Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Mormogi Papa: A lábak állása valóban emlékeztet a foltos nyakorjánra :-) (Nyelvújítás kori ötlet a zsiráf magyar nevére :-P) Érdekes, hogy több nyelv is gázlómadárról nevezte el az emelő szerkezetet... nyilván ... (2020.06.02. 21:08) A zsiráf és a hattyú
  • Mormogi Papa: Úgy látom, még mindig nem megy a dupla Nelson :-P (2020.05.29. 16:50) Birkózó bocsok
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Magánszféra. (2020.05.27. 21:01) A mama kedvence
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: a többi (négy) bocs megállás nélkül bírkózik. A "dupla Nelsonon" kívül minden fogást kipróbálnak. Két óra tájban a mama morrant egyet, amire a a bocsok hanyatt homlok utána rohannak, ... (2020.05.27. 15:41) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: Na és a többi? Ő a kivételezett ? (2020.05.27. 12:25) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Halszemmel? (2020.05.25. 23:04) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Szemmel látható volt, hogy szemmel tartott engem. Nem nézte jó szemmel, hogy zavarom ebéd közben. :-) (2020.05.25. 18:31) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Helyigényes, és könnyen feledésbe merül. (2020.05.25. 11:51) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: @Hobbiszakács: Alaplevet általában 10 kg anyagból követek el, aztán kiporciózva megy a mélyhűtőbe. Persze helyigényes. A hallal kapcsolatban teljesen egyetértünk, harcsát kizárólag bundázva csinálok... (2020.05.25. 11:30) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Köszönöm, különösen a mókit (2020.05.25. 11:01) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Az sk. alaplével az a gond, hogy csak akkor nincs kéznél, amikor épp szükség van rá. Harcsa állaga a tőkehaléhoz hasonlít, azaz könnyen előfordul, hogy szétfő. A lazac egészben marad me... (2020.05.25. 09:37) Lazac zöldborsóval
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Méghozzá fagyos tavaszi! :-) Ne panaszkodjak, mert tegnap már 16 fok volt a tengerparton. (2020.05.25. 09:32) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: Ha az én alaplevem sk., a hal pedig szürkeharcsa, az gond? Esetleg a hal diópanírban, vajon sütve...Borsó sok petrezselyemmel közvetlen a kertből. Izgalmas, kösz! :) (2020.05.24. 20:54) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Szép ez a tavaszi tál (2020.05.24. 11:58) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Holnap hajnalban (ma 24:00-tól) kezdődik a nyitás nálunk. A "szépkorúaknak fenntartott vásárlási időszelet" még marad, meg a közlekedési eszközökön a maszkabál. Mi is hordjuk a zabostarisznyát :-P A... (2020.05.17. 14:51) A mielőbbi viszontlátásra Budapest!
  • Utolsó 20

Címkék

Édes Élet a Béke utca 12-ben

2009.06.15. 08:57 :: Hobbiszakács

 

A Michelin csillagos Fredsgatan 12 (Béke utca 12) étterem egyben a svéd kormány épületével szomszédos Sparre palota címe is.
Kellemes meglepetés a csúszó fedős fadobozban érkező kenyér.

Négy-négy előétel, főfogás és desszert között lehet választani. A baszk kacsamáj mellett méretben eltörpül a többi előétel. 
A krémes állagú májat posírozott ananásszal, pisztáciával és gyömbéres kenyérrel körítették. A sommelier félédes rizlinget töltött a pohárba. 
A spárgával, sarkantyúkával és tárkonyemulzióval körített homár sem nézett ki rosszul.
A grillezett wagyubiffet (ahogyan a kobemarhát még nevezik) szalmakrumplival…
...a vajban posírozott rombuszhalat pedig torma és tojás keverékén tálalták.
 A magyar borokban jártas sommelier – csak úgy repkedett a Tokaj, az Árvay, az Oremus, a Királyudvar és a Szepsy - a cseresznyevirággal díszített csokoládé desszerthez Édes Életet töltött a pohárba.

12 komment

Címkék: stockholm michelin csillag rombuszhal fredsgatan 12 wagyubiff

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr581167340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gbsz · http://www.gabojsza.hu/ 2009.06.15. 10:00:20

Hűűűha...ez most felér egy közösség elleni izgatással...:-)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.06.15. 13:22:33

Nesze nekem Dolce Vita… ma megint a kínainál ebédlek. Nem rossz, a gyomromat is megtölti…
A magyar borokban jártas Sommelier-t pedig dícséret illeti. Legalább ott jót hallani rólunk :-(

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.06.15. 13:23:58

Most kapcsolok! A bor évjárata 2003… a szőlő tán még 2002-ben termett…
No, akkor lehet :-)

Benikuty 2009.06.15. 17:58:18

Az a kobemarha csodásan néz ki, biztos nem fagyasztva érkezik a hús Japánból.
Azt pedig, hogy a tokaji édesekkel ott vagyunk a topon, még a legádázabb ellendrukkerek sem vitat/hat\ják.

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2009.06.16. 11:05:41

Úgy látszik a Hobbiszakács címhez komoly summa is járult... :)
Ha módotokban áll, feltétlen kóstoljátok meg Pendits Botrytis Selection furmintját (2000) valami fenomenális.

Attilajukkaja 2009.06.16. 11:19:35

Ismet dicseret a szep kepekert!

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2009.06.16. 14:13:38

@nagypapi: Ó, abból házat, autót és motorcsónakot vettem :-)))) De hadd idézzem Eugenia Ricot (spanyol újságíró): "Jó ételért nem kell fizetni, csak a rosszért."
:-)
@Attilajukkaja: Köszönöm, köszönöm :-)

@Benikuty: valószínű, hogy a repülőgép szárnya alatt szállítják... mert nyereg alatt nem ér ide :-))))

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2009.06.16. 17:59:43

Ezt a Ricot idézetet itt nem tudom értelmezni. (lehet, hogy túl sok tárgyalásom volt ma, és elszaporodtak a hangyák a fejemben)
Ricot hímnem, miért nem Ricotta? :))

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2009.06.17. 08:23:03

@nagypapi: A hölgy neve Eugenia Rico :-) Egy pompás ételeket felsorakoztató gasztrobemutatón egy asztalnál ültünk, és a világ soráról elmélkedve arra a következtetésre jutottunk, hogy amíg ilyen (azaz mostanra már olyan) finomságokban dúskálunk, addig nincs nagy baj.

:-)

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2009.06.17. 10:00:01

@Hobbiszakács: nem akarom továbbgondolni a következtetéseteket, mert nálam jóval sötétebb kép jönne ki. Némely hedonisták talán meg is köveznének érte.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2009.06.17. 11:07:43

@nagypapi: Évente egy fél alkalom... ennyi igazán kijár a firkásznak :-)

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2009.06.17. 12:23:03

Én egy egészet is megszavazok neked.
Azt döntsük el, hogy melyik oldaladon üljek :))