta” lehet. A jelentése arra ... (2025.05.15. 16:34)Megkérdeztem Copilotot: Ki töri fel a tojásokat?
Mormogi Papa:
@Mormogi Papa:
A "legaktuálisabb" mondás 3 napja nem jutott eszembe.
"Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen." (2025.05.14. 04:53)Megkérdeztem Copilotot: Ki töri fel a tojásokat?
A döntöre Stockholmba érkezett a háromcsillagos Regis Marcon és a kétcsillagos Eyvind Hellström, a stavangeri Európa Bajnokság zsürielnöke.A nagy érdeklődésre való tekintettel a rendezők sajtókonferenciát tartottak a két illusztris vendég tiszteletére. És ha már úgyis…
Mire az utolsó pizzatészta-ufó is elhagyta a légteret, megszületett a döntés. A zsűri tetszését, és a 10 ezer koronás jutalomdíjat Jonas Ahlström stockholmi szakács kucsmagomba – szarvasgomba – pinjedió - mustárfű feltétes fantázia pizzája nyerte. A boldog…
Amíg a számtalan íztől megszédült zsűri tagjai a színfalak mögött tanácskoztak, addig a pizzazsonglőr pálcikás tányérforgatásra emlékeztető cirkuszi mutatványokkal szórakoztatta a közönséget.
A „világ legdrágább pizzája” címért versenyző svéd-szerb pizzasütő kreációja 70 euróért kelt el a rögtönzött licitáción. A „Krőzus-pizza” feltét-listája magáért beszél: ricotta, levegőn szárított sonka, bivalymozzarella, ikra, szarvasgomba, japán…
A pizzakreációk nemcsak kompozícióban, hanem az elkészítési módjában is eltértek az eredeti nápolyi pizzának EU dokumentumban hitelesített, a tészta kelesztésétől a sütésig minden apró részletre kitérő leírásától. Egyikük sem fárasztotta magát azzal, hogy spirálisan…
A skandináv pizzasütők bajnokságának a döntőjébe hat, elődöntőkön keresztülverekedett svéd és norvég szakács jutott. A zsűriben a médiából közismert pizzaimádók és pizzaszakértők foglaltak helyet, akik a pizzák ízét, kinézetét és a versenyzők fantáziáját…
Utolsó kommentek