Hobbiszakács

Irány Stavanger!

Hobbiszakács / Skandikamera

Válogatott gaszturbálások Stockholmból

Utolsó kommentek

  • Mormogi Papa: A lábak állása valóban emlékeztet a foltos nyakorjánra :-) (Nyelvújítás kori ötlet a zsiráf magyar nevére :-P) Érdekes, hogy több nyelv is gázlómadárról nevezte el az emelő szerkezetet... nyilván ... (2020.06.02. 21:08) A zsiráf és a hattyú
  • Mormogi Papa: Úgy látom, még mindig nem megy a dupla Nelson :-P (2020.05.29. 16:50) Birkózó bocsok
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Magánszféra. (2020.05.27. 21:01) A mama kedvence
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: a többi (négy) bocs megállás nélkül bírkózik. A "dupla Nelsonon" kívül minden fogást kipróbálnak. Két óra tájban a mama morrant egyet, amire a a bocsok hanyatt homlok utána rohannak, ... (2020.05.27. 15:41) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: Na és a többi? Ő a kivételezett ? (2020.05.27. 12:25) A mama kedvence
  • Mormogi Papa: @Hobbiszakács: Halszemmel? (2020.05.25. 23:04) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Szemmel látható volt, hogy szemmel tartott engem. Nem nézte jó szemmel, hogy zavarom ebéd közben. :-) (2020.05.25. 18:31) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Helyigényes, és könnyen feledésbe merül. (2020.05.25. 11:51) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: @Hobbiszakács: Alaplevet általában 10 kg anyagból követek el, aztán kiporciózva megy a mélyhűtőbe. Persze helyigényes. A hallal kapcsolatban teljesen egyetértünk, harcsát kizárólag bundázva csinálok... (2020.05.25. 11:30) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Köszönöm, különösen a mókit (2020.05.25. 11:01) Koronaidők a Skansenben
  • Hobbiszakács: @Benikuty: Az sk. alaplével az a gond, hogy csak akkor nincs kéznél, amikor épp szükség van rá. Harcsa állaga a tőkehaléhoz hasonlít, azaz könnyen előfordul, hogy szétfő. A lazac egészben marad me... (2020.05.25. 09:37) Lazac zöldborsóval
  • Hobbiszakács: @Mormogi Papa: Méghozzá fagyos tavaszi! :-) Ne panaszkodjak, mert tegnap már 16 fok volt a tengerparton. (2020.05.25. 09:32) Lazac zöldborsóval
  • Benikuty: Ha az én alaplevem sk., a hal pedig szürkeharcsa, az gond? Esetleg a hal diópanírban, vajon sütve...Borsó sok petrezselyemmel közvetlen a kertből. Izgalmas, kösz! :) (2020.05.24. 20:54) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Szép ez a tavaszi tál (2020.05.24. 11:58) Lazac zöldborsóval
  • Mormogi Papa: Holnap hajnalban (ma 24:00-tól) kezdődik a nyitás nálunk. A "szépkorúaknak fenntartott vásárlási időszelet" még marad, meg a közlekedési eszközökön a maszkabál. Mi is hordjuk a zabostarisznyát :-P A... (2020.05.17. 14:51) A mielőbbi viszontlátásra Budapest!
  • Utolsó 20

Címkék

Kíváncsiság

2011.02.11. 10:23 :: Hobbiszakács

Az Év svéd szakácsa verseny első részében az utolsó pillanatig titokban tartott nyersanyagkosárból kellett eredeti fogást rögtönözni. 

 
 
Kíváncsi vagyok, hány nyersanyagot lehet/tudtok azonosítani a kosár tartalmáról készült fényképen?
 
A verseny második részében bárányhúst kellett az előre beküldött és zsűrizett recept alapján elkészíteni.
 
 
 
Mi tartja össze a hengerré formált húst?
 
 

 

 Végül: a fenti képből ítélve, ki szponzorálta a versenyt?
 
1.       A norvég tőkehaltenyésztők szövetsége?
2.       A dán és svéd tejtermelő gazdák kooperatív egyesülete?
3.       Az izlandi báránytenyésztők szövetsége

9 komment

Címkék: stockholm 2011 svéd szakácsa

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr822652538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2011.02.11. 09:05:48

Szerintem a husit szépen kimosott és körbetekert birkabél tartja össze. Aztán lehet, hogy ez csak gusztustalan, elrugaszkodott fantazmagória, de annak néz ki... :)))
És szerintem a tejtermelők szponzoráltak, a fenti képen a flakonokban fincsi frissen fejt tejecske lehet. :)

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2011.02.11. 09:22:00

Én recehájként ismerem...úgy tudom a sertésből nyerik...(nálunk még divat a hájastészta is, anyósom készíti:)
Én is imádom az ilyen meglepetés feladatokat! Amikor nincs időm boltba menni és vacsora szükségeltetik: ilyenkor kinyitom a hűtőt, szemrevételezem a spájz tartalmát. Egyik meglepetés ér a másik után! :))))
De vacsora mindig készül...:)

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2011.02.11. 09:23:49

...egyébként nagyon tetszik a "meglepetés csomag"! Itt is hirdethetnének amatőr fordulót...az mindig nagyon tanulságos is tud lenni!

Benikuty 2011.02.11. 10:29:58

hirtelen azt hittem cigánka, mert azt is fátyolhájba csomagolják:)

Stegal · http://sanstegal.wordpress.com/ 2011.02.11. 11:08:14

Az első képen vannak érdekes alapanyagok.
A torma, csicsóka és tőkehal,mi bujkál kicsit.
Gyümölcsecet is volna? Kecskesajt lapul még ott talán.A tejtermelők a szponzorok,igaz.
A többi dolgot a főzni tudó csajok,meg úgyis felismerik.

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2011.02.11. 12:19:54

...néha nagyon felületes tudok lenni, csak a recehájra koncentráltam. Ami annyira nem csoda, mert nagyon különleges hozzávalók (szerencsére!) nincsenek az asztalon. Azt hiszem gránátalma és talán édesburgonya lehet még a kevésbé használatos zöldségek között. Igen a csicsóka az most hirtelen nagyon trendi zöldség lett.:)
Hal, zöldfűszerek, póré és gyümölcsök, tejtermékek, finom olajok...mi más kell a szakács boldogságához?
Az első kosárban talán hófehér héjú tojás van?

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2011.02.12. 09:15:32

Apró mellénézésektől (pl. a képen lazac és nem tőkehal van) eltekintve helyesen tippeltetek!

Íme a nyersanyagok teljes listája (csupán egy részük látható a fényképen):

Hal: Lazac

Tejtermékek: vaj, tejszín, tejföl, sajt

Zöldségek: csicsóka, alma, salotta (hagyma), póréhagyma, sárga cékla, feketegyökér (nem gondoltátok volna, úgy-e?), shiitake-gomba, fokhagyma, citrom

Fűszernövények: kapor, petrezselyem, snidling, édes turbolya, lestyán

Fűszerek: édeskömény, fűszerbors, sárga mustármagok, babérlevél, kömény, ánizs, fehér és feketebors,

valamint

hal-alaplé, fehérbor, só, tojás, kristálycukor, borecet (fehér és vörös), olaj (napraforgó és olíva).

A bárányhús recehájba van csomagolva. Érdeklődők itt tobzódhatnak a további ismeretekben:

sajatleveben.blogspot.com/2010/11/halokba-gabalyodva.html

A szponzor a tejtermelők egyesülete - a legelőn futkározó tehén (fent) szolgáltatta volna a megoldást, mert a tejesflakonok (gratula Chanti!!!) elkerülték a figyelmemet.

:-)