Hobbiszakács:
@littke: Én nem aztán. Még a járda szélén is szédülök. A kecskeszarvak mögötti hegygerincre ösvény vezet, onnan jobb képet tudtam volna csinálni. (A fénykép az utcáról készült egy 300-as objektívvel... (2024.03.24. 15:17)Alpok az Óceánban - A Lofoten-szigetek (1)
Hobbiszakács:
@littke: Ritkán fordul elő, hogy édesköménnyel találkozunk. Kíváncsiak voltunk, és kellemesen csalódtunk.
Újabban inkább szeszmentes italokat fogyasztok/tunk. Azt hiszem, hogy a korral jár. (2024.03.13. 13:19)Ebéd a stockholmi "Casa Basta" étteremben - képriport
littke:
Nahát ez a mese nem passzol a mai világba. Jópár férfiről hallottam itt kanadában akik más neműek akarnak lenni és ezt a lépést meg is tették. Plusz a fiatalokat bátorítják hogy ha nem érzik jól mag... (2024.03.07. 19:27)Fabula a rókafiról, aki rókalány akart lenni - Copilot fabulája
Hobbiszakács:
@littke: Azóta nem változott semmi :-) Sőt, a Nap gyerekei sem napocskák. Jelen pillanatban ennyire lehet megbízni a hangsúlyt a politikai korrektségre helyező AI-ben.
:-( (2024.03.07. 12:00)Kérdezz-felelek a Bing Copilotjával (1)
littke:
Hát már régen volt hogy nyelvtant tanultam, és akkor is nem voltam jó benne, de nem emlékszem hogy a magyarban a főneveknek, (avagy állatnevek)-nek nemei lettek volna, mint pl a németben a der die d... (2024.03.06. 16:51)Kérdezz-felelek a Bing Copilotjával (1)
Mormogi Papa:
Szeretlek, édes, amire képes vagyok,
Azt mindig megteszem,
De már a tempó, amit te diktálsz,
Nem való nekem.
m.zeneszoveg.hu/m_dalszoveg/804/hofi-geza/probalj-meg-lazitani-zeneszoveg.html (2024.02.26. 15:27)Jenő, te alszol?
A döntöre Stockholmba érkezett a háromcsillagos Regis Marcon és a kétcsillagos Eyvind Hellström, a stavangeri Európa Bajnokság zsürielnöke.A nagy érdeklődésre való tekintettel a rendezők sajtókonferenciát tartottak a két illusztris vendég tiszteletére. És ha már úgyis…
Mire az utolsó pizzatészta-ufó is elhagyta a légteret, megszületett a döntés. A zsűri tetszését, és a 10 ezer koronás jutalomdíjat Jonas Ahlström stockholmi szakács kucsmagomba – szarvasgomba – pinjedió - mustárfű feltétes fantázia pizzája nyerte. A boldog…
Amíg a számtalan íztől megszédült zsűri tagjai a színfalak mögött tanácskoztak, addig a pizzazsonglőr pálcikás tányérforgatásra emlékeztető cirkuszi mutatványokkal szórakoztatta a közönséget.
A „világ legdrágább pizzája” címért versenyző svéd-szerb pizzasütő kreációja 70 euróért kelt el a rögtönzött licitáción. A „Krőzus-pizza” feltét-listája magáért beszél: ricotta, levegőn szárított sonka, bivalymozzarella, ikra, szarvasgomba, japán…
A pizzakreációk nemcsak kompozícióban, hanem az elkészítési módjában is eltértek az eredeti nápolyi pizzának EU dokumentumban hitelesített, a tészta kelesztésétől a sütésig minden apró részletre kitérő leírásától. Egyikük sem fárasztotta magát azzal, hogy spirálisan…
A skandináv pizzasütők bajnokságának a döntőjébe hat, elődöntőkön keresztülverekedett svéd és norvég szakács jutott. A zsűriben a médiából közismert pizzaimádók és pizzaszakértők foglaltak helyet, akik a pizzák ízét, kinézetét és a versenyzők fantáziáját…
Utolsó kommentek